reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Asiu dobrze, że u Was wszystko w porządku a maluszek rośnie.

Ja właśnie wróciłam od lekarza. Wszystko jest w najlepszym porządku tylko powiedział, że brzuszek już się troszkę opuścił (ja nawet tego nie zauważyłam, bo wydawało mi się że cały czas mam go nisko). Wyniki bardzo dobre i powiedział, że jak dotrwam to widzimy się za miesiąc. Trochę martwi mnie to, bo słyszałam, że pod koniec to się chodzi na wizyty co 2 tygodnie ale pocieszam się, że stwierdził że bardzo dobrze noszę tą ciąże i może dlatego nie każe mi tak często się pojawiać. Poza tym gdyby się coś działo to mogę przecież iść do niego wcześniej.

Własnie sobie uświadomiłam, że za ten miesiąc to będzie już u mnie 38 tydzień i faktycznie Victoria może się już wtedy pojawić.

reklama
Asiu dobrze, że u Was wszystko w porządku a maluszek rośnie.

Ja właśnie wróciłam od lekarza. Wszystko jest w najlepszym porządku tylko powiedział, że brzuszek już się troszkę opuścił (ja nawet tego nie zauważyłam, bo wydawało mi się że cały czas mam go nisko). Wyniki bardzo dobre i powiedział, że jak dotrwam to widzimy się za miesiąc. Trochę martwi mnie to, bo słyszałam, że pod koniec to się chodzi na wizyty co 2 tygodnie ale pocieszam się, że stwierdził że bardzo dobrze noszę tą ciąże i może dlatego nie każe mi tak często się pojawiać. Poza tym gdyby się coś działo to mogę przecież iść do niego wcześniej.

Własnie sobie uświadomiłam, że za ten miesiąc to będzie już u mnie 38 tydzień i faktycznie Victoria może się już wtedy pojawić.

Bylam dzis u gina i znow twardnieje macica :( Szyjka juz lekko jest skrocona :(
Musimy uwazac. Poza tym brzuszek jakos mi nie rosnie i martwie sie, ze malutka zle sie rozwija, a lekarz jakos tak tylko ogolnie na nia patrzy na usg :( Ostatnio na 3D byla o ok. 2 tyg za malutka mimo, ze wczesniej "pasowala" wielkoscia idealnie.

a+t+? uważaj na siebie. Nie szalej przy przygotowaniach pokoiku. Mój Kochany żartuje, że on w takich sytuacjach jest "fizyczny" a ja... "psychiczny" ;)

dori ja też chodze co 3tyg, raz miałam tak, że musiałam przyjść za 2 jak mi brzuszek twardniał - więc to poprostu znak, że wszystko jest oki... a jakby się coś działo to wiadomo telefon i wcześniejsza wizyta :) ale dzidzia jeszcze niech te 4/5tyg poczeka zanim cokolwiek zacznie się dziać :)
a+t+? dzidzia napewno dobrze się rozwija więc się tym nie przejmuj, pewnie brzuszek nie rośnie już w takim tępie i ciężko zauważyć zmiany, uważaj na siebie z maleństwem :)

Hej dziewczyny, dawno mnie nie było bo kiepsko u mnie z netem...
Byłam u gin jakieś 2 tyg temu i niestety szyjka się skraca, brzuch "się stawia" i dostałam leki podtrzymujące i mam leżeć. W środę kolejna wizyta więc zobaczę co tam słychać. Teraz wizyty mam co 2 tygodnie a czas między nimi mija mi bardzo wolno bo ciągle się boję żebym teraz (w 8 miesiącu) nie zaczęła rodzić

Dori super że u Ciebie wszystko ok, co do częstotliwości wizyt u lekarza to ja też chodzę co 4 tyg, zawsze przecież w razie konieczności można iść częściej
a+t+? Magdaleona dbajcie o siebie odpoczywajcie ile się da aby wasze maluszki jak najdłużej były w waszych brzuszkach

dziewczyny z problemami - trzymajcie sie cieplo :) i dbajcie o siebie
ja tez od poniedzialku na zwolnieniu z zaleceniem duzej ilosci odpoczynku
dori - kolejna wizyte mam tez za miesiac - chyba ze sie bede zle czula to mma sie pokazac wczesniej;

reklama
Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie trochę. Już się martwiłam, że może mój lekarz się za bardzo nie przykłada a tu okazuje się kolejny raz że to moja nadgorliwość

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry