reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny uważajcie na SIEBIE i WASZE MAŁE ROSNĄCE SKARBIEŃKA.
Ja jutro muszę zrobić badani (mocz i morfologia) i w czwartek do lekarza. Spotykamy się teraz co 3 tygodnie, mam nadzieje, ze nie będzie konieczności częstrzych wizyt. Zobaczymy!

Czy Wam czasem też wydobywa sie "tam na dole" taka biała substancja?Czy to są jakies powody do niepokoju?

reklama
Lidijka jak też mam taki biały śluz. Gdy jest tego dużo to lekarz może chyba na to coś przepisać ale u mnie podobno jest w normie więc mam się tym nie przejmować

Kiedyś się doczytałam, że w ciąży śluzu może być więcej, ale to chyba lekarz powinien określić ile to jest jeszcze OK.
A czy podczas analizy moczu masz wykrywany śluz w nim? wiem, że taka analiza jest robiona. Nie wiem tylko, co to znaczy

Jutro idę na badania to się okaże, ale mi ulżyło:):):)

Ja też nie mam częstych wizyt. A chyba jeszcze rzadziej. Ostatnio byłam 6.02 a następna 15.03, ale mam zaufanie do lekarza i myslę, że wie co robi. A gdyby się coś działo, to wiadomo - szybciej.

w ciąży rzeczywiście śluzu jest więcej
jest coś takiego jak czop śluzowy który chroni nasze bobaski i odchodzi tuż przed porodem

jesli kolor śluzu jest biały to nie ma powodu do obaw
jeśli natomiast zmieni kolor lub brzydko pachnie wtedy moze być infekcja bakteryjna

Z tego co czytałam to czop śluzowy jest gęsty i ma długość około 15 cm, może mieć różną barwę od jasnego po zabarwiony krwią. Ale moje 2 koleżanki nawet nie zauważyły czegoś takiego.

szczerze to ja tez nie zauwazyłam tego czopu przy pierwszym porodzie i lekarz powiedzial ze tez tak moze byc bo są one róznej wielkości
jesli chodzi o kolor śluzu to chodziło mi bardziej o kolor zielonkawy jak cos jest nie tak

joaska - w osttanim badaniu moczu mialam sladowe ilosci sluzu; lekarz powiedzial ze ok ;)

reklama
U mnie też jest go troche więcej, ale w moczu jeszcze nie wychodził.
Teraz będę odbierac wyniki w piątek, to zobaczę. Ale faktycznie, póki jest "normalny", to wszystko powinno być w porządku.
Zrobiłam znowu test na przeciwciała we krwi. Ja mam Rh-, a mąż Rh+, więc musimy to kontrolować. I tym się troche martwię. Wiem, że obecnie to nie problem, ale cały czas mam schizę, że zapomna mi dać coś tam, co zapobiega problemom.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry