reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Karen, ja mam takie kółeczko co używają ginekolodzy i wg niego to właśnie skończyłaś 17tc, czyli suwaczek masz dobrze ustawiony. Naprawdę to nie wiem czemu akurat Twój gin liczy Ci od owulacji, widacznie taką ma fanaberię ;). Zobaczymy co wyjdzie Ci na USG. A jak ktoś się Ciebie pyta w którym jesteś tygodniu, to licz wg ostatniej miesiączki ;) Tak jak my wszystkie z resztą. Poza tym ciąża u człowieka trwa 40 tygodni, licząc od ostatniej miesiączki, czyli Ty wg Twojej karty ciąży termin masz w 38tc ;) Może po prostu nie przejmuj się tymi wpisami w karcie, albo stosuj je równolegle :)
Okey, Karen, czekam na Twoje zdjęcia  ;D  Święte słowa, trzeba obalić piękno anorektyczek, poza tym co to są te kanony piękności i kto je ustala, każdy przecież ma inny gust! ;)

Asiu jeśli chodzi o spodnie, to nad szlufkami jest widoczny taki bawełniany pas (zbliżony w kolorze do koloru spodni), który wręcz wygląda jak koszulka/podkoszulek włożony w spodnie ;) i to jest ten wygodny pas, bo resztę spodni masz pod brzuchem i nic Cię nie uwiera :). Poza tym bardzo fajnie wygląda się w tych spodniach jak w szlufki włoży się pasek, brzuszek jest wtedy pięknie podkreślony, a spodnie wyglądają jak biodrówki :)
No to fajną masz pracę i "klientów"  :laugh: :laugh: :laugh: Rzeczywiście w ustach kobiety może to słowo brzmieć dwuznacznie  ;)

Atas a gdzie Ty się podziewasz, czekamy tu w napięciu na Twoją relację! Daj nam jak najszybiej jakiś znak!

reklama
jestem!!
ten maj jest okropny. nie dość że w pracy "ruch" to jeszcze komunia syna. niech juz się skończy....
byłam na usg,gin wykluczył wodogłowie. wg usg termin mam dokładnie na 6 października:) kość udowa ma 31mm i gin się śmiał że będzie miał długie nogi :D a najzabawniejsze jak gin dotykał brzusia głowicą i widać było jak kopie, a ja to czułam-te kopniaczki- to chyba przez te długie nogi ;D -to po tacie...
no właśnie, dzidzia kopie czasem jakby gdzieś "biegła", najlepiej wczoraj jak robiłam bukiet z goździków dla klienta i tak mimowolnie zapytałam - i jak ? podoba się??- a dzidzia kopnęła jak na odpowiedź :D ale to takie tam moje rozmowy z brzuszkiem. jeżeli chodzi o płeć to w poniedziałek maja przywieść nowe usg i wtedy mam przyjść, bo lekarz powiedział że będzie mógł podejrzeć.za to usg zapł. 50 zł a 4d kosztuje 150 ale to zrobię ok 25 tyg.no tak, co do brzusia to mój tak wypchało do przodu że nawet wyglądam na 7 miesiąć, choć waga nie poszła za dużo w górę ;) jak mi się uda to wkleję ... zaraz jadę na targ pokupować parę rzeczy na komunię, a potem do makro na poważne zakupy... wstałam o 4.30 -tro chyba z tych nerwów czy zdążę ze wszystkim na czas, przecież jeszcze kościól mam stroić w kwiaty, spowiedź, jedzonko dla gości ...itp... trzymajcie za mnie wirtualne kciuki... jeszcze się odezwę po powrocie....a aaaaa i byłam w sklepie ciążowym ale jak tak dalej pódzie to mi brzusio urośnie przez 2 tyg więc kupię na 4 dni przed komunią.
a tak na marginesie to wczoraj upatrzyliśmy sobie super wózek i po komuni idziemy go zaklepać :)

Witam!!! Tylko jeden dzień mnie tu nie było a miałam co czytać.Miło,że tak nam się ładnie rozkręcił wątek.Czuję się lepiej i mam nadzieję ominie mnie ten koszmarny szpital.Co do płci wolę nie wiedzieć aby nie być rozczarowanym, znam kilka osób którym się to przytrafiło.Doxa śliczne tr twoje spodenki, ja niestety jestem większych gabarytów i napewno nie bedę w nich ładnie wyglądać. Na komunię mojej chrześniaczki kupiłam bluzeczkę szerszą i spódnicę, mam nadzięję że nie będzie zimno bo nie mam nic na górę a bluzka jest z krótkim rękawem.POZDRAWIAM!!!!

