reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyta u lekarza!

Wikki dobrze, że wizyta udana w miarę, ale niedobrze, że masz zwiększoną dawkę luteiny. Dzidzia młodsza to pewnie miałaś później owulację.

reklama
wiki To w sumie w większości dobre wieści. Tylko ta zwiększona luteina... :/ Może następnym razem będzie lepiej.
Maluś już piszę jak wizyta, była późnym popołudniem, więc nie było kiedy napisać, a teraz już zuza śpi to do Was zaglądam.

Wizyta generalnie bardzo udana. Ja mam tą infekcję, ale przepisał mi leki (globulki) na 6 dni, więc myślę że mi przejdzie. Na bóle brzucha mam zwiększyć dawkę magnezu a jak i to nie pomoże to wtedy będziemy myśleć co dalej, ale nie dopatrzył się niczego złego. Stwierdził, że mogą mnie boleć zrosty po ostatnim cc z powodu rozciągania. Dzidziuś pięknie się ruszał i machał do nas rączkami i nóżkami. Wg usg wychodzi dalej że jest młodszy o tydzień, dlatego też usg genetyczne mam zrobić dopiero za 2 tygodnie, ale sprawdził wstępnie przezierność karkową i wygląda że jest ok, ale dokładniej sprawdzimy na nast usg. Dzidziuś ma niecałe 5cm i lekarz na moje pytanie czy ewentualnie można coś powiedzieć już o płci, to stwierdził, że w sumie jest za wcześnie i że nie ma się co nastawiać, ale wydaje mu się że widzi siusiaka :) Także zobaczymy czy na następnym usg ta informacja się potwierdzi :) No i kolejna wizyta za miesiąc (chyba żeby się coś działo to mam się zgłosić wcześniej). Ale zakręciłam się i nie ustaliłam terminu, więc jutro muszę tam dzwonić. Za to usg genetyczne mam ustalone na 23.01.14. Zdjęcia zeskanuję i wrzucę jutro, bo teraz już nie mam siły... Dobrej nocki Wam życzymy :* Całuski dla cioteczek :*

mikaaa, dobrze że infekcję zobaczył wcześniej. Mój ginekolog nie robił mi badań w tym kierunku i o infekcji dowiedziałam się po porodzie. Przez to Oliwcia musiała dostawać antybiotyk ;/ Co do płci, to ma rację, że za wcześnie. Często jest tak, siusiak, siusiak, a później wychodzi, że to pępowina była :p U nas tak było przy Roksance. Pępowina po 2 tygodniach powinna zmienić swoje ułożenie. Ale życzę Tobie z całego serca, że jak chcesz chłopca aby był :) Ale i tak dla każdej kobiety najważniejsze, że dzieciaczek zdrowy. I ciesze się, że wizyta udała się :)

Ja wczoraj do M powiedziałam, gdyby nie te poronienie, to kończyłabym zaraz I trymestr :(

Zdjęcie0331.jpg Nie chciało mi się z drukarka męczyć więc tak jak uprzedzałam zdjęcia zrobiłam telefonem. To z pierwszego usg w 8 tygodniu. Zamazałam dziewczyny nazwisko bo to jest forum dostępne dla wszystkich no i wiecie:-) Bo na wątku zamkniętym nawel link kiedyś do mojego profilu na portalu społecznościowym wrzuciłam. Ufam Wam ale nie wiem kto może to czytać:tak:

Zdjęcie0332.jpg A to z wczoraj:-) Niestety jedyne w miarę wyraźne. Mam jeszcze tylko jedno mega rozmazane. Coś się Pani doktor nie postarała wczoraj aby mnie uszczęśliwić

Załączniki

• Zdjęcie0331.jpg
    Zdjęcie0331.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 40
  • Zdjęcie0332.jpg
    Zdjęcie0332.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 47
mamaTomeczka, dobrze widać Twojego maluszka na tym zdjęciu. Jak szybko rośnie urwisek mały :D Dobrze zrobiłaś, że zamazałaś nazwisko różni ludzie tutaj wchodzą. Na z suwaczków usunęłam imiona. Jakiś czas temu jakiś koleś pisał do mnie PW aby mi niby w czymś pomóc :szok:

mamaTomeczka Piękne focie!!!

A tak na marginesie to któraś z dziewczyn zamieściła osobny wątek na zamieszczanie zdjęć naszych pociech :) Także na przyszłość można by tam przenieść zdjęcia, żebyśmy się potem nie pogubiły ;)

mikaaa, zapomniałam o tym wątku. Tak jest specjalny temat do zdjęć z USG. Kinga założyła go, aby było łatwiej znaleźć zdjęcia :)

Od teraz dziewczyny zdjęcia proszę wstawiać w temacie przeznaczonym do tego :)

Półtora godziny czekałam na moją kolej takie opóźnienie, ogólnie prawie wszystko ok, tylko albo aż przezierność karkowa jet na górnej granicy 2.48 ( gdzie norma to 2.5 ) jutro idę zrobić test Pappa. Dzidzia ma prawie 7 cm no i zmartwiłam się. Niby jest w normie ale lekarz mówił, że dla pewności lepiej zrobić test Pappa, wyniki będe miała w piatek i wtedy będę miała dokładniejszy obraz sytuacji.

przepraszam za zdjecie tutaj ale zamotana dałam tutaj a teraz chcialam usunac i dać do odp wątku to cos nie moge, wybaczcie

Załączniki

• DSC_0293.jpg
    DSC_0293.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 38
Ostatnia edycja:
Wikki 7 cm to w normie jest, czyli dzidzia rozwija się dobrze. Ja rozmawiałam z lekarzem jak miałam usg i pytałam o te normy jak to jest to powiedział mi, że z tą normą to jest tak, że nawet jak 2,7 jest to też nie jest to zły wynik, bo czasami po prostu kwestia ułożenia dziecka i możliwości dokonania pomiarów.

Wikki mam nadzieję, że się nie gniewasz, ale skopiowałam Twój post ze zdjęciem do Galerii zdjęć USG https://www.babyboom.pl/forum/stara...cia-usg-naszych-maluszkow-69119/#post10400459

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry