reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyta u lekarza!

Julia Nie stresuj sie kochana. Mielismy na czerwcowkach dziewczyny z podobną sytuacją, była załamana po usg prenatalnym. Test papp-a też wyszedł nieciekawie, a po amniopunkcji okazało się, że dzieciątko jest zdrowe i ma się dobrze. U Ciebie też tak musi być, zobaczysz będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki!! Buzki

reklama
Julia bardzo możliwe, że lekarz się pomylił... nie martw się na zapas... Będzie dobrze:*

Ja dopiero teraz pisze bo wczoraj nie miałam czasu a dziś ,,na raty" piszę na tych forach:D bo wziełam się za pranie ubranek żeby już były gotowe i tak schodzi:)
A więc po wizycie wszystko super:) Mała ładnie rośnie:) nie wiem dokładnie ile ma kg bo zapomniałam zapytać a on mi nie powiedział sam:) ale pamiętam, że główke ma prawie na 10 cm średnicy więc chyba duża:D lekarz mnie zbadał i jest wszystko dobrze... Odstawiam duphaston już i teraz tylko luteina no i tabletki na moją anemie... Coś tam delikatnie mam w moczu źle ale nic strasznego kazał jeść urosept:) a co do cc to na dzień dzisiejszy nie jest konieczna ale wszystko się jeszcze okaże... Narazie o tym już nie myśle będzie co ma być... :) Następna wizyta 16.01.2014r i byle do przodu:D już nie długo córeczko... :*:*

Dziekuje dziewczyny za wsparcie niewiecie jak jest mi potrzebne!

Natkusia myslalam zeby isc do innego lekarza...ale tego 13.01 mam wizyte w Poznaniu w szpitalu specjalizujacym sie ciazami i noworodkami na Polnej, na usg genetyczne i po tym test Pappa... wiec jeszcze raz bedzie wszystko studiowane...

Asicka3 to za chwile masz spotkanie z coreczka:):) gratuluje udanej wizyty:)

Asicka za chwilę będziesz już tulić córeczkę, super, zazdroszczę :)

Julia ​musi być wszystko dobrze, nie martw się kochana, dzidziuś na pewno będzie zdrowy :*

julia z całej siły &&&&&&&&&&& za Was... może jakiś błąd ludzki i stąd te 4mm? Jak dzidzia się wierci, to trudno dokładnie zaznaczyć miejsca pomiaru, a tu każdy 1mm źle ustawiony przez lekarza daje zupełnie inny wynik, do tego sprzęty są różne... dopóki nie jest to potwierdzone w 100% trzeba mieć nadzieję... wszystkie tu jesteśmy z Wami :*

Hej.

Dzisiaj byłam wizycie :-) Maluszek nadgonił 8 dni różnicy i już wszystko pasi wg OM :-) Kruszka ma 3,90cm, pięknie się ruszało i pomachało do mamusi rączkę więc domyślacie się, że po wizycie jestem przeszczęśliwa ;-)
Kolejna wizyta u mojego lekarza 4.02 a szczegółowe prenatalne już 16.01 :-)

I termin wg OM i USG na 26 lipca :-)

julia Bardzo mocno zaciskam kciuki aby okazało się to pomyłką lekarską a dzidzia była zdrowa :*
natkusia Gratuluję udanej wizyty! Ale dzieciątko szybko nadrobiło ;)

Natkusia super wiesci:) teraz kciuki za nastepne badanie:)

Dziewczyny bylam dzis u innego lekarza i pocieszyl mnie!...za pierwszym razem wyszo 3mm po chwili 2,4mm pozniej nawet 3,4mm uwaza ze kazde ulozenie dziecka jest inny wymiar...
Ale zeby nie bylo kolorowo zastanawiam sie czy czasem juz sie nie wchlania plyn..i stad taki wymiar ehhh...
i czy badanie usg dopochwowo a usg przezbrzuszne moga byc tak rozne?

I mam jedno pytanie o tetno waszego malucha majac dwa razy usg tetno jest ok. 130 na minute, czy to normalne?

reklama
Julia spokojnie, tęstno płodu zazwyczaj jest ok 140, ale zarówno 130 jak i 150 jest wartością prawidłową, nie może przekroczyć na pewno 160, ale przy 130 nie masz się czym martwić. Weź pod uwagę, że Twoje tętno też jest różne w zależności czy siedzisz czy biegasz, czy właśnie byłaś na spacerze :D Nie martw się, jest w normie.

Do góry