Wiesz Kika... Masz fajnie, że możesz kilka godzin dziennie spędzać w otoczeniu kwiatków... Sama bym wolała goździki i róże niż komputery i drukarki. Tylko nie wiem co byłoby z zapachem... Znosisz go jakoś?
A co do Komunii to rzeczywiście czeka Cię ciężka praca. Trzymam za Ciebie kciuki i pamiętaj abyś się nie przemęczyła. My z mężem też oglądaliśmy wózki i zdecydowaliśmy się na jeden z modeli ale jakoś tak mi się wydaje wcześnie na kupno....

Fajnie macie... Tyle dzieci w rodzinie.
Wyobraźcie sobie, że w mojej nie ma ani jednego małego bąbelka. Nawet takiego zupełnie malutkiego. Mój dzidziuś bęzie więc pierwszy w caaaaaaaaaałej rodzince... Wszyscy go będą rozpieszczać, a potem pójdą do domu a ja zostanę w domu z rozpuszczonym dzieckiem ;D ;D ;D
Co prawda w rodzinie mojego męża są dzieci, ale u teściów to będzie pierwszy wnuk (lub lepiej wnuczka) a pozostałe dzieci
mieszkają dość daleko i raczej nie utrzymujemy z nimi bliższych kontaktów.
Tak więc u mnie pierwsza komunia w rodzinie będzie za 8 lat :laugh: :laugh:

Asiu - ja pracuję w instytucji finansowej i też mam stałych Klientów. Rzeczywiście trochę smiesznie to brzmi jak opowiadam coś mówiąc "mój klient". Rozumiem Cię. Co do Skorpionów - to wręcz przeciwnie - ja je uwielbiam :-*

UFFF, wreszcie ten magiczny dzień już mam za sobą. I chociaż zaczęło się groźnie to skończyło całkiem przyjemnie. A więc z samego rana zaczełam plamić. Po telefonie do mojego gin pojechałam do szpitala bo tak kazał) i tam stwierdzili, że raczej jest ok, ale trzeba zrobić USG. No więc pojechałam i trafiłam na fantastycznego lekarza. Za cenę zwykłego USG porobił mam fantastyczne zdjęcia i to 4D (umieszczone u wątku USG - tam jest link do zdjęć). No i wiem już czy dziewczynka czy chłopak ;D. Lekarz stwierdził, że to będzie jednak synuś tatusia a nie córeczka mamusi ;D ;D ;D. Doxa - jesteśmy więc na tym samym etapie wymyślania imion dla chłpaków. :). Ale fajnie. I synuś jest zdrowiutki. Machał do mnie łapkami a nóżkami odbijał się od brzuszka, chociaż podczas badania był raczej leniwy ;D. No i najważniejsze - ma 2 łapki, 2 nóżki, wszystkie kosteczki na swoim miejscu. Chociaż jak przyglądam się buźce to tak raczej do jakiegoś kosmity podobny a nie do taty ;D. Niedawno oglądałam na Discovery, że niektórzy nawiedzenie twierdzą, że w nocy atakują ziemian kosmici a rano się tego nie pamięta. No, po dzisiejszym dniu zaczynam przychylać się do tej teorii ;). Ale jestem szczęśliwaaaaaa!!!!
Kika - a jak synek przed komunią. Napewno szalenie przeżywa. I jak reaguje na to, że będzie miał rodzeństwo. A ruchów to Ci zazdroszczę.
Magda - z drugiej strony czasem milutko jest mieć w pracy klientów ;D. Zawsze to chwilka relaksu i jakoś przyjemnie całkiem ;).

