reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

Cześć dziewczyny jakby co to ja już jestem na staraczkach lipcowych. Zapraszam Was serdecznie :tak:

waiting4beans bardzo mi przykro. Długo się staracie o fasolkę? Życzę powodzenia i trzymam mocno &&& żeby jak najszybciej fasolinka się pojawiła :tak:

babygg powiem Ci szczerze, że ja też miałam przed ostatnią @ wzdęcia, gazy, bolało podbrzusze, myślałam, że się udało! A tu wstrętna @ przyszła i wszystko popsuła, ale Tobie życzę II tłuściutkich kreseczek. Sio @ sio @. Trzymam &&&. Z bobo testem nie mam doświadczenia, ale proponuję test zrobić najwcześniej w 12dpo.

dośka1 trzymam mocno &&& daj znać jak testowanko.

reklama
Waiting przykro mi :-(

Babygg ja w ciągu dnia miewam temp. 37,5 a w ciąży nie jestem. Temp w ciągu dnia skacze, tak więc nie jest żadnym wyznacznikiem. Mimo wszystko mocno trzymam kciuki za dwie kreski - połączenie wszystkich objawów może wskazywać na fasolinkę :tak:

Babygg trzymam za Ciebie kciuki ;)
Jeżeli o mnie chodzi to nie testowałam, może to głupio zabrzmi ale boje się rozczarowania :confused2:owszem korci mnie żeby siknąć ale jestem przekonana że zobacze tylko jedną kreskę :crazy: Co ma być to będzie..
Dziewczyny a czy przy zagnieżdżeniu zarodka zawsze towarzyszy lekkie krwawienie ?? Bo ja niestety tego nie mam/ nie miałam..

A teraz leże sobie z pysznym koktajlem truskawkowym w ręku i rozkoszuje się ciepłym słoneczkiem ;D

Dośka plamienie implantacyjne nie występuje zawsze. Ja w pierwszej ciąży wsłuchiwałam się w każdy sygnał mojego organizmu ale nie miałam kopletnie żadnych objawów, ani zagnieżdżenia ani wczesnej ciąży. Gdyby nie zatrzymanie @ i test (2 dopiero, bo 1 w dniu @ był -) to dłuuugo bym nie wiedziała. Nie miałam mdłości ani razu! Pamiętam tylko że gdzieś w okolicach 8 tygodnia pierwszy raz zrobiłam sobie moją ukochaną kawkę - bo jestem uzależniona od niej :) i.... wylałam ją do kibla bo tak mi śmierdziała :)
Trzymam kciuki za Ciebie i Babygg też za Ciebie!

Dośka plamienie implantacyjne nie występuje zawsze. Ja w pierwszej ciąży wsłuchiwałam się w każdy sygnał mojego organizmu ale nie miałam kopletnie żadnych objawów, ani zagnieżdżenia ani wczesnej ciąży. Gdyby nie zatrzymanie @ i test (2 dopiero, bo 1 w dniu @ był -) to dłuuugo bym nie wiedziała. Nie miałam mdłości ani razu! Pamiętam tylko że gdzieś w okolicach 8 tygodnia pierwszy raz zrobiłam sobie moją ukochaną kawkę - bo jestem uzależniona od niej :) i.... wylałam ją do kibla bo tak mi śmierdziała :)
Trzymam kciuki za Ciebie i Babygg też za Ciebie!

To miłe, że jest ktoś kto nas wspiera i trzyma za nas kciuki ;) nie wiem czy dziękować czy nie dziękować, żeby nie zapeszyć :) postanowiłam: jutro z rana sikne na test !! A co tam :D

Waiting, przykro mi :-(Jak długo się staracie?

Staramy się rok :-(

aktualizuję...
Anna2101 , Katherinne , Delewarre , Dominisia875 , Małkus
||
Agaawa, Asicka3, Ni_kusia, Elmo2, Verita, Hai24
21.06 - Babygg
30.06 - Tygryseczek
30.06 - Moniqaa

03.07 - Neta81
07.07 - Ulika
09.07 - Żabucha

??.?? - Ewka358
15.07 -Waiting4beans

Ostatnia edycja:
Staramy się rok :-(

Tak mi przykro, choć my z mężem staramy się dopiero 3 miesiąc, za każdym razem jest wielkie rozczarowanie gdy na teście ujrzymy jedną kreche, rok, to bardzo długo, mam nadzieję że wszystkie badania u was i wyniki są prawidłowe ??

A tak z innej beczki: Dziewczyny czy my ten temat zamykamy i przenosimy się na lipcowy ?? czy trwamy tu nadal ?? :)

Pozwoliłam się dopisać :)
Anna2101 , Katherinne , Delewarre , Dominisia875 , Małkus
||
Agaawa, Asicka3, Ni_kusia, Elmo2, Verita, Hai24
21.06 - Babygg
21.06. - doska1
30.06 - Tygryseczek
30.06 - Moniqaa

03.07 - Neta81
07.07 - Ulika
09.07 - Żabucha

??.?? - Ewka358
15.07 -Waiting4beans

A te ziółka to dobre są?? Powiem Ci szczerze, że pierwszy raz słysze o nich, na czym ich "praca" ma polegać ??

ale chodzi ci czy są dobre (czy działają) czy o smak? :-p

pachną ładnie, tak rumiankowo, w smaku są... bez smaku. :-D jak bym wodę przegotowaną piła.

te zioła mają pobudzić pracę jajników, czyli pomóc w owulacji.

czy działają? nie wiem, to mój 1 cykl z nimi ale dużo czytałam na ich temat na innych forach w necie i opinie są bardzo dobre, aaa, jak ostatnio powiedziałam mojemu Ginowi, że zaczynam je pić to zaczął się śmiać i powiedział, że nie ma naukowego potwierdzenia, że pomagają zajść w ciążę ale on prowadzi aktualnie pacjentkę, która bardzo długo starała się o dziecko, zaczęła pić zioła o. Sroki i teraz jest w ciąży z bliźniakami :szok:, nawet zażartował, że może podać mi jej nazwisko to sobie pogadamy o ziółkach :-D jak widać u niej zadziałało, pal licho, moga być i bliźniaki, byle w końcu moje jajniki zaczęły działać tak jak powinny!

tak więc coś chyba w tym jest, a nawet jeśli nie pomogą to na pewno nie zaszkodzą :tak:

babygg no jakiś progress w tym moim plamieniu jest, dziś rano było różowe.

wainting4beans przykro mi, nam też niedługo stuknie rok, napisz mi jakie badania robiłaś do tej pory?

doska ja już siedzę na lipcowych, w sumie kto ma ochotę to wpadajcie! może ktoś jeszcze nowy dołączy, znajomych nigdy za wiele!!!!!

Ostatnia edycja:
Hey, U nas problem tkwi w nasieniu. nie dość że prawidłowo zbudowanych plemników jest tylko 4% to jeszcze stwierdzono asthenozoospermie czyli plemniki w większości nie ruszają się w ogólę, niektóre w miejscu a nieliczna bardzo grupka ma prawidłowy ruch. ogólnie masakra

reklama
Do góry