reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
kosmi - ciesz sie ze wszystko ok - masz kogos przy sobie i to najwazniejsze :)

czarownica - usg polowkowe / genetyczne - robione zazwyczaj w 20-25 tygodniu - nie kazdy lekarz ma odpowiedni sprzet - moj np niema wiec ide do kogos innego - nie jest to badanie obowiazkowe ale wskazane - pozwala dokladnie zbadac i zmierzyc plod;

reklama
a ja bylam wczoraj u gin; mialam usg :)
dzidzia zdrowa i duza (309g) ale wstydliwa : nie chciala pokazac ani twarzy ani dupci :)
usadowila sie dosyc nisko z lewej strony brzuszka i tam sobie wymachuje konczynami ;)
lezy zwinieta w klebek z kolanami pod broda i dlatego nie dalo sie jej zmierzyc na dlugosc :)
wszystko jest ok i za jakies 3 tygodnie ide do innego lekarza na usg genetyczne+3d (tak dla frajdy i pieknych zdjec :) )
wieczorem zalacze jakies zdjecie (niestety tylko nozki widac :) )

Gratulacje Idzia!Ale duuuuuuuży maluszek!Ciesze się z pomyślnych wieści.Fajnie, ze widziałaś bobasia!Ja bede widziała 18-go. jak do tej pory to zawsze grzecznie ułożył się do "kamery" z profilu:), zobaczymy tym razem jak będzie:)To będzie juz 21 tydzień, więc bede miała usg połówkowe:)
Buźki!Czekamy na fotkę!

no duże maleństwo ;) ale Ci zazdroszcze, że widziałaś swoje dzidzi ja musze jeszcze z 2tyg czekać i musze sie zorientować gdzie w wawce robią te 3d czy tam 4d bo chce iść jakoś po kolejnej wizycie i mieć dzidziulke na cd :]

Kosmi, jesteś wspaniałą dziewcznyną! Podziwiam Cię za taką mądrą decyzję. Zazwyczaj dziewczyny w takiej sytuacji pękają i zostają z "biologicznym ojcem" a później jest płacz, lament i czarna rozpacz. Lepiej odejść i być samemu niż się męczyć w nieudanym związku.
Mam dla Ciebie radę, może pomyślisz o tym, żeby być tak już naprawdę z tym nowym facetem. Jeżeli on chce Ciebi i Twoje jeszcze nienarodzone maleństwo to nie zwlekaj - stwórzcie rodzinę i nie miej żadnych wyrzutów. Porozmawiaj z Nim o wszystkich swoich wątpliwościach i wytłumaczcie sobie co do siebie czujecie. To Wam pomoże podjąć rozsądną rodzinę. A jeżeli On będzie tego bardzo chciał to traktuj Go jak ojca dziecka i pozwól Mu nim być. Nie odmawiaj Mu również obecności przy porodzie, gdy poczuje, że chciałby być wtedy z Tobą. Rzeczywiście masz trochę dziwną sytuację, ale wszystko zależy od Was i uczucia Was łączącego.
Powiem Ci jedno, trudno być samotną matką - moja mama samotnie wychowała najpierw mnie, później moją siostrę - miała pecha i dwa razy trafiła na drania, który Jej nie doceniał. Sama musiała o wszystkim myśleć i o wszystko zadbać i uwierz mi, nie miałam lekkiego życia - poprzez wypominki dzieciaków i pokazywanie mnie palcami do sporych trudności finansowych - miałam tylko kilka nowych rzeczy, wszystko zawsze z ciuchlandu. Nie mam o nic żalu, ale wiem jak to jest i staram się mojej małej dać wszystko na co mnie stać i o czym zamarzy (chociaża na gwiazdkę).
Teraz obserwuję moją koleżankę, która również zmaga się z samotnym macierzyństwem. Rozwiodła się prawie rok temu i została z dwójką dzieci. On ją bił, poniżał i wykorzystywał seksualnie a ona się bała odejść, przez rok było Jej bardzo trudno, ale w tej chwili świetnie sobie daje radę. Byłaby naprawdę pełna szczęścia gdyby on wyniósł się jeszcze z domu.
Głowa do góry.

Dziewczyny, gratuluję sporych dzieciaczków. Moja wizyta dopiero w poniedziałe, ale mąż obiecał, że będzie tym razem ze mną. Chyba chce zobaczyć brzdąca.

na USG pierwsza fotka naszego dzidziusia!!!
piekny profil;):)
och jaka ja jestem szzcesliwa

Oj to dziwne! Idzia Ja byłam przekonana, że genetyczne robi się ok. 13 tyg, ale można do 20go najpóźniej. Nawet mieliśmy iść teraz zanim wrócę do szpitala, ale nie mam weny. Humor mi się pogarsza z każdym dniem przed szpitalem. :(
A mój gigant w 15 tyg, ważył całe 120 gramów. Adam się smieje, że wage ma po tacie. Teraz jest napewno większy, w szpitalu zmierzą niedługo.
Przez ten szpital to nawet zdjęć na cd nie mam. Nie tak miało być!!!! :( :( :( :( :( :( :( :( :(

glowa do gory irlandio!!!! wszystko bedzi ok
mowie ci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a czarownicy sie slucha;):):)hehe

Irlandia - ok 14 tygodnia robi sie badanie przezernosci karku a usg genetyczne robi sie miedzy 20-24 tyg;
czarownica - czekamy na zdjecia :)

reklama
a oto moje obiecane zdjecia - niestety jakosc pozostawia wiele do zyczenia ...
tu widac cala nozke : udko, kolanko, piszczel i stopke:

a tu tylko stopke i piszczel - no i glowe :) jak juz pisalam maly lezy z kolanami pod broda :) wygodnie mu tak ;D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry