reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

Cześć dziewczynki. Co tu taka cisza? Boli mnie brzuch na @ więc pewnie nici ze staranek :-(

Dośka1 ból jajnika może być różnego pochodzenia. Może oznaczać owulację (chociaż w Twoim przypadku to raczej nie bo za tydzień termin @ więc raczej nie możliwe) może oznaczać nadchodzącą @, a może również oznaczać zagnieżdżanie się zarodka. Zagnieżdżenie następuje między 10-14 dniem od owu, więc bardzo prawdopodobne, że ten ból może (ale nie musi) oznaczać implantację. Więc dośka trzymam mocno kcikasy żeby się udało. :tak:

Kurcze ale byśmy mieli prezent na rocznicę :D to by się mók K. ucieszył :-D
no właśnie jakoś tak cicho dzisiaj, u mnie ładna pogoda, ja oczywiście wpadłam w szał sprzątania, a po południu jedziemy do IKEA parę rzeczy dokupić.. Wogóle jak bym mogła to bym zamieszkała w tym sklepie, wszystko mi się tam podoba ..mój K. boi się ze mną tam chodzić bo zawsze z czymś wychodzę:happy2:

reklama
doska Trzymam kciuki, moze to akurat TO ;-) Ja też uwielbiam Ikea, w ogóle kocham wszystkie sklepy.:-D

ewka Nie kracz;-) Dopóki nie ma @, trzeba wierzyć!:tak:

A ja jeszcze wczoraj pisałam, że przesuwamy troche staranka, ale chyba nie da rady;-) Wczoraj były przytulanki, a akurat mam dni płodne i chyba trzeba to pociągnąć, może akurat się uda. Chciałam troche przełożyc te starania, bo od sierpnia zaczynam nową szkołe i nie chciałam tak od razu wyskoczyć, ze jestem w ciazy, ale co ma byc to bedzie i jednak nie chce tego przekładać;-)

A u mnie leje, wieje koszmarnie, do tego burza, a my z Mysią same w domu-nie lubie tego:no:

A ja jeszcze wczoraj pisałam, że przesuwamy troche staranka, ale chyba nie da rady;-) Wczoraj były przytulanki, a akurat mam dni płodne i chyba trzeba to pociągnąć, może akurat się uda. Chciałam troche przełożyc te starania, bo od sierpnia zaczynam nową szkołe i nie chciałam tak od razu wyskoczyć, ze jestem w ciazy, ale co ma byc to bedzie i jednak nie chce tego przekładać;-)

mycha05 próbuj próbuj a nuż się uda tak w ostatniej chwili hi hi ;-) a jeżeli chodzi o ulewe to też jej nie lubie zawsze włączam głośno radio, zwłaszcza jak jestem sama :D
tak jak wczoraj wspomniałam byliśmy z mężem w IKEA i wróciłam z torbą pełną zakupów, mój K przy kasie zaczął trochę marudzić, że aż tyle do zapłacenia ale jak przyjechaliśmy do domku to pierwszy leciał wszystko umyć i powkładać do szafek. Nie wiem jak u Was kobitki ale ja nawet jak kupie jakąś filiżankę albo garnek do domu to się cieszę jak głupia ;)

... co tu tak cicho???
Meldować się proszę!

|| Anna2101 , Katherinne , Delewarre , Dominisia875 , Małkus
||
Agaawa, Asicka3, Ni_kusia, Elmo2, Verita, Hai24
18.06 - Ewka358
20.06 - Waiting4beans
21.06 - Babygg
30.06 - Tygryseczek
30.06 - Moniqaa

03.07 - Neta81
07.07 - Ulika
09.07 - Żabucha

Ewka, przykro mi... ale następny cykl = nowe szane :tak:
Mycha, Doska - ja burze lubię :-) Ale jestem raczej odosobnionym przypadkiem w tej kwestii ;-)
Moniqaa, a jak u Ciebie? Już po owu?

Ja oczywiście dałam się ponieść i sikańca dzisiaj zrobiłam :zawstydzona/y: Oczywiście negatywnie negatywny, bez cienia cienia ;-)

Babygg jeszcze troszkę czasu, więc spokojnie :tak: Trzymamy kciuki &&&&&&&&&&&

Ewka, przykro mi. To teraz mówimy sio @ i niech już zaczną się nowe, SZCZĘŚLIWE staranka.

A mi dziś, jedna Pani w fimie zapytała się, "czy coś się szykuje?" A ja, że o co chodzi, bo w sumie nic mi do głowy nie przyszło. A ona, że o bobasa :confused::confused: Hmm, mam nadzieję, że to jakiś znak dla mnie :tak::tak::tak:

U mnie owu prawdopodobnie była. Wczoraj nie mierzyłam temp, bo imprezowaliśmy przy grillu i rano mis ie już nie chciało (zresztą i tak byłaby zaburzona). Dziś już w każdym razie "wyższa" tempka :-D

|| Anna2101 , Katherinne , Delewarre , Dominisia875 , Małkus
||
Agaawa, Asicka3, Ni_kusia, Elmo2, Verita, Hai24
20.06 - Waiting4beans
21.06 - Babygg
30.06 - Tygryseczek
30.06 - Moniqaa

03.07 - Neta81
07.07 - Ulika
09.07 - Żabucha

??.?? - Ewka358

Moniqaa, czyżby jakaś "wiedźma"? :szok: Pamiętam, jak moja bratowa starała się o drugie dziecko i po negatywnym teście była przekonana, że nic z tego, a jej mama uparcie twierdziła, że jest w ciąży... Ta się wkurzała na nią, bo przecież test jednoznacznie powiedział "nie tym razem"... No i... była w ciąży :-) Jak moja przyjaciółka zaszła w ciążę, to ja z kolei widziałam w niej zmianę. I to bardzo, bardzo szybko, bo ciążę potwierdziła kilka dni później na becie i był to 4 tydzień :tak: Więc trzymam kciuki! :tak:

Hey.melduje sie i ja.wrocilam z wakacji.musialam nadrobic wasze wpisy a to troche zajelo. Nowym zafasolkowanym gratuluje.
Aagawa przykro mi....
Jestem szczesliwa i wypoczeta.zrelaksowana jak nigdy. Przez caly wyjazd ani razu nie myslalam o fasolce.zapomnialam o staraniach.termometr caly wyjazd kurzyl sie w walizce. Mega komfort psychiczny!!!

reklama
Babygg też mam ochotę siknąć na test ale to jeszcze u mnie za wcześnie ..od paru dni pobolewa mnie lewy jajnik a dzisiaj wchodząc do łazienki o mało zawału nie dostałam, obsypało mnie pryszczami, na całym czole:crazy: !! Dziwne tym bardziej że wczoraj nie zauważyłam żeby mi coś wyszło.. Dobrze że dzisiaj wolne mam, przynajmniej skóra mi troche odpocznie od tych wszystkich podkładów..
Dzisiaj ale mi się rano chciało śmiać z mojego męża, leżymy w łóżku a on do mnie mówi: Powiedz mi kochanie jak to jest, że laski idą na impreze i zostają zbrzuchacone (ulubione słowo mojego męża) a ja Cię dżiguje praktycznie codziennie i nic...i po chwili jak małe dziecko: To jest nie fair !! hahaha byście musiały jego minę widzieć. Bo mój mąz myśli że jak raz wystrzeli to od razu zapłodni :-)

a tak wogóle to ile dni przed spodziewaną @ można zrobić test ??

Ostatnia edycja:
Do góry