reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja tez dzis zaliczylam gin, na fotelu mnie nie badala, zrobila tylko usg; mala wazy 2800 (widze ze bedzie drobniejsz niz michal); lozysko 2 stopnia, plyny w normie, szyjka tez :) za 10 dni mam sie stawic na ktg :) i wredy zobaczymy co dalej - kiedy kolejna wizyta;
dostalam tez zwolnienie do dnia porodu :)

reklama
super ja tez mam zwolnienie:)
a co do ktg to ja jeszzce ani razu nie mialam robione a czy powinnam??
nie moge sie doczekac !

Ja miałam już 4 razy ktg. Robi się je pod koniec ciąży zwłaszcza jak są juz skurcze po to żeby sprawdzić, czy dziecku prawidłowo pracuje serduszko i czy podczas skurczy nie zmniejszają się parametry pracy serca - a przynajmniej tak to zrozumiałam ;D

Jakiś miesiąc temu jak miałam skurcze nie wiem to był chyba początek 8 miesiąca czyli jakiś 34 - 35 tydzień

Ja też jeszcze nie miałam ktg, a chyba powinnam. Zobacze co jutro powie moja ginekolożka :)

najgożej jak nie mogą znaleźć serducha ... raz musiałam leżeć w tak niewygodnej pozycji... już myślałam że tam zwariuję, pół godziny z brzuchem wiszącym bokiem bez żadnego oparcia czy poduchy pod nim

Ja dzisiaj podczas usg miałam taką troche nieprzyjemną sytuacje, lekarka badała jakieś przepływy czy coś w tym rodzaju i kazała mi nie oddychać. Była zła jak oddychałam a ja naprawdę nie umiałam dłużej nie oddychać, tam było gorąco i duszno i to dodatkowo to utrudniało. Normalnie myślałam że się tam udusze ::) :p :-[

reklama
Iza pierwsze słyszę, żeby do przepływów było potrzebne zaprzestanie oddychania ???
Miałam sprawdzane kilka razy i jedyne kiedy coś dziwnego kazała mi robić to nabrać dużo powietrza jak chciała zmierzyc brzuszek, czy ilość wód płodowych - ale to trwało kilka sekund

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry