reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyta u lekarza

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ewcik ja też nigdy nawet w szpitalu nie byłam i nic nigdy mi się nie działao więc jak się położyłam na stole operacyjnym (taki śmieszny pod plecy i pupę jest jak łóżko a nogi leżą na rozsuwanych częściach) to zaczęłam się cała trząść jak galareta i bałam się że będą mieć problem z wkłuciem... ale wszystko się udało. Nigdy w życiu tak się nie trzęsłam ze strachu a w sumie nic strasznego.

reklama
Marta Ewcik dobrze że u was wszystko ok :)

Ewcik fajnie że znasz już datę spotkania z maluszkiem masz jeszcze troche czasu aby się przygotować psychicznie.

Ja byłam dzisiaj u gina maluszek waży ok 2800 więc niezbyt duży
lekarz stwierdził że do terminu to raczej nie doczekam i pewnie przed świętami spotkamy sie w szpitalu nawet podoba mi się ten scenariusz zobaczymy czy się sprawdzi

oj ja tez!!
dzis bylam i lekarza zabdal mnie powiedzila ze szyjka zamknieta (czy cos w tym stylu) ale brzuch opadl i za 2 tyg mam spodziewac sie dzidzi!!!!!prawdopodobnie urodze przed terminem hura!
mierzyli mi miednice i wymiary prawidlowe!! ufff
ktg bede miala robione 12 wtedy mam nastepna wizyte o ile nie urodze;)

no i ja bylam dzis drugi raz na ktg :) zapis jest ok - mala oczywiscie spala :) szyjka juz zanikla ale rozwarcia nie ma, mam sie stawic na ktg za tydzien w czwartek ale  nie koniecznie musze doczekac do tego terminu - zobaczymy;
ale najwazniewjsze ze mam nie rodzic do poniedzialku bo moja gin dzis wyjezdza :)

dodatkowo dostalam jeszce clotrimazolum dopochwowo bo mam zaczerwienienie (jakis drozdzak ... )
ale czuje sie ok - nawet zajechalam na chwile do pracy - musialm jesczze cos tam podpisac :)

To super Idzia, ze wszytsko u Was oki...u mnie niby to rozwarcie, szyjka krociutka gladziutka, fakt juz prawie dwa miesiace, leki odstawione, czasami cos mocniej zaboli tak przewaznie tylko cmi jak przy okresie, krzyz i podrzusze, brzuszek tez sie napina :mad: mogloby juz tak zlapac raz a porzadnie a nie sie rozdrabnia :p jeszcze bedzie tak ze urodze po terminie...

Idzia fajnie,ze wszystko ok!

A ja dzisiaj pobiegnę do gina, zobaczymy co powie. U mnie tez narazie lekkie bóle w podbrzusiu ja przed miesiączką ale nic takiego strasznego. No i szyjka czasem zakłuje.

A u mnie wszystko stanęło w miejscu. "Glutków" już nie ma, skurczy i twardnienia brzuszka brak. Czuję się jakbym w ciąży nie była. Chyba dzidiza o mnie zapomniała.

reklama
No to Dori u mnie dokładnie to samo... wprawdzie brzuchol mi czasem twardnieje, ale to raczej chyba tyłeczek mojej córki niż jakieś "skurcze" ;D jutro idę na ktg... mam tylko nadzieję, że z łożyskiem i z tym małym łobuziakiem wszystko jest ok..no i że się w końcu zdecyduje wyjrzeć na ten piękny świat :laugh:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry