reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
iza - milo ze sie na cos przydalam ;D
a o to lozysko to sie specjalnie ostatnio na wizycie zapytalam :)

reklama
a ja dopiero teraz sie dowiedziałam ze stopniuje sie ułozenie łozyska
mam wizyte w czwartek i tez musze sie o to zapytac

a mi lekarz nic nie mowil o lozysku,musze sie spytac na nastepnej wizycie a to dopiero 28 marca

Przy III stopniu musi jeszcze byc zwapnienie co oznacza ze lozysko jest juz w pelni dojrzale , i z tego co sie orientuje dochodzi do niego tuz przed porodem. Ja w 30 tyg. mialam I wiec teraz pewnie mam juz II.

ewach6 nie przejmuj sie, ja sie pierwszy raz spotkalam ze stopniami dojrzalosci na 2 USG w 21 tygodniu, ale tez sie nie zapytalam o co chodzi. Jak bylam w szpitalu to caly czas gadano o tym III stopniu wiec chcac czy nie poszerzylam wiedze :laugh: Generalnie to lekarz ktory wykonuje USG powinien wytlumaczyc, ze jest trojstopniowa skala a trzeci stopien oznacza gotowosc do porodu...powinien ale jak sie czlowiek nie dopyta to nie wie.

A ja mam II stopnia z widocznymi złogami wapnia. No ale poczekamy na tą III :) Nie wiem jak wy, ale ja już nie mogę się doczekać.

też mam IIstopień, od dziś jestem w tym 5tyg okresie ciąży kiedy się rodzi 98% dzieciaczków :) no ale gin polecił poczekać jeszcze tydzień, to czekamy :D

reklama
a mi nic lekarz nie mowil o lozysku,musze sie go o to spytac na nastepnej wizycie a to 28 marca

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry