reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyta u lekarza!

julia no widzisz :happy: jest duża szansa na to, że jednak będzie dobrze i wierzę w to głęboko :tak: tętnem się nie przejmuj, jest ok ;-)

natkusia ale super wieści :-D fajnie, że dzidzia nadgoniła :tak:

reklama
Kinia, ciesze się :* Czekam na wieczorną wiadomość :)

natkusia, dobrze że dzieciaczek tak szybko rośnie. Kochana, chcesz abym przepisała Ciebie na liście na lipiec?

asicka, jak u Ciebie? Jak się czujesz?

Dobra to teraz mogę się rozpisać trochę:

przezierność karkowa: 1,2 mm, więc jest okej :)
CRL: 75,5 mm co odpowiada ponoć 13 tyg 5 dni
zgodnie z usg data porodu na 11.07 przypada, z om na 15-16, więc tak pewnie jakoś w tym terminie między jednym, a drugim będzie :)
Tętno: 150 uderzeń na min

Kręgosłup ocenia się ponoć na połówkowym, ale powiedział, że teraz na 90% może już powiedzieć, że też wszystko okej. Inne narządy są na miejscu, serduszko prawidłowe, naczynka w główce też. Dzidzia zdrowa, ruchliwa bardzo dostałam komplet zdjęć zaraz postaram się coś wrzucić. Wszystko sprawdzał po 2-3 razy, badanie trwało 25 min i powiedział, że wszystko dobrze, że nie ma żadnych niepokojących markerów :)

Ok wstawiam fotki :) tylko 2 bo mam jeszcze rączki, nóżki, uszy, ale tym zanudzać Was nie będę.

zdjęcie001.jpgzdjęcie002.jpg

Załączniki

• zdjęcie001.jpg
    zdjęcie001.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 48
  • zdjęcie002.jpg
    zdjęcie002.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 57
Ostatnia edycja:
Kinia, śliczności z tego Twojego maluszka. Dobrze, że wizyta udana i dzieciaczek zdrowy. Kochana, ja z chęcią chciałabym obejrzeć resztę zdjęć. Jak możesz, to wrzuć :)

natkusia super, że wizyta udana i ze dzidzia tak pięknie rośnie:)

julia tętno jak najbardziej w porządku:)

kinia1 cieszę się, że po USG wszystko dobrze:) maleństwo cudowne:*:*:* także czekam na resztę zdjęć:*

Malusiolka u mnie ok.:) nie odzywałam się bo prawdę mówiąc nie miałam kiedy usiąść przed komputerem:/ nosi mnie teraz... a mąż pojechał już do pracy więc teraz siedzę sama i będę już zaglądać:) Ania się strasznie wierci a że ma mało miejsca to boli mnie brzuch z każdej strony:/ a w nocy tak swędzi, że nie mogę spać:/ jutro jadę na badanka a za tydzień wizyta… :) już się nie mogę doczekać porodu!!!! :):):):):):)

Julia wciaz trzymma kciuki, by dzidzia była zdrowa a napewno bedzie

Ja po wizycie. W sumie wizyta krótka, bo w pon mam genetyczne a to bedzie ostatni dzwonek bo 13t5d a robi sie do 13t6d mam nadzieje, że nie za późno. Lekarz mówił, żebym tez krew zrobiła, ale nie robię, nie widzę potrzeby.
A tak to dzidzia młodsza bo usg 11t5d czyli 1,5 tyg młodsza. Dodatkowo mam twarda macice i zwiększył mi dwukrotnie luteinę z 4 tabl na 8. Plus jakies leki na tarczyce bo mam troche kiepskie wyniki. Plamienia miałam przez polipę, jaką mam na szyjce. To tyle reszta w pon po wizycie

reklama
sagaa, mikaa, co tam u Was dziewczyny? Widziałam, że miałyście wizyty u lekarza i nic nie piszecie.

wiikki, będzie dobrze :* Kochana, a możesz wrzucić swojego urwiska zdjęcie z USG? :)

Do góry