reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyta u lekarza!

Malusiolka A jak Ci już daaaaawno pisałam, żebyś poszukała kogoś innego to się zarzekałaś, że lepszego nie znajdziesz. A widzisz! Trzeba się czasem posłuchać koleżanek z forum ;) I o ile tańszy! :) Teraz kciuki żeby wszystko było ok ;)

Jak piszecie wszystkie jak chodzicie, to i ja napiszę, choć już gdzieś pisałam, że chodzę też prywatnie, ale do lekarza który pracuje w uniwersyteckim szpitalu w krakowie. Za pierwszą wizytę płaciłam 160zł.

reklama
Hej dziewczyny :)

Maluś gratuluję :)

U nas na wizycie wszystko oki z maluszkiem, ma całe 62mm, NT 1.05, kości nosowe obecne, niestety maluch dupka się wypiął i ni chuchu nie dało się podejrzeć co kryje między nóżkami. Ja za to dostałam skierowanie do szpitala na 7 stycznia w celu założenia szwu. Lekarz powiedział, że szyjka na ta chwile wygląda dość dobrze, ale profilaktycznie założymy szew. Tym bardziej, że ona do długich nie należy. W tej chwili ma 25mm... Lekarz powiedział, że jak wszystko dobrze pójdzie to wyjdę 13 lub 14 stycznia - i tutaj trochę jaja wyszły bo 14 i 15 stycznia mam egzaminy w szkole (robiłam sobie logistyka) Więc może być tak, że nici z egzaminów i za rok będę musiała się ubiegać o dopuszczenie do egzaminu państwowego. Ale mam nadzieje że wsio pójdzie dobrze, wyjdę tego 14 rano i pójdę prosto na egzamin
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Zobacz załącznik 599679 Zobacz załącznik 599680 Zobacz załącznik 599681

Tekla, jakie duże te Twoje maleństwo :D Najważniejsze żeby zdrowe :* Kochana, &&&&& aby udało mi się zaliczyć w tym roku egzamin :) Szybko lekarz mógłby Tobie ocenić jaka płeć. U mnie przy pierwszej ciąży około 18-tego tygodnia powiedział, a przy drugiej gdzieś 25/26 tydzień był.

Tekla ​super, duża dzidzia już :) Dogadaj się z lekarzem, żebyś wyszła tak, żebyś na egzamin zdążyła, z pewnością nie będzie miał nic przeciwko.

Malusiolka trzymam kciuki w niedzielę bardzo bardzo mocno i moja córcia też :) już jej mówiłam że ma trzymać kciuki za wszystkie ciocie staraczki:)
Tekla23 piękne maleństwo:) pogłaskaj od nas brzuszek:)

Tekla ale cudne maleństwo :) A nie da się przełożyć zakładania szwów na tydzień później, bys spokojnie zdala egzamin, bo później przy małym dziecku może byc ciężko uczyć się.

Ja dziś po wizycie i jestem strasznie szczęśliwa. Moja dzidzia ma 3 cm, jest tydzien młodsza, ale młodsza była od poczatku i tak nadgoniła. Z USG 9t6d. Szyjkę mam długą bo 42 mm. Generalnie lekarz bardzo mnie pocieszył, powiedział, że nie ma śladu po mojej cesarce blizna tak mała ze jej nie widać, że będę mogła mysleć nawet o porodzie naturalnym. Termin porodu wyznaczył na 16 lipca, a kolejna wizyta 9 stycznia. Chodze na NFZ a co 2 tygodnie mam USG i jestem strasznie zadowolona z lekarza.

Dziewczyny, trzymajcie za mnie &&&&& Dzisiaj około 19-tej jadę na wizytę do lekarza, bo dostałam śluzu beżowego i czasami trochę ciemnej krwi jest. Lekarz powiedział, że nie powinnam mieć śluzu tak zabarwionego i kazał przyjechać. Powiedział, że będzie trzeba leczyć lekami. Mam nadzieje, że pomoże. A poza tym poprzednia ciąża też była taka ;/ Powiedziałam mu, że wczoraj tyle robiłam i dzisiaj od rana, a on kazał mi zostawić to wszystko i odpoczywać. Jeżeli nie chce stracić dziecka mam nie robić praktycznie nic.

reklama
Do góry