reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
właśnie wróciłam od lekarza i.... też mam kawał baby :D a więc będzie dziewczynka :)
Poprawiła mi się morfologia, ale żelazo dalej musze brać, krzywa cukrowa wyszła bardzo dobrze, reszta też w najlepszym porządku. Na następną wizyte mam przyjść z opinią od okulisty.

reklama
kosmi SUPER ze wszystko dobrze, najwazniejsze ze dzidzie zdrowo sie rozwijaja..ja czekam do piatku :(

nom najważniejsze, że wszystko z dziedziaczkami dobrze :)
jej już mi się 8 miesiąc zaczął :o ;)

strasznie szybko czas leci, z jednej strony fajnie bo juz niedlugo Kubus bedzie z nami z drugiej strony mam obawy czy dam sobie rade, czy bede sie dobrze opiekowac ta kruszyna...ale chyba w ciazy to normalne ze ma sie takie mysli...

kosmi - fajnie ze z dziewuszka wszystko ok :) i ze wyniki sie poprawily;
moje niestety nie i tez dalej musze brac zelazo i starac sie jest rzeczy naturalne zawierajace zelazao ... a ja nie cierpie: brokul, brukszelki, szppinaku ... powiedzialam to pani gin; wiec do wyboru zostala mi tylko fasolka, pasztet i watrobka :) niezle .... a co z buraczkami ? bo nie zapytalam sie , tez sa dobre na braki zelaza ???

ponoć są dobre, chociaz mnie lekarze mówili, że mam się raczej na czerwonym mięsie skupić.

U mnie ostatnio wyszło, że żelaza mam już za dużo, za to hemoglobiny nadal za mało. Ginka kazała mi wobec tego dodatkowo brać kwas foliowy. Czyli teraz łykam 4 mg (kurcze nie pamietam jednostki, ale na opakowaniach są napisane) w zestawie witamin i dodatkowo 2x dziennie kwas po 5 mg. Wychodzi mi 14 mg na dzień. Za tydzień będe robić kolejne badania - zobaczymy, czy się poprawiło.

joaska - lykaj dzielnie :)

a o tych buraczkach to pomysle - wkoncu lubie barszcz i buraczki gotowane - to tez sie na nich skupie :)

ja własnie nie cierpie buraczków, więc sie ucieszyłam, że nie muszę się nimi katować :)

reklama
hmm a może to wszystko te buraczki, ja lubie buraczki takie hmm ze słoiczka na zimno... i przez ostatnie 2tygodnie jak byłam w Gdańsku i się stołowałam u dziadków mojego tygryska to wcinałam te buraczki, bo zawsze słoiczek stał a ja strasznie je lubie, więc może to te buraczki :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry