reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ewcik ja też nigdy nawet w szpitalu nie byłam i nic nigdy mi się nie działao więc jak się położyłam na stole operacyjnym (taki śmieszny pod plecy i pupę jest jak łóżko a nogi leżą na rozsuwanych częściach) to zaczęłam się cała trząść jak galareta i bałam się że będą mieć problem z wkłuciem... ale wszystko się udało. Nigdy w życiu tak się nie trzęsłam ze strachu a w sumie nic strasznego.

reklama
Marta Ewcik dobrze że u was wszystko ok :)

Ewcik fajnie że znasz już datę spotkania z maluszkiem masz jeszcze troche czasu aby się przygotować psychicznie.

Ja byłam dzisiaj u gina maluszek waży ok 2800 więc niezbyt duży
lekarz stwierdził że do terminu to raczej nie doczekam i pewnie przed świętami spotkamy sie w szpitalu nawet podoba mi się ten scenariusz zobaczymy czy się sprawdzi

oj ja tez!!
dzis bylam i lekarza zabdal mnie powiedzila ze szyjka zamknieta (czy cos w tym stylu) ale brzuch opadl i za 2 tyg mam spodziewac sie dzidzi!!!!!prawdopodobnie urodze przed terminem hura!
mierzyli mi miednice i wymiary prawidlowe!! ufff
ktg bede miala robione 12 wtedy mam nastepna wizyte o ile nie urodze;)

no i ja bylam dzis drugi raz na ktg :) zapis jest ok - mala oczywiscie spala :) szyjka juz zanikla ale rozwarcia nie ma, mam sie stawic na ktg za tydzien w czwartek ale  nie koniecznie musze doczekac do tego terminu - zobaczymy;
ale najwazniewjsze ze mam nie rodzic do poniedzialku bo moja gin dzis wyjezdza :)

dodatkowo dostalam jeszce clotrimazolum dopochwowo bo mam zaczerwienienie (jakis drozdzak ... )
ale czuje sie ok - nawet zajechalam na chwile do pracy - musialm jesczze cos tam podpisac :)

To super Idzia, ze wszytsko u Was oki...u mnie niby to rozwarcie, szyjka krociutka gladziutka, fakt juz prawie dwa miesiace, leki odstawione, czasami cos mocniej zaboli tak przewaznie tylko cmi jak przy okresie, krzyz i podrzusze, brzuszek tez sie napina :mad: mogloby juz tak zlapac raz a porzadnie a nie sie rozdrabnia :p jeszcze bedzie tak ze urodze po terminie...

Idzia fajnie,ze wszystko ok!

A ja dzisiaj pobiegnę do gina, zobaczymy co powie. U mnie tez narazie lekkie bóle w podbrzusiu ja przed miesiączką ale nic takiego strasznego. No i szyjka czasem zakłuje.

A u mnie wszystko stanęło w miejscu. "Glutków" już nie ma, skurczy i twardnienia brzuszka brak. Czuję się jakbym w ciąży nie była. Chyba dzidiza o mnie zapomniała.

reklama
No to Dori u mnie dokładnie to samo... wprawdzie brzuchol mi czasem twardnieje, ale to raczej chyba tyłeczek mojej córki niż jakieś "skurcze" ;D jutro idę na ktg... mam tylko nadzieję, że z łożyskiem i z tym małym łobuziakiem wszystko jest ok..no i że się w końcu zdecyduje wyjrzeć na ten piękny świat :laugh:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry