reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

hej :-)

drzewko
fajnie ze juz jesteś :-)

tymek jeszcze nadal płacze rano i po drodze do przedszkola. Mówi ze jest mu smutno, że nie mogę z nim tam być. Teraz pojechał na noc do dziadków i własnie dzwonili ze płacze i chyba bedziemy musieli po niego przyjechac. Jestem w szoku, bo dotychczas chętniej spał tam niz w domu...

Śliczne zdjęcia!

dobra idę bo mąż mnie woła na naradę wojenną...;-)

reklama
Efunia,powodzenia w naradzie ;-)
Drzewko,Weronika super, Filip wykapana mamusia :-)
Syla,a może tak powtórzyc badania? :tak:

kurcze, pojechał po niego. lipa normalnie!

ile trwa okres adaptacji a przedszkolu? a moze powinnam zapytac kiedy on zrozumie ze ja po niego na pewno przyjdę i nie zostawię go na zawsze gdzieś tam... :-(

Efunia nie wiem, 3 tygodnie? u każdego dziecka pewnie inaczej. Matko, jak sobie przypomnę Weronikę i żłobek, koszmar, czy we wrześniu będzie to samo? :eek: Efunia trzymam za was kciuki.
Magdusiek, wiem żeś się na chłopie zawiodła, bo sie pewnie umawialiście. nie wiem może na niego nakrzycz i już.
Doxa, jasne że wypoczęłam ale jakaś odrealniona jestem, no nie wiem..no właśnie jakie zmiany?
Syla wpraszam się na pomidorki ;-)
buziak dla Małej
Dziękujemy za komplementy.

drzewko ja właśnie probuję nie mysleć o złobku.
to była trauma zakonczona zupełnie niedawno...
pamiętam jak w styczniu mówiliśmy mu ze pojdziemy do kościoła do żłóbka a on w ryk, histeria i wrzask ze on nie chce do żłobka :-D teraz to śmieszne ale wtedy ja sie przeraziłam ze on pamieta mimo ze od czerwca już tam nie chodził...

doxa
mow o zmianach i mi powiedz ile okres adaptacji moze trwac! ty na pewno wiesz :-)

witam,

Efunia nawet dwa miesiące :-(( wszystko indywidualnie) rozmawiałam z paniami w przedszkolu i moją kuzynką, która jest przedszkolanką. oczywiście bez tych histerii, ale Tymek ma już trochę traume. Podobno najważniejsza jest konsekwencja i to , żeby zawsze dotrzymywać słowa ( jak po zupie to po zupie a nie po deserze). Zobaczymy jaka będę mądra we wrześniu.
Ale czuję, że Tymek jak się przekona, że mama zawsze jest i przychodzi to Go potem wołami nie wyciągniesz od dzieci :-)

Ja robię powoli miejsce dla Miłoszka ( coraz mniejsze szanse na Mikołaja). Łóżeczko przywiezione i część ciuchów też. Nie wiem tylko co z wózkiem. Używane kosztują prawie tyle co nowe, a nowego nie chciałam na te 6 miesięcy. A emmeljunga za cięzka jak na początki:eek:

Doxa zdradzaj co to za zmiany...przedszkolne. Ciekawam ja:-D

dzień dobry,
piszę z rana to może nikt mi jeszce nie przerwie.

dziękujemy (z Zuzią) za komplementy. :tak:
Syla aż tak dawno nie wklejałam fotek? bo kolorek zmieniony już na jesieni. :-p
drzewko kiedy Filipek tak urósł? przecież on dopiero sie rodził! a Weronika to prawdziwa modelka, świetnie pozuje do zdjęć. :tak:
Kasiu ale Nadulka ma długie włosy. Piękne warkoczyki, u nas ledwo kucyki sie trzymają. Obcinałaś jej już kiedyś? Lody pierwsza klasa! :-)
Doxa o co chodzi z przedszkolem? coś się stało?

Zuzia idzie od października do przedszkola.
Mój mąz miał w niedzielę wieczorek zapoznawczy (nieplanowany) z sąsiadem. W domu zawitał o 6.30 wczoraj rano. :shocked2: a wszystko przez niego bo mi klucze moje gdzieś wsadził i nie miałam jak sie pozamykać z Zuzią więc zamknęłam się od wewnątrz, no i przyszło mu spać w aucie. :-p
a my z Zuzią przespałysmy się wczoraj po południu i wstałyśmy o 20. :-p no i trzebabyło zaliczyć późny spacerek.
urlop tuż tuż a mnie gardło nawala.

aaa magdusiek fotki Natalki rewelacja! to na trawce jest superowe! A jaka suknia bombowa! :tak:
no widzę, że jesteś w swoim żywiole! Żyjesz na pełnych obrotach. Praca, dom, znajomi... cała ty! :-)

reklama
Dzień dobry
Drzewko - ja się nawet nie zawiodłam tylko śmiac mi si,ę chce, ze tak mi śietnei zakupy wyszły ;-)
Rany, ile nowych zdjeć w galeryjce, wszytskie bardzo ładne, Drzewko - Filip to już kawał faceta.
W naszym przedszkolu mówią, ze adaptacja trwa różnie, ze nawet dwa miesiące albo i ciut dłużej,a le właśnie konsekwencja itd, no i dodatkwoo, zeby dzieci nie straszyc niechcący nawet. I uprzedzali, ze gorzrj może być w poneidziałki i wtorki, a pod koneic tygodnia dzieci sie rozkręcają.
Lindsay - z tymi wózkami to w sumie katastrofa, ja pewnie będę musiała kupic lekką spacerówkę, ale to jeszcze full czasu, nasza rozklekotana po samolotach i innych wyjazdach. A gondolę planuję starą, wygodna jest, mam wielką windę, szeroką klatkę i wszędzie podjazdy, więc nie powinno być kłopotów.
Ale cyba powinnam zajrzeć w te ciuszki i przejrzeć czy czegoś nie mam za dużo, zeby oddać bratowej co zbędne. Szkoda, ze nie wiadomo kto sie urodzi, byłoby łatwiej, tym batrdziej, ze u nich bęzie mała dziewczynka. I po miesiącu u córki znajomych też dziewczynka ;-)

Wracam na trochę do pracy.... dzisiaj mam wizytę u kolanowego, więc wyjdę wcześneij,a muszę sie wyrobic z tymi oszołomami.

Do góry