reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
moze ja dziwna jestem ale nie robie dodatkowych badan jak wiekrzosc was!!!
ufal mojemu lekarzwi skoro ona spokojnie mowi mi ze jest ok to ja jestem dobrej mysli
gdybym zaczela rabic jakies badania caly czas czekala na wyniki to bylabym w stresie non stop a to nie dobre dla dzidzi jest
jestem mloda kobieta i musle ze podstawowe badania i regularna wizyta u lekarza wystarczy tym bardziej ze nie ma komplikacji
a usg genetyczne......ja nie wiem co to jest, chyba jestem zacofana
jest ktos kto tez tak jak ja robi tylko podstawowe badania????

reklama
moze ja dziwna jestem ale nie robie dodatkowych badan jak wiekrzosc was!!!
ufal mojemu lekarzwi skoro ona spokojnie mowi mi ze jest ok to ja jestem dobrej mysli
gdybym zaczela rabic jakies badania caly czas czekala na wyniki to bylabym w stresie non stop a to nie dobre dla dzidzi jest
jestem mloda kobieta i musle ze podstawowe badania i regularna wizyta u lekarza wystarczy tym bardziej ze nie ma komplikacji
a usg genetyczne......ja nie wiem co to jest, chyba jestem zacofana
jest ktos kto tez tak jak ja robi tylko podstawowe badania????

Ja robię wszystkie badania zalecane przez lekarza tzn. krwi i moczu no i na początku był cały stos typu toksoplazmoza czy cytomegalia. Dzisiaj byłam na badaniu obciążenia glukozą ale to też zalecenie lekarza. Do tej pory miałam 2 USG: pierwsze w 7 tygodniu potwierdzające ciążę i teraz w 20 gdzie sprawdzaliśmy czy z dzidzią wszystko w porządku. Zapisałam się też na USG 3d za dwa tygodnie, bo chcemy mieć pamiątkę jaki nasza dzidzia mieszkała sobie w brzuszku a jak wiadomo zdjecia 3d świetnie to pokazują.

czarownica - w pierwszej cizay tez robilam tylko badania podstawowe - ale to dlatego ze bylam mloda no i wtedy nie bylo takich mozliwosci jak dzis;
obecnie mam 32 lata i pani doktor u ktorej bylam na zastepstwie zalecila mi badania genetyczne - ja nie chce ich robic i moja pani gin tez uwaza ze jeszcze sa nie potrzebne :) z badan tzw dodatkowych chce zrobic usg genetyczne + 3d; mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :)

idzia powinno byc: "obecnie mam 32lata i dalej jestem młoda ale pani doktor..." :p

ja sie wybieram na usg 3d żeby zrobić sobie przyjemność, to troche droga przyjemność ale słyszałąm same pozytywy, dostane płytke cd i będe mogła pochwalić się moją dzidzią całej rodzince :)

kosmi pisze:
idzia powinno byc: "obecnie mam 32lata i dalej jestem młoda ale pani doktor..." :p

no i ja sie tak mlodo czuje :)

a jak pani doktopr powiedziala "bo ma pani juz 32 lata i powinna pani zrobic te badania " to myslalam ze ja trzasne :)
moja gin tez sie z tego smiala :)

no a 3d tez robie dla pamiatki - zdjecia sa sliczne - bo ponoc samo badanie 3d nie wykazuje nic wiecej niz inne;

Ja miałam odwrotną sytuacje - byłam u fryzjerki i mówi mi, że mam troche zniszczone włosy i przez jakiś czas nie powinnam farbować, na to ja jej mówie, że jestem w ciąży i mam zamiar farbować dopiero po rozwiązaniu, a ona patrzy na mnie taka przerażona i mówi  "w życiu bym nie pomyślała - taka młoda osoba". Jak urodze będe mieć 25lat - to mało? - moim zdaniem w sam raz szczególnie, że pewnie będe chciała mieć drugie dzidzi. Nie wiem może to przez tą ciąże, mój gin jak byłam u niego na pierwszej wizycie dowiedzieć się czy jestem w... trzy razy się upewniał czy mam tyle lat co podaje - wziął mnie za "siedemnastkę" :D tylko ja jakoś tego w lustrze nie widze, tak przed 18 wszyscy mi dodawali lat, a teraz? :o sie porobiło :)   
wiadomo każdy ma tyle na ile się czuje :)

Badania - robie tylko te, które zaleci lekarz (-ka), to chyba on wie co powinnyśmy badać. A jeśli mamy inne zdanie i coś nam nie pasuje, to może lepiej zmienić lekarza, na taiego, któremu ufamy. Tak to widzę ogólnie.

A co do wieku - też młodo wyglądam i mimo, że mam 28 lat, pytają się mnie o dowód, jak chcę kupić alkohol :)

a co do długości postu o USG gene., to juz było przed 15 i nie miałam czasu na streszczenia :) A też mi się wydawało, że "przydługawy".

Joaśka

Witam po dlugim weekendzie!
O widze, ze Joasiu jesteśmy rówieśniczkami:)
Ja rówież robie badania, kóre zaleci mi lekarz. Jak pytałam o usg genetyczne, to mi powiedział, ze już miałamw 14 tyg, coś wspominał o fałdzie skórnym. Zresztą to nie ważne!I tak dzidzia będzie najukochańsza na świecie.
Ja idę dopiero w piątek do lekarza-ach nie moge się doczekać!Pa!

reklama
czyli jest ok:) bo moj gin mowi ze ewszytko jest ok i ja tez robie tylko te badania jakie mi zlaeci;) mowil mi ze bedzie mi robili na ukryta cukrzyce....
powiedzial mi ze musi kupic karte telewizyjna do swojego laptopa to wtedy nagra mi dzidzie na plytke cd;) juz doczekac sie nie moge
ja mam 23 lata i tez wydaje mi sie ze to w sam raz wiek na urodzenie pierwszego dzidziusia

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry