reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Doxa, ja nie byłam bo jak pisałam miałam gości. Moja koleżanka była i darmowe USG robili bardzo krótko, tak więc ciężko było sie załapać. Ale była na fajnym wykładzie na temat masarzu maluszka podczas kolek.

Może jeszcze kiedyś będą. O masarzach tez wspominaja w szkołach rodzenia.

reklama
Syla ale mnie rozbawiłaś tą teściową  ;D ;D  Ale dokłądnie tak jest jak piszesz!  Tylko te ludziska zamiast powiedzieć, nam że ładnie wyglądamy w ciąży, to mówią że przytyłyśmy, hmm!  Ale ja też tak mówiłam innym, zanim sama zaszłam w ciąże ;) 
Nigdy się nie wie jak to może dotknąć, jeżeli samemu się nie doświadczy!

A wracając do naszych dekoltów, które tak cieszą naszych panów. Oto mój, zdjęcie z tej samej sesji, czyli z soboty (20tc)

biust20tc4up.jpg

Nigdy mi się nie łączyły piersi, szkoda że to tymczasowe, mogłyby takie pozostać! To chociaż na zdjęciu uwiecznię. Ciekawe jak będzie, jak będziemy karmić ... !!!!!!!!!

Hmmm z tej perspektywy to brzucha wcale nie widać ;D

Syla na USG to my i tak już się zapisałyśmy ;) Mam nadzieję, że jeszcze coś ktoś kiedyś zorganizuje dla nas tzn. przyszłych i obecnych mamuś!

no no jakie piersiątka kształtne!! Jest sie czym cieszyc w tym szczególnym czasie - czyż nie!
Uciekam do domku wreszcie (ileż mozna pracować :D) tam pyszny obiadek (widzimy sie dzis z kolezanką, ktora ma termin na lipiec takze sie naplotkujemy za wszelkie czasy ;D) a wieczorem na basen. Juz sie ciesze na to 'busy' popołudnie!!

Caluski serdeczne kochane Mauśki - w sam środeczek krecikowych kopczyków ;D ;D

A wiecie co? Jutro kończę 20 tygodni!
Ty Syla też!
To oznacza dokładnie połowę ciąży! Teraz to już będzie z górki, bliżej niż dalej! Chyba zacznie się już odliczanie ;)

Dziewczyny, oglądałyście wczoraj na National Geografic film "W łonie matki"? Asia polecała nam go obejrzeć. Super, mówię Wam, mój mężulek oglądał do samego końca (były 2 części) z dużym zainteresowaniem! A na końcu był poród i to dokładnie pokazany!

Doxa, jak jeszcze raz powiesz że jesteś gruba to ja się rozpłaczę. Przecie ty kobieto masz obojczyki na wierzchu sterczące. Chuda, zgrabna laska. No, no nie dziwota że mężuś Twój jest zafascynowany Twoim deklotem. Mogę Ci powiedzieć jak będzie gdy będziemy karmić, ale nie wiem czy chcesz to wiedzieć :laugh:
Gdzieś 3 doba (tak było u mnie) cycki zrobiły się takiej wielkości że nie widziałam palców u stóp. Teraz to małe piwo :) A po karmieniu..... nie będę pisała, sama zobaczysz ;) Ale jeśli się nad nimi popracuje to wrócą do jako takiej formy :)
Z Ciebie naprawdę jest chudy patyk i to jaki zgrabny.

Rany, rzeczywiście jutro 20 tydzien zaczynamy. O rany Doxa !!!!! Teddy też.
Jeśli chodzi o to "z górki" to znowu muszę Cię zmartwić :) Teraz zaczniemy się "rozrastać" i a to tu a to tam nas będzie coś uciskało. Ale za to będziemy miały coraz większe brzuchy i będą nas w kolejkach przepuszczać ;D

Zaraz spalę się ze wstydu, weszłam w etap wtórnego analfabetyzmu. Jakie ja byki sadzę!!! Sorki wielkie. Muszę iść zwymiotować albo jeszcze raz do szkoły uczyć się ortografii.

Dzięki Syla, ale Ty mnie rozbawiasz dzisiaj, chyba już całkowiecie przeszedł mi zły nastrój hi, hi, jeszcze chce mi się śmiać z Twojego postu. Tak obojczyki to ja mam wystające bo się GARBIĘ tzn. mam zaokrąglone plecy ;)

Czyli nie ma co się martwić, bo będzie jeszcze gorzej ;) ;D ::) hi, hi zobaczymy, pewnie będziemy tak zafascynowane naszymi dzidziusiami, że na siebie w ogóle nie będziemy zwracać uwagi!

Syla, jutro KONCZYMY 20tc, a zaczynamy 21tc!!! Tak, tak i Teddy razem z nami!

Błędami nie przejmuj się, to wszystko przez komputery i pośpiech, ja też jak czasem coś napiszę to aż w słowniku sprawdzam, bo nie mogę uwierzyć :laugh:

reklama
Do góry