Aż usycham z zazdrości jak oglądam te piękne zdjęcia z USG, jejku jakie śliczne!!!Asia27 masz pięknego synka!!!No i jaka piękna pamiątka!!!Ale się wzruszyłam...Też chciałabym zrobić sobie USG 4D lub 3D ale na razie nie mogę znaleść w Krakowie :(

Hej dziewczyny, nie było mnie tu parę godzin a tu taki gwar i tyle szczęścia  ;D ;D ;D

Kika jeszcze tylko 3 tygodnie i koniec maja. Będziemy Cię wspierać!!!
No to już teraz wszystko jest jasne, dlaczego tak wcześnie czułaś ruchy swojego maleństwa. Taaaaakie długi nogi. Mój synio w 16tc i 4dniach miał 24mm. Czekam na wieści od Ciebie z poniedziałkowego USG, jestem bardzo ciekawa jaka płeć? :)
Na zdjęcie brzuszka teeeż czekam!
Kika, a jaki wózek, podaj może model, albo jeszcze lepiej zamieść zdjęcie :)

Magdaa pierwsze dziecko w rodzinie, ale Ci zazdroszczę. Tyle chętnych do pilnowania i rozpieszczania  ;D ;D ;D
Jeśli chodzi o suwaczek, to mój obecny jest już trzecim z kolei, ja to dopiero jestem niestała ;)

Asia nawet nie wiesz jak się cieszę, że to plamienie było niegroźne!!! Ufff aż mi ulżyło, co Ty biedna musiałaś dzisiaj rano przeżywać!
Gratuluję zdrowego chłopczyka :) Niezły przystojniak, czyli jednak mój synio ma konkurenta! ;)
Zaraz, zaraz jak to synuś tatusia. Córunia jest tatunia, a synio mamuni! Więc to MY będziemy miały naszych pieszczochów ;D ;D ;D
I jakie typy macie na imię?

Karen poczekaj jeszcze trooszkę bo 3 i 4D najlepiej wychodzą między 20 a 30 tygodniem ciąży. A szukałaś w necie jakiś adresów. Spróbuj na www.gazeta.pl na regionalnym forum albo o ciąży. Napewno znajdziesz jakieś fajne namiary. A synuś fajowy, co nie ;D ;D ;D
Doxa - narazie podoba mi się Kacper. Ale mam pewne obiekcje. No bo roz ;Dumiem Kacper 10 letni, 20 i 30 letni. Ale Kacper w wieku 50 lat to już dziwnie ;D ;)
Dziewczyny, jak uporam się z gigantycznym bólem głowy to się odezwe, ale teraz musze już kończyć, bo chyba z nerwów dostałam gigantycznej migreny :mad: ;D

reklama
Asia27 mam jeszcze trochę czasu na poszukiwania dzięki za link jak do tej pory nie natknęnałam się na 3D ale wszysko przede mną,mam nadzieję że w końcu znajdę i pomyśleć...Kraków!Byłam nad zalewem czy jeziorem(bo nie wiem)zemborzyckim moja mama pochodzi z Chodla to pomiędzy Bełżycami a Opolem Lubelskim.Tam również jest zalew ale okropnie brudny-zakaz kąpania a ludzie kąpią tam małe dzieci!!!Brrr..Kurcze jak tak piszę to przypomniał mi się smak
CEBULARZA!!!Mniam mniam!No nie teraz będzie za mną chodził ten zapach cebulki...No teraz to zazdroszczę Ci podwójnie-piękny synek i cebularze w każdej piekarni.Życzę szybkiego powrotu do nas,żeby Cie ta główka nie bolała.A jeszcze jedno imię Kacper jest bardzo ładne tylko okropnie populane na placach zabaw z każdej strony słychać to imię czasem mam wrażenie że wszyscy mali chłopcy to Kacperki a dziewczynki Olusie i Julie.Ale jeśli nie zniechęca Cię popularność tego imienia...Mnie się podoba

Do góry