reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Magdalena śliczna dzidzia no i pokaźnych już rozmiarów. Gratuluję!!!

reklama
magdalena - zdjecie super wyrazne i juz spory chlop :)

no to i ja zdam relacje - zdaje sie ze czekamy jeszcze na kogos - mialysmy 3 isc do gin w poniedzialek :)

malenka - jak to lekarz okreslil nie ma nic miedzy nogami wiec na 100% dziewczynka (ale z tymi procentami to roznie bywa :) ) - wazy 2050 g czyli juz kawal baby; ciezko bylo dokonac pomiaru bo glowka umiejscowila sie w kosci miednicowej (to nic strasznego :) ); usg bylo takie szybkie kontrolne wiec bez fotek; bylo tz usg dowcipne, bo po badaniu na fotelu okazalo sie ze ciaza opadla jeszcze nizej niz poprzednio (a juz bylo nisko); na szczescie okazalo sie ze szyjka jest dluga i zamknieta ale ja mam na siebi uwazac i duzo lezec; tzn ide na zwolnienie; mialam juz od dzis, ale dostala jeszcze tydzien dyspensy na uregulowanie swoich rzeczy w pracy; wiec od poniedzialku czeka mnie boskie leniuchowanie w domu (o ile to mozliwe obslugujac jednoczesnie 5-latka :) ); ale maly bedzie chodzil dalej do przedszkola wiec chociaz te kilka godzin odpoczynku;
teraz pozostaje mi powiadomic o tym fakcie przelozonych (mailem - bo sa na urlopie :) )

ale sie nie martwcie - w domu mam net wiec bede dalej do was zagladac i was zanudzac :)

milego dnia

Idzia, w tym mikrobrzuszku 2 kilowa dziołcha? Jednak ta ciaża to naprawdę cud.
Oczywiście wiem, wiem, ze wielkość brzucha nie świadczy i wielkosci dziecka.
No cóż te nasze maluchy teraz rosną jak na drożdzach.2 tyg temu nasza miała 1600, ale teraz czuje z każdym dniem jak powiększa swoje rozmiary, no i czuję te kilosy, ach....

Aaaa byłam wczoraj na pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia. Superowo.Mieliśmy wykład o diecie po porodzie i jak stopniowo wprowadzać pokarmy. Później trochę ćwiczeń:) Jutro kolejne spotkanie:)

Idzia ja rozumiem, że u mnie się te 2kg zmieszczą, ale gdzie ty pomieścisz swoje??????
Poza tym uważaj na siebie i faktycznie leniuchuj ile się da :)

Ależ Idzia zanudzaj nas jak najczęściej, Twoje rady są bardzo przydatne. Gratuluję dużej zdrowej dzidzi

dziewczyny sama bylam zaskoczona waga dzidzi bo przytylam tylko 5-6 kg (zaleznie od wagi :) )
a zanudzac nie przestane - obiecuje :)

Magdalena fajne fotki i synek juz całkiem spory :)

Idzia leniuchuj ile się da, to rzeczywiście cud że w tak małym brzuszku mieści się już tak duża córeczka

reklama
właśnie jak ona to robi ???
ja mam wielki brzuch (wieczorkiem postaram się wrzucić fotke), na + jestem ok. 10kg,a mimo to pod biustem jak podniose ręke pokazują się żebra :o

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry