reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Witam wszystkie mamuśki!
Na imie mam Jola. Mam 30 lat i termin na 9 października. Bardzo się cieszę, że Was znalazłam bo dzięki temu od kilku dni mam z Waszych pogaduszek bardzo sympatyczną lekturę :-) Poruszacie wiele interesujących tematów i mam nadzieję, że dalej tak będzie. Pozdrawiam Was wszystkie !

reklama
Witaj Teddy po taaaaaaaaaaaaaaak długiej przerwie!
A ja jeszcze nie mam ani jednej sztuki z wyprawki dla dzieciątka :( Za 2 tygodnie jadę na komunię w strony rodzinne, mam nadzieję, że jakieś ubranka przywiozę (od mojej siostry). ;)
No i gratuluję kopniaczków, bo to już nie bulgotanie, ale prawdziwe kopniaczki. A ja nadal nic :( A jesteśmy dokładnie w tym samym terminie! Ale czekam cierpliwie, teraz wiem ze synio ma się dobrze, to już tak się nie martwię :)

Witamy Joliku na naszym formum!!!
A ja mam nadzieję, że od teraz nie tylko będziesz czytać nasze pogaduchy, ale również będziesz brać w nich udział!
Zapraszamy gorąco, zaglądaj tu jak najczęściej i koniecznie napisz coś więcej o sobie!

Asiku, masz już zainstalowany Tlen albo Skype ??

hey hey! Witam wszystkie mamusie październikowe po weekendzie! :)
jak się cieszę, że juz jestem z wami! :) Ja zawsze piszę z wami z pracy tylko, tak więc od 7 do 15, a dziś siedzę i czytam od godz. 7 wszystkie wpisy! tttttttyyyyyyyyyyllllllllleeeeeeeeee ich przybyło! oby tak dalej! super! :)
N0o cóż weekend był ponury, deszczowy, ale może i dlatego tyle was było na forum. :) he he
Ja wczoraj troszkę chyba się przeforsowałam. Pojechaliśmy do rodzinki w lubelskie. A jak wiecie na pewno, nasze drogi po zimie wyglądają... nawet nie wiem jak to określić! są naprawdę w fatalnym stanie! Wytrzęsło n ie, a raczej moje maleństwo!!! Droga w obie strony to 260 km! Jak wróciliśmy do domu i usiadłam w końcu w fotelu to miąłm wrażenie że nadal jadę w samochodzie. :( i troszkę zaczął mnie kłuć brzunio, ale pogłaskałam go i przeprosiłam moje maleństwo i... przestało. :)
Moja znajoma z pracy( 7 lat temu) przez jazdę po takich wertepach w ciąży urodziła w 6 miesiąću ciąży!!!!! :( dlatego ja tak się teraz tego boję... Co prawda dzidzię uratowano dzięki szybkiej pomocy lekarzy, ale to co ona wtedy musiała przeżywać... aż strach pomysleć! Uratował dzidzię też a może przede wszystkim świetny i nowoczesny sprzęt! Przez 3 miesiąće dzidzia leżała w szpitalu oddalonym 60 km od domu! :(
Ale dziś czuje się dobrze i to mnie cieszy. Humor wisielczy minął więc jest ok. No tylko zaczął się kolejny długi tydziń w pracy! :( brrr
Wiecie, tyle opisałayście spraw przez ten weekend, że nie wiem od czego mam zacząc i żeby nie pominąć czegoś. :)
Ale może powiem tak: zdjęcia z USG Asi są cudowne, strasznie mi się podobają, jak pięknie widać dzidzię! :) i cieszę się, że to plamienie okazało się niegroźne! Atas walcz z tą torbielą, albo powiedz dzidzi niech ją skopie porządnie! ;) Mnie też podoba się imię KAcperek, ale ja w końcu zdecydowałam się na imię które wybrał mój mąż czyli Filipek, no albo Zuzia. :laugh: i Witam wszystkie nowe i powracjące forumowiczki! Oby nas jak najwięcej! Bo w kupie raźniej podobo nie? :laugh:
No właśnie dziewczyny, czy wy też spotkałyście się z takmi opiniami, że najlepiej rodzić na wiosnę, a nie tak w październiku na zimę... :( ?? Bo w zimie to ani z dzieckiem na spacer nie można wyjść. No ja usłyszałam to od kilku osób. Na poczatku miałam mieszane uczucia, ale teraz ... kuzynka urodziła synka w marcu i teraz się cieszy bo jest wiosna, ciepło więc mogła z nim praktycznie od zarz wychpdzić na spacerki. Ale kiedy ją faktycznie spotkałam kiedyś na takim spacerku to maleństwo cały czas spało i tyle możnabyło sobie go pooglądać. A tak, nasze październikowe maleństwa na wiosnę będą już takie piękne, wesołe, będą już siedzieć i uśmiechać się do wszystkich! he he Będą po prostu cudowne! ::)

Jolu - fajnie że do nasz dołączyłaś. Mam nadzieję, że spodoba Ci się u nas i będziesz często odwiedzać nasze forum.
Mała - dzidzia rzeczywiście wyraźna. Chociąż jak powiedziałam do męża że mam nadzieję, że do porodu wyładnieje troszkę, bo rysy twarzy ma jakieś takie dziwne, to zaczął się ze mnie śmiać że jak ja niby tam widzę coś takiego jak rysy twarzy. ;). No a ja widzę i co mam zrobić ;D.
Doxa - tlen podobno już mam i zaraz męża zagonie, żeby mi wreszcie wytłumaczył "gdzie" go mam i założył mi konto. Bo ja w dziedzinie nformatyki to taaaka zielona jestem że szkoda słów. ;D. A co do imienia to mój Maciek wymyślił, że dzidzia będzie mieć na imię też MAciek a wołać będziemy na niego JUNIOR ;). A radość z chłopaka miał podwójną, jak tylko uświadomił sobie że teściowa (moja mama) liczyła na dziewczynkę ;). Bo oni oboje bardzo się kochają i jedno bez robienia na złość drugiemu nie wytrzymałoby nawet 5 minut. A teraz mój mąż wiedzie prym ;). Co do nazwisk - kolejne podobieństwo. A mąż mojej siostry ma na imię MArek. Więc coś jednak w tym musi być. ;) ;D.

Dziewczyny UWAGA UWAGA

W naszej galerii "brzuszek" znajdują się zdjęcia Karen! Poprosiła mnie o wstawienie ich, bo musiała już wyjechać w góry.

Zapraszam do oglądania, naprawdę WARTO!

PS.
W końcu nie jestem już tam taaka samotna ;)

Mała miło słyszeć, że miałaś od rana fajną lekturę  ;)
Oj dobrze, że ta podróż już się skończyła i że jesteście razem z maleństwem cali i zdrowi. Uważaj na siebie! Ja za 2 tygodnie jadę na komunię (też na lubelszczyznę ;)), ale nasza trasa nie jest taka wyboista, z resztą zostanę tam na noc, mam nadzieję że nic nam (mi i mojemu syniowi) nie zaszkodzi!
Wiesz Mała trudno powiedzieć kiedy rodzić jest najlepiej, może żeczywiście fajnie jest rodzić np. w maju (ja tak przyszłam na świat ;)) ponieważ nie trzeba z największym brzucholkiem wciskać się w grube płasze itp. a z drugiej strony nie jest jeszcze tak gorąco gdy kobiecie ciężarnej jest najtrudniej oddychać itp. no i dzidzia ma ładną pogodę na spacerki. W marcu to chyba za wcześnie, wtedy jest najwięcej bakteri, więc ryzyko infeckcji u dziecka za duże, no i całą zimę trzeba mieć dużo "dużych" ubrań ;) Nie wiem, chyba każda pora jest dobra i zła jednocześnie :) Ja tam jestem zadowolona z października. Zimą chodziłam w normalnych ubraniach, na lato kilka bluzeczek wystarczy, a ostanio w Polsce przecież zima przychodzi późno, więc zdążymy naspacerować się z naszymi maleństwami. Za to tak jak piszesz, na następną wiosnę to już nasze dzieciaczki będą duże i będą oglądać sobie świat  ;D ;D ;D

Asiu, fajnie toTwój mężulek sobie wymyślił - Maciej Junior ;) Będą razem obchodzić imieniny! Ja chciałam mojemu syniowsi dać na drugie Marek, ale mój mężuś jakoś nie chce ??? Ooo, widzę że macie wesoło na drodze teściowa - zięć :)
W sumie to jeszcze tak naprawdę nie wiadomo jakiej płci dziecko się urodzi. Ja staram się brać pod uwagę, że dziewczynka równie dobrze może przyjść nam na świat, żeby potem się nie rozczarować! Jeszcze zobaczymy co pokaże kolejne USG :)

Witam wszystkie mamusie po zimnym weekendzie. Dzisiaj rano u nas padał grad i to dość dużej wielkości, nawet noska z domu nie wystawiłam.BBBRRR co za ochydna pogoda a mamy przecież maj. W tą nie dzielę idę na komunię i mam nadzieję, że ociepli się bo jestem strasznym zmarzluchem.Coraz poważniej zaczynam myśleć nad L4 , strasznie męczy mnie praca a w dodatku atmosfera stała się nie do wytrzymania. Chyba poproszę lekarza o zwolnienie.POZDRAWIAM!!!!!

No w końcu ktoś się odezwał!

Cześć Kasiu, tak weekend rzeczywiście był zimny, u nas nawet GRAD padał rano w sobotę, za to po południu (też w sobotę) rozpalaliśmy grila, było "chłodnawo", ale dało się wytrzymać ;D A dzisiaj nawet jest ładnie, przynajmniej nie pada!
Idź, idź w końcu na to L4, z resztą moje zdanie na ten temat już dawno znasz ;)

trzymaj się cieplutko! (ja też jestem zmarźluch ;))

Witam wszystkie przyszłe mamusie!!
Mnie też już dawno nie było na forum, bo zajęta jestem pisaniem prac zaliczeniowych na studia (a mam leżeć!). No cóż, tak to już w tym życiu bywa. Jutro wybieram się do gina na kolejną wizytę i aż się boję co tam z tym moim łożyskiem przodującym słychać... Ruchów niestety jeszcze nie odczuwam, ale byłam w zeszłym tygodniu u innego lekarza prywatnie na usg i moje maleństwo jest bardzo ruchliwe - wierzga nóżkami, wkłada paluszek do buzi... :) Muszę się nareszcie wybrać do sklepu z ciuchami ciążowymi, bo wszystko robi się dziwnie ciasne :D!! Mam na myśli kupić jakieś ogrodniczki i bluzeczkę.
Nareszcie przechodzą mi mdłości i nadrabiam jedzonko! :D Pozdrawiam Was kochane Brzuchatki!!

reklama
no i nie udało się! :( chciałm wkleić brzunio i nie wyszło. próbuję jeszcze raz. :)

Do góry