reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Jestem szczęśliwa !!!

Właśnie wróciłam z USG. Znam już płeć co zresztą widzicie na załączonym obrazku :-)
Maluszek rozwija się prawidłowo, wszystko ma na swoim miejscu. Serce pracuje jak dzwon.
Buźkę ma pyzatą jak mamusia ! I waży całe 405 gram :-)
A przybrałam już prawie 5,5 kg !!!! To co się składa na te 5 kg ??? :-) Zresztą nieważne :-)

A co do ruchów... to nadal ich nie odczuwam co zresztą mnie dziwi bo podczas USG lekarka nie umiała małego dogonić :-)

pozdrawiam Was

reklama
Teddy niezły ten wózek, a cena to dopiero jest atrakcyjna! Tylko Ty się tak nie przemęczaj, 12h to duuużo!

Jolik bardzo się cieszę Twoim szczęściem i gratuluję SYNKA

Oj chyba w październiku mamy przewagę chłopczyków!

Jolik - fajnie że się cieszysz :)

Ja mam nadzieję że urodzę po pierwsze córeczkę, po drugie w październiku, to może trochę zaniżę te męskie statystyki :)

Jestem, jestem dziewczyny, tylko Oskar siedział przy komputerze, czasami muszę mu odstąpić mijsca :)

Świetne te dzieciaczki Waszych sióst.

Teddy te wózki to na prawdę super okazja. Bardo są zgrabne.

Jolik gratuluję syncia, ale Wam fajnie już wiecie co będzie. Ja może dowiem się 15 jak pokaże co ma między nogami. Już nie mogę się doczekać. Jak dobrze że już się uspokoiłaś że wszystko w najlepszym porządku.

A ja mam znowu ochotę na gofry, ale o tej godzinie to chyba już lekka przesada, co?

Oj coś mi się gadka nie klei muszę już chyba zakopać się w łóżku.

Do jutra laski

Doxa Asia się odzywała?

Oj chyba dzisiaj prędko nie usnę- za dużo emocji :-)

BAZAL- ja dzisiaj również po raz pierwszy ubrałam typowo ciążowy ciuszek i podobnie jak Ty poczułam się skrępowana, ale trwało to bardzo krótko bo zaraz potem duma mnie rozpierała. Super uczucie gdy oznajmia się całemu światu fakt bycia w ciąży !!! Wiele z osób z mojej pracy dopiero dzisiaj dowiedziało się o moim stanie :-) Wielu zaskoczyłam.

A co do wymiarów:
-brzuch w okolicy pępka: 85 cm
-obwód klatki piersiowej: 94 cm

I cieszę się, że rosnę bo dzięki temu wiem, że maluszek się rozwija :-)

Jolik jak możesz to wklej zdjęcie swojego synka do wątku z USG, bardzo chciałabym go poznać, z resztą na pewno wszystkie dziewczyny też!
A wymiary to masz prawie takie jak ja! Tylko mniej Ci kilogramków przybyło, czyli nie poszło Ci w pupę ani uda!

Syla - na bank 15.06 poznasz płeć swojego maleństwa! Pamiętaj, że idziesz na badanie do samego Makowskiego i do tego na 3D! ;)

Nie Asia nie dała żadnego znaku, a to mnie niepokoi, chyba jutro do niej zadzwonię!!

Witam mamusie z samego rana tradycyjnie! :)
Dziś jest tak piekny dzień, że aż nie chciało mi się wchodzić do szkoły! :(
No więc to już pewne, moi rodzice otrzymają dwa prezenty w postaci wnuków! Wczoraj lekarz potwierdził, że moja siostra jest w ciąży. Co prawda to dopiero począek, mniej więcej 3-4 tydzień, i nawet nie założył jej karty ciąży jeszcze nie dał jej żądnych skierowań na badani, bo jeszcze za wcześnie, ale ona biega juz w chmurkach! :)
Właśnie dziewczyny czy słyszałyście o przesądzie związanym z chrzestną w ciąży? Tzn czy kobieta w ciąży może podawać dziecko do chrztu jako chrzestna? Bo teraz będę miałą problem, bo moja siostra miała być chrzestną mojego maleństwa, a podobno jest jakiś kolejny głupi przesą, że to nieszczęście maleństwu przynosi jeśli podaje go chrzestna w ciąży! :( Ja pierwszy raz słyszę o czymś takim!
Doxa i Kasu wasi siostrzeńcy są śliczni! Piękne dzeciaczki! Doxa oni wyglądają raczej jak Twoje dzieci naprawdę! A KAszu ma małego aniołka! Śliczne! :)
Wiecie, przeczytałam wasze wpisy na "zakupowym szaleństwie" i się pzreraziłam! ja nie mam jeszce nic dla mojego maleństwa! :( Kurcze może ja sie nie wyrobię z tym wszystkim! Jeszce pokoik do remontu, mebelki trzeba kupić, a gdzie reszta? o matko! Znowu zaczynam panikować! :(

ja to dopiero błędy robię! może nie tyle błędy co literówki! :) ale mam nadzieję, ze wszyscy wiedzą o co chodzi i moga się doczyatć. Wszystko przez ten pośpiech! ;)

Witam Was Kochane!!

U mnie pogoda się troszkę popsuła - padało calutką noc i słoneczko gdzieś się schowało... 8) :(

Jolik bardzo się cieszę razem z Tobą! Ja też myślałam ,że będę miała chłopca a tu...dziewczynka. Nie ukrywam, że cieszy mnie to, bo mój mąż chciał dziewuszkę!

Teddy wózek klasa!! Ja będe miała używany, ale też jest całkiem, całkiem.

Syla i co były gofry??

Mała nie przejmuj się, ja jeszcze też nic nie mam a remont również mnie nie ominie!! ;D

Pozdrawiam!!!

reklama
no witam przynajmniej jednego śpiocha! ;)
Kurcze dziewczyny już wózek kupują, Kaszu ty też masz juz wlasciwie wózek. a ja jestem w lesie! Ale mnie sie wydawało ze duzo czasu jest jeszcze. Tak myślałam w wakacje zaczac zakupy, chyba wystarczy. Nie mam się co spieszyć. I tak najpeirw musze zrobić remont pokoju i kupić meble dla maluszka, bo nie miałabym gdzie trzymać te wszystkie rzeczy. :) ::)
Dziewczyny co się dzieje z tymi facetami?! Mój mąż tez chciałby córę! ::) Jakoś zawsze słyszałm, ze faceci to chcieliby mieć syna! Syn to syn! a teraz co raz częściej słyszę o córach tatusiowych! :laugh:

Do góry