reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
ale masz rację Kaszu, sama widzę to na codzień. Co prawda u nas w 75% to młoda kadra, ale niektórzy odstarszają już swoim wyglądem! A dziś to szkoły musza bić sie o ucznia a nie jak kiedyś uczeń się bił o szkołę. Tym bardziej, że przyrost naturalny w Polsce maleje. :)

Syla, termin mam na 24 pażdziernika. Wiem, ze ten moj kopczyk kreta jest dość duży - stad pojawiło sie pytanie, czy tam nie ma dwóch krecików...... Na USG idziemy na pozcątku czerwca (około 10) i wtedy wszystko sie wyjaśni. nie mierzyłam sie co prawda w pasie (dziewczyny zaczęły pisać o tym dziś, a w pracy nie mam centymetra, zeby dokonać pomiarów  ;D) wiec trudno mi ustosunkowac sie do średniej przecietnej. Jutro podziele sie moimi wynikami. Na szczęście dookoła kopczyka nie przytyłam za dużo - cała energia poszła w 'ukopanie' tego wzgórza  ;D

No, no Bazal. Muszę Ci powiedzieć że moja siostra ma na koniec sierpnia termin i macie podobnej wielkości brzuszki :) Napisz koniecznie po USG co w brzuszku piszczy. Możesz tez mieć dużo "wód płodowych" od tego podobno też zależy wielkość brzuszka. Wtedy Twoje maleństwo miałoby super, jak na basenie.

Ja w pracy tez nie mam centymetra ale złapałam linijkę (40cm) i leciałam w koło ;D
Musiałam jakoś Doxę pocieszyć.

Muszę też się dokładnie pomierzyć. Nie wiem ile przytyłam bo byłam miesiąc temu u gin a tylko u niej się ważę żeby robić to tylko na jednej wadze.
Do zeszłego miesiąca przytyłam nie tak dużo ale teraz ho ho. :laugh:

Tak apropos szkoły. Ostatnio tak się wkurzyłam na jedną kobitkę ze szkoły.
Oskar powiedział w zeszłym tyg że juz nie chce chodzić na świetlicę. Zaczęłam z niego wyciągać co się stało. I wiecie co się dowiedziałam.
Oskar narysował coś nie tak jak ona by sobie tego życzyła i wiecie co ona mu powiedziała! "Idź na dwór i sobie mózg wywietrz". Myślałam że się przewróce. Dodam ze Oskar jak był maleńki jeszcze nie mówił a jak na swój wiek bardzo ładnie rysował, naprawdę ma zdolności, świetnie rysuje, a jest dopiero w 1 klasie. Na temat jego zdolności plastycznych to nie tylko moja opinia. Inaczej możnaby pomyśleć że matka zapatrzona w synka.
Nie dość że go babsko zniechęca do rozwijania zdolności to jeszcze poniża! Jak zaczęłam z niego wyciągać dalej to okazało się że nie tylko tak sie ona zachowuje. Stanęła kiedys nad Oskarem jak robili jakieś prace i zawołała inne dzieci. Zaczęła się wysmiewać:" Chodźcie dzieci zobaczcie jak Oskar narysował". W stosunku do innych dzieci podobno tak samo się zachowuje. Wybieram się do szkoły porozmawiać na ten temat z Oskara wychowawczynią. Karygodne. Dla mnie to jest nie do pomyślenia.

Można zwrócić uwagę ale nie poniżac kogoś i wyśmiewać i to jeszcze takie małe dziecko. :mad:
Po co takie kobiety pracuja z dziećmi jak widać że z nich nienawiść przebija.

ojej co to za babsko! Widać, że nauczycielka bez powołania! No też nie zostawiłabym tego tak! Może wszyscy rodzice powinni o tym porozmawiać z dyrektorem skoro sytuacja się powtarza u innych dzieci? To jet nie do pomyślenia, żeby taki człwoiek pracował z małymi dziećmi. Tylko Syla nie denerwuj się za bardzo.

reklama
Doxa jesteś z nami? Masz jakieś wiadomości od Asi? Co u niej? Jak badania? Miała dziś wyjść ze szpiatala prawdopodobnie? Pozdrów ją koniecznie!

Do góry