reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

;D ;D ;D ;D ;D

Oj nawet nie wiecie jak mi Was brakowało!!!

U mnie dobrze, wczorajsze wyniki wątrobowe "drgnęły" w dół, więc wszystko jest na jak najlepszej drodze (przynajmniej ja tak staram się myśleć), przepływy u dziecka na dzisiejszym USG są prawidłowe, KTG robią mi 2x dziennie, dodatkowo tętno dziecka badają 4x na dobę, ruchy liczę 3x dziennie ... tak więc dziecko jest pod stałą kontrolą :)

Dzisiaj wybieram się na zajęcia w szkole rodzenia (2 piętra niżej) - dostałam pozwolenie od ordynatorki :)

Staram się myśleć jak najbardziej pozytywnie i nie dam im się. Nawet nie zamierzam rodzić w 36tc, ponownie powiedziałam to ordynatorce ;D ;D

Dziewczyny widziałam, że pisałyście coś o pobieraniu moczu na badania. Otóż tutaj w szpitalu instruują każdą pacjentkę:
1. podmyć się przed oddaniem moczu
2. zasłonić ujście pochwy gazikiem, zwłaszcza jak są obwitsze upławy
3. pierwszy strumień moczu piścić
4. środkowy strumień do słoiczka
5. trzeci strumień do "kibelka"
Dziewczyny wbrew pozorom to jest bardzo ważne! Może być wałszwy wynik i po co Wam stres!

reklama
Doxa,
Witaj, jak do szkoły rodzenia się wybierasz, to chyba Ci lepiej???

Mati,
Farbuj włosy, musisz byc piękna. Ja dzisiaj też mam wizytę fryzjera, w moim domku, więć będę miała piękny baleiage. Jak się przeniesie na Małego, to będzie wygklądac jak dawid bagham, czy jak mu tam. Trudno! a może będzie łysy????
Mamusia musi byc piękna.

Cześć Doxa ja z wrześniówek ;)
Napisz mi proszę coś o szpitalu na Starynkiewicza bo wiem że tam leżałaś :)
Ja tam byłam na ostrym dyżurze ale to nie to samo co przebywać kilka dni razem z personelem ::)
Ja zamierzam tam rodzić ;)

Efunia,
Jak zwykle sexy, co Cię taka na zmiany/wymiany/podmiany wzięło??? ;)

Nie uważacie że ta sprawa z tym bloogiem to, jakieś bicie piany, któremu poświęca się zbyt dużo uwagi. A najwięcej te panie, które nie mają z tym (bloogiem) nic wspólnego?!

duralex magdzie zmieniło dziecko płeć :) po wyprawie nad jezioro :)
magda, chciałabym zauważyć, że o płci dziecka, to niestety nie mamusie decydują ;) jeno tatusiowe plemniczki :) a swoją drogą ja tez tak myślałam, ze o synka mniej bym sie martwiła, ale córkę zapiszę najwyżej na karate czy coś... :)

a zdjęcia zmieniam, bo wy nie zmieniacie wcale. oprócz patki, która jest rybką ;D

małgosia a czy kopie jak david beckham?? :)

Jestem rybką i to farbowaną. To ciekawe co mi wyjdzie z brzuszka? Owłosiony rekinek??? Czy są jakies przesądy na ten temat?
"Nie zmieniaj obrazków na necie na rybie, bo dziecko zostanie fanem Otylii Jędrzejczak"

reklama
Do góry