reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Też zaczynam odczuwać malutki dyskomfort - nie mogę za dużo zjeść bo wszystko chce wracać... Mam też problem ze spaniem, bo jak położę się na boczku to dzidzi się to strasznie nie podoba i rozpych się ze wszystkich stron - i muszę leżeć na boko-plecach (podkładam sobie pod jeden pośladek fałdę kołdry tak, że jest dużo wyżej) brzuszek nie naciska na środek pleców tam gdzie jest żyła główna, tylko tak jakby zwisa bardziej na jedną stronę. Mała się wtedy uspokaja ale mi wtedy jest niedobrze i wnętrzności podchodzą mi do gardła... No ale muszę się jeszcze przemęczyć te najdorsze 2,5 m-ca

ja z wynikami próby glukozy 50g mam przyjść za 3tyg, więc mam jeszcze czas by się do tego psychicznie nastawić ;) niestety co do płci nadal nie jestem pewna :-[ nic narazie metki od różowego pajacyka nie odrywam, najwyżej go podaruje dzidzi kuzyna, albo sprzedam bo jego żonka ma termin na czerwiec, więc też pewnie jeszcze nie wie...
ważne, że dzidzia zdrowa i wszystko jest w najlepszym porządku :)

Cześć dziewczyny!
Moja wczorajsza wizyta u lekarki była bardzo pouczająca.
Dzidzia jest zdrowa, duża (1.600 gram) - ku zadowoleniu mojej lekarki, a mojemu przerażeniu (jak ja urodzę takiego klocka???). Teraz maleństwo będzie rosło już ok. 1 kg na miesiąc. Ono jest główką w dół, przykładnie tak jak trzeba i najważniejsze ONO jest CHŁOPCEM. Ma ogromnego siuraka i nie ma żadnych wątpliwości, lekarka zrobiła zbliżenie na cały ekran i studiowałyśmy dokładnie anatomię bobasa. Dziś jestem happy, ale wczoraj przyznam się Wam, że tak naprawdę to nie pytałam już o płeć dziecka, lekarka sama wyszukała odpowiednią część ciała i nie musiała już nic mówić, śmiała się jak pytałam się, czy jest pewna. Otrzymałam odpowiedź, że na 100 %, nic już nie ulegnie zmianie, widać bardzo dokładnie, a pępowinka była w innym miejscu. Lekarka przyznała, że wiedziała już miesiąc temu kiedy przez chwilkę dzidzia pokazała co ma między nóżkami. Może pamiętacie, że ja wtedy też coś widziałam, ale nie jestem lekarzem i czekałam na fachową opinięl. Dziś nie ma już wątpliwości. Mąż nie będzie miał drugiej przylepki. Wiwi szaleje ze szczęścia (że nie będzie musiała oddać dzidzi swoich lalek barbie).
Mąż z początku mi nie uwierzył, że nie będzie Gabrysi. Cóż, chcę mieć Julianka, Florianka lub Miłoszka, ale moja druga połowa kręci przecząco głową.

AskaOO gratuluję! Tym bardziej, że jak mówisz i sama co nieco wypatrzyłaś :) Bardzo męski ten kwiecień chyba będzie. Ale poczekamy na ostateczne wyniki. No i fajnie, że wszystko z wami ok.

Dzisiejsza wizyta u lekarza była dość krótka.Miałam robioną krzywe cukrową i wyszła świetnie nad czczo było 87 a po obciążeniu 118.Więc wynik jest świetny.Ale i tak będe musiała iść za 2 tygodnie na kontrole do gin.bo niepodoba się doktórce moja szyjka macicy.A dzidziuś ma śie świetnie,serduszko bije prawidłowo.

Aśka00 bardzo ciesze sie że z wami też jest wszystko OK.

Rybciu, a pytałaś o te bóle? Bo ja wkońcu wczoraj do lekarza nie dotarłam.

Asiu gratuluję chłopczyka. ja na początku miałam nadzieję z mężem na małego mężczyznę, ale kiedy się dowiedziałam, że będzie córeczka to tak się ucieszyłam, że nie wyobrażam sobie innego rozwiązania!
Ja dziś też zaliczyłam wizytę (mam je co 2 tyg. bo jestem na patologii) miałam badanie i wszystko super! Brzuszek miękki, szyjka też w dobrym stanie, nie miałam usg bo nie ma takiej potrzeby - za 2 tyg. zobaczę się z małą i wtedy będzie mierzona i ważona.

reklama
Hej hej!

Super, że wszystko u Was w porządku :)

Dziś też byłam na wizycie u lekarza. Poszłam z całą listą pytań ;) Z dzidzią jest wszystko w porządku. A mnie Pan G wysłał do neurologa :( Mam sprawdzić u innego lekarza czy te bóle z boku to tylko wynik ciąży czy coś innego. Poza tym bóle krzyża i te poranne mdłości mogą wskazywać na jakiś problem neurologiczny. Eh...
Jutro trza lecieć do przychodni i załatwiać wizytę.

Na razie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry