reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Nie wiem, ona stwierdziła że jak oddycham to przepona pracuje i nie mozna czegoś tam złapać, jakiegoś pomiaru. Jak robiła to badanie to było słychać straszne szumy i bicie serduszka dzidzi. Nieważne zresztą...

reklama
za te 10 dni to tez bedzie moje pierwsze ktg - to bedzie juz prawie koniec 38 tygodnia - wiec tez wcale nie tak wczesnie :) widocznie nie ma potrzeby robic wczesniej - nie mam zadnych boli ani skurczy - cale szczescie ;)

Ja się wybieram w czawartek na ktg, więc to bedzie 38 tydzień, widocznie wcześniej nie ma potrzeby.

Wczoraj miałam pierwsze skurcze, nie takie super bolesne, trochę się zgalopowałam, za duzo wysiłku i złapało mnie przy ubieraniu butów. Ale pooddychałam i przeszło. Ale bynajmniej teraz już wiem jak to poznać.

Wczoraj miałam ostatnie 12 spotkanie w szkole rodzenia i mieliśmy takie ćwiczenia, które "pachniały" mi pozycją do rodzenia, rościągaliśmy mięśnie krocza, myślałm, ze dzisiaj będę obolała, ale jest ok.

Czarownica ja tez dopiero pierwszy raz miałam KTG
niestety serce dzidzi nie bije jeszcze prawidłowo

Iza ja tez pierwszy raz słysze o tym zeby nie mozna było oddychac podczas pomiarów na usg

dzis byłam u gina za tydzien kolejna wizyta
i jeszcze dostałam skierowanie na usg

z dzidzią w porządku, ma już główke dość nisko przez co się brzuszek troche już opóścił ale wszystko jeszcze szczelnie pozamykane ;) łóżysko dojrzewa czyli jest teraz II stopnia czy jakoś tak, następna wizyta za 2tygodnie i dok uważa, że zaraz potem będziemy rodzić - no nic zobaczymy :)

Ja dziś po wizycie. Dostałam od gina L4 do pracy i zwolnienie do szkoły. Mam się pooszczędzać. Poza tym jest zagwozdka, bo nasze maleństwo nie jest wcale maleństwem (3360 w 35tygodniu) termin wg OM mam na 16.04 ale według pomiarów na początek kwietnia. Za dwa tygodnie pierwsze ktg i jak się wyraził gin "jesli nie urodzisz do 5.04 to znów ktg i powtórnie oszacujemy masę płodu".
Poza tym szyjka "przepuszcza palec". No i niestety koniec przyjemności z mężem :(

Magdalena25 to odpoczywaj i oszczędzaj się, bo nie można całej ciązy przepracować i przestudiować...
A "maluszek" faktycznie pokaźnych rozmiarów musi być.

magdalena25 - faktycznie olbrzymek w twoim brzuszku siedzi :) odpoczywaj kobietko i nie przemeczaj sie :)
moja malenka w 37 tyg wazyla teraz w poniedzialek tytlko 2800 :) juz wiem ze bedzie mniejsza od michala :)

magdalena25 - to naprawde duzy dzidziolek :) Moja malutka miala w 33 tc niecale 2 kg.

reklama
Magdalena25 to dzidzia pewnie bedzie duza tylko pamietaj ze waga na usg waha sie od 100-200 gram

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry