reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

Dzień dobry!

Efunia tak jak piszą dziewczyny - adaptacja to jest bardzo indywidualna sprawa każdego dziecka. Ponoć czasem jest tak, że na początku dzieci bardzo chętnie chodzą a potem są problemy, więc nie ma reguły. Tutaj liczy się konsekwencja i dotrzymywanie obietnic - jak pisze Lindsay. Codziennie go zapewniaj, że po niego przyjdziesz i codziennie zgodnie z obietnicą przychodź, w końcu się przyzwyczai. A pożegnania - im krótrzeszybsze tym lepsze dla dziecka. Bedzie dobrze. Trzymam kciuki!

A nasze zmiany - oj duże :-) Chyba uda mi się postawić na swoim! No więc Oli będzie przez wakacje chodził do przedszkola, na razie chcę go dawać co drugi dzień, potem pewnie codziennie. Byliśmy wczoraj do obiadu - jeszcze razem, jutro na trochę wyjdę, a w piątek może już zostanie?? A od września najprawdopodobniej go przeniosę jednak do tego prywatnego ... Dużo by pisać!

reklama
Witam!
Mała,tak Nadula miała podcinane włosy 2 razy i raz obcięta grzywke,ale ciągle ja odgarniała więc zapuściłam. Kocha gumki spinki i robienie przy włosach. Ale te jej włoski to liche obecnie,mamnadzieję,że ię wzmocnią.

Doxa, no proszę Oli jako najstarszy najszybciej zaliczy pierwsze próby przedszkolne. Gratulacje dla odważnych ! :-)

Mnie przedszkole trochę przeraża i choć Nadulka ciągle paple jak to wspaniale jest w przedszkolu jakoś nie wydaje mi się, żeby przypadło jej do gustu na początku. :tak: Pewnie obie będziemy płakać- ona jawnie,a ja w kącie w ukryciu ;-):-D

Dzien dobry,
Bylam w galeryjce, wrzucilam fotki, niby tyle pstrykamy a jak cos chce wybrac to nie ma nic konkretnego.
No a dzieciaki super, Weronika jak modelka na plazy a Filip juz taki duzy i jak pieknie z mama maszeruje.
Mala no w tych wlosach to przypominasz mi taka dziewczyne tylko ze ona ma jasny balejaz:-D ale buzki podobne. No piekne z Was psiapsioly a zdjecie Zuzi na hulajnodze sliczne, pannica, piekna ta moja synowa mi rosnie;-)
Kasiek a Ty to laska jestes niesamowita, bardzo ladna sukienka, jak Ty to robisz, ze taka szczupla jestes po 3 dzieci? P. S. drzwi pokojowe mamy takie same:-)
Efunia i co z Tymkiem?
Ja przedszkole jakos odganiam troche na bok bo wiem ze do wrzesnia a nawet listopada moze sie nic nie dziac. Gorzej jak ktoregos dnia zadzwonia ze dostal sie z listy, bede buczec jak Kasiek.

Dzień Dobry, dziękujemy za miłe słowa :-p. Tusiekn, no to Tour de France murowane! Tam było chyba z górki, co? Fryzurka fajna.
Oczywiście tak żeście mnie tak nakręciły tymi włosami i spineczkami, gumeczkami itp. że karmiąc Weronikę ciachnęłam jej grzywkę, wyszło średnio :eek: Dzisiaj zapytałam czy chce iść do przedszkola, powiedziała że tak. No to zapytałam czy chce pójść ze mną (będziemy chodziły razem w ostatnim tygodniu sierpnia). I usłyszałam: No co ty, tam mam nie zapraszają... :-D

Natalia cieszy się na przedszkole, zresztą była tam kik arazy na zajęciach, bardzo jej się podobało więc nie mam stresu. A do zostawania na zajęciach też przywykła, pewnie, że będzie kombinowała jak to zrobić żebyśmy jakoś zostali, ale ona jest rozumna.

BYłam na zakupach - nie ma nic, kupiłam Natalce szlafrok i tyle zakupów:wściekła/y:

Tusiekn, rzeczywiście super wyglądasz w tych" krótkich" włosach ;-) kurcze,ja ostatnio takie dłuuuugie miałam z Nadulką w ciąży. :-) dzięki za komplement pod adresem mojej figury, ale wiesz jak ja to mówię,nachodzić się koło trojeczki to dopiero strata kalorii :-D

Drzewko, ale spineczki lepiej na długą grzywkę można przypiąc niż na ciachnietą ;-)

Hej, chyba dobrze, wizyte mam pod koniec lipca, a jakoś pod koneic przyszłego tygodnia usg. Ale wiesz, zapominam o tej ciązy, serio, tylko, że jeść mi sie chce, dobrze, że do pracy przyjeżdżają śniadania ;-)

Dziś byłam u mojego kolanowego lekarza, strasznie się ucieszył na wieśc o drugim dziekcu, sam ma 4 i ostatnio jak rozmawialiśmy to mu mówiłam, ze u mnie słabo z negocjacjami. Więc teraz ja się go pytam kiedy piąte ;-) Ale troche kiszka, bo tak jak przeczuwałam, mam mieć serię zastrzyków, szczęślwie tylko w jedno kolano. A juz mialam taki plan zakupowy ;-)

reklama
Do góry