reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wiwat maj! Staraczki majowe 2013

Dominisia ja też tak miałam w pierwszej ciąży - ciągle mnie muliło a nie mogłam zwymiotować...

Kasiol Ty też miałaś ostatnią @ 3 maja? To idziemy równo..

reklama
Elmo Ty już szalejesz z tą temperaturą :-D Przy takiej to ja umieram już z zimna :szok:
Hehe.. niskotemperaturowiec :-p ze mnie. Trzymam kciuki &&&&&&& i już nie mogę się doczekać Twojego testowania :tak:.
Moniqaa ja mam tak samo, dla mnie 36,6 to wysoka temperatura! jak mam 37 to się trzęsę z zimna :):-)

Moniqa Małkus no to ja właściwie umieram z zimna. Ale nie wiedziałam ze jest jakas zależnosc :-) Oświeccie mnie prosze.

Elmo dla mnie 37 to gorączka :-D U większości normalna temp. ciała to 36,6 ja takiej raczej nie miewam. Zawsze mam niższą. Jakaś inna jestem :-D

hej dziewczyny ja nadal nie mam @ .... juz u mnie 36 dc nigdy tak dlugo nie mialam ;( test negatywny tem 36.6 z rana byla 36,5 takze moze dzis zawita...? skubana spoznia sie nooo ....

hej dziewczyny ja nadal nie mam @ .... juz u mnie 36 dc nigdy tak dlugo nie mialam ;( test negatywny tem 36.6 z rana byla 36,5 takze moze dzis zawita...? skubana spoznia sie nooo ....

Ja mam tak samo, objawy na @ osłabły..Beta wyszła negatywna....Chyba jestem dziwnym przypadkiem. Też mam dzis 34dc (prawie tak jak Ty) i też nie wiem co jest grane. Moze owulkę miałyśmy faktycznie bardzo późno...Ale czy to mozliwe, zeby beta mi nic nie pokazała???
Trzymam za Ciebie kciuki w takim razie ;-)

hej Kochane:)

odebrałam betkę wyszła 8714,0 mlU/ml....i zdurniałam do końca...czyli wg Was który to tydzień??? bo ja z tego zakresu referencyjnego nic nie kapuję....;/ hehe

Agawa twój przypadek testu dopiero po 14 dniach od ovu jest tez nadzieją dla mnie:)po zrobieniu już dwóch testów i jednej kresce byłam tak podłamana, ze dopiero twoj przypadek dał mi nadzieje:)
neta 81 nie jesteś sama:) a antybiotyk, powiedz lekarzowi o tym ze starasz sie o dziecko to bedzie wiedział co robic:)
pozdrawiam ze staraczek lutowych :)
trzymam kciuki za wysokie betki, pozytywne testy i owocne staranka:)
Dzieki Kasiol!

moja beta 33,49, czyli sie podwoiła przez 48h. Wyglada na to ze wszystko jest ok.

dziewczyny, juz sie tak obczytalam, ze dokładnie wiem, jak u mnie zadziałało. Otóż jak zobaczycie sobie na wykresie, miałam spadek tempki w 9 dpo, wtedy było zagniezdzenie. I znalazłam publikacje, z udowodniono, ze zagniezdzenie jest 6-8 dpo. A ponieważ ovufriend mi wyznaczył owu dzień wcześniej, a ja WIEM, ze owu była następnego dnia nad ranem, to wychodzi na to ze u mnie książkowo w 8 dpo było zagniezdzenie. Potem dwa dni nic, bo betaHCG jest wytwarzane dopiero od 48 h po zagniezdzeniu. Więc w 11'dc zaczyna sie produkować, powiedzmy ze rosnie do 2 miu, potem podwaja sie co dwa dni, czyli 13 dpo ma 4 miu, potem 15 dpo ma 8 miu, a 17 dpo ma 16 miu. I dlatego dopiero test mi wyszedl w 16 dpo ( patrząc na cyfry, które ovufriend dopisał) , a beta w 17 dpo była 17,5 a za dwa dni 33,49. Haaaaaaa! Wszystko juz zrozumiałam. I jestem książkowy przypadek.

Ni_kusia u mnie owu byla 14 czyli to byl moj 21 dzien cyklu bo robilam testy owu a dzis juz 16 dzien po owu i nic nie ma....:( 36 dni.... dlugo ale widze ze juz mam plamienia brazowe wiec sie rozkreci....nic biegne zaraz po wiesiolerk i zaczyna, go brac jak sie tylko mocniejsza pojawi @

Ostatnia edycja:
reklama
Dominisia Super betka. :tak: Wg. wykresu jest to 7-8 tydz. od ostatniej miesiaczki i 6-7 tydz. od owulacji.

Agaawa No to super, ze betka ladnie rosnie, gratuluje:-) No to wg. tej teorii może dlatego test mi nie wychodzi, ja mam teraz ok 14 dpo. Nie wiem dokladnie, bo my to tak spontanicznie;-) Więc może za jakies 4 dni test mi wyjdzie, oczywiscie o ile @ nie przyjdzie.;-)

Do góry