reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzieki dziewczyny :)
A jesli chodzi o czestotliwosc wizyt u gina to jak dzwonilam wczoraj z wynikami - kazal mi sie zglosic w czwartek, czyli po 2 tyg od szpitala = 2,5 tyg po wizycie u niego. Do tej pory chodzilam co miesiac a nawet rzadziej.

reklama
Ja mam nastepna wizyte w piatek, czyli po dwoch tygodniach (tylko ze ja mam troche inna sytuacje ze wzgledu na ta szyjke) ale pamietam jak jeszcze wszystko bylo ok. jak moj gin mowil ze od polowy marca bedziemy sie widziec co dwa tygodnie. Podejrzewam ze teraz dostane skierowanie na KTG. (ciekawa jestem czy teraz sie zapisza skurcze)- na tym etapie ciazy mam nadzieje ze mnie nie wysle do szpitala na polozenie z reszta nie widze sensu, chyba ze w celu zeby rodzic :) ...w srode odstawiam leki, wiec roznie moze zaczac sie dziac, ale teraz to juz po strachu bo wiem ze minelo zagrozenie.

Witam!
Wróciłam już ze szpitala! Nie leżałam na OCP i to dlatego. Leżałam na przedporodowym i tam nie chcieli mnie trzymać, bo nie jestem ich pacjentką. Po wykonaniu badań i USG oraz konsultacji z Szefową OCP wróciłam do domu. Teraz już idę do porodu już 29 marca. Mały jest zdrowy i silny. Waży już 2900g i po moich wyliczeniach wyszło, że przybierał ok. 300g na tydzień. Widziałam na USG jego maleńką buzię - oczywiście się popłakałam. Jest ślicznym aniołkiem! Mięśniak bez zmian, ale łożysko ma już II stpoień rozwoju i dlatego muszę być w szpitalu wcześniej żebym miała KTG nawet dwa razy dziennie. Myślę, że rozwiązanie będzie około 5-6 kwietnia, ale nic nie wiadomo napewno.
W piątek idę na ostatnią wizytę do mojej p. doktor. Raczej tylko po skierowanie i na ostatnie porady.
Generalnie było dobrze w szpitlu, ale jak tam leżałam to obok był blok porodowy i nawet w nocy słyszało się krzyki rodzących. Prawie na wros mojej sali była sala operacyjna na której wykonywano CC takie awaryjne, gdy poród naturalny sie nie powiódł. Widziałam maleństwa w inkubatorach i trochę się zaczynam denerwować. Może to dobrze, że ta CC jest planowana? Wiem co mnie czeka.
To chyba na tyle. Trochę się poudzielam, bo jest wiele do nadrobienia.
Ciesze się, że jeszcze jestem w domu! ;D

Irlandia jeszcze raz witaj !!! tu znalazlam odpowiedzi na pytania, ktore Ci zadalam na watku o zakupach ;D Ola nie martw sie zobaczysz ze wszystko bedzie dobrze. Najwazniejsze ze maly jest juz duzy i zdrowy i u Ciebie wszystko w porzadku..

Irlandio! Super, ze jestes juz z powrotem w domu! Ciesze sie, ze wszystko w porzadku z Toba i Malym! Teraz czas na ostatnie przygotowania i odpoczynek i oczywiscie musisz nadrobic zaleglosci na forum ;)!

Wow Irladnio jakie to niesamowite, że już kolejna mama ma tak bliską perspektywę porodu!! Super :) Dobrze, że dzidzius i ty ok :)

Irlandio czesc :)
fajnie ze niektóre mam y jeszcze wracają
bo potem chyba bedzie wiecej przerw niz wizyt z powodu kwietniowych porodów ;-)

iralandio - witamy znowu u nas :)
moje lozysko tez jest II stopnia, ale mi pani gin tlumaczyla ze dopiero III stopien (najwyzszy) jest przygotowaniem do porodu

reklama
idzia - dzięki Tobie wreszcie wiem o co chodzi z tym łożyskiem, ja też mam II stopnia i nie wiedziałam co to właściwie znaczy. Teraz już wiem że musi być III stopień, próbowałam znaleźć info na ten temat ale niestety mi się nie udało.
Irlandio super że u Ciebie wszystko ok. a dzidzia chyba w sam raz.
Ja mam wizyte u gina we wtorek, ciekawe co mi lekarka powie, pewnie bedzie mnie badać i już się boje ::)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry