reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Dzień dobry!
Widzę, że wszyscy wychodzą z chorób, to dobrze!! I urlopiki większe i mniejsze też się poudawały! Zazdroszczę!
U nas ok, ospa tak szybko minęła, że nawet Oli nie ma fotki z gencjanowymi kropkami, no trudno! Za to u mnie w pracy młyn i zapowiada się na coraz większy, w sumie też dobrze ;-)

Efuniu super fotki i cudne dzieciaczki! Jak zobaczyłam Zosię przy stoliku chico, to maleńki Olinek mi się przypomniał - miał identyczny! A swoją drogą podziwiam Ciebie, Drzewko i inne mamy dwójki i więcej malych dzieci! Naprawdę ogromy szacunek dla Was!!

reklama
dobry wieczór

padam na nos. ostatnio pracuję całymi nocami, ledwo dyszę :-) i jeszcze się przeziębiłam. dziś planuję wczesne spanko.

dziekuję za miłe slowa o moich dzieciakach. Zośka jest już taka duża, ze czasami zastanawiam się czy to na pewno moje dziecko, bo podobno tylko cudze dzieci szybko rosną ;-)

doxa stolik zosia ma po tymku. tymek bardzo go lubił, długo służył mu jako siedzisko :-D dobrze ze ospa mineła i nawet nie zdąrzyłaś zrobić fotki z kropkami. niech już w ogóle wszystkie choroby idą precz! moje dzieciaki zasmarkane, ale tymek do przedszkola chodzi i z zośka też wychodzę na dwór, bo na dworze katar ma mniejszy.

kasiek a dawid ma jakąś alergię? czy dopiero tearz coś podejrzewacie? ja czekam na pylenie brzozy. zosia jest uczulona na jabłko i boję się ze będzie uczulona na pyłki brzozy... ale oby nie.

tusiekn trzymam kciuki za twoje prawko! codziennie myślę o tobie jak mijam jakąś L-kę :-)

drzewko ja ostatnio (w styczniu!) wybrałam się sama do gdanska i tez czułam coś na kształt tęsknoty. i wracałam wcześnie chociaz miałam spotkać się z przyjaciółką. a tak marzyłam o samotnym wyjeździe... heh, człowiek nawet nie czuje jak mu sie łancuch zaciska :-D

idę spać, trzymajcie się babeczki!

Witam!
Zaraz idę do pracy,ale najpierw musiałam się przywitać.
Drzewko,no to pięknie,że udał się twój wyjazd.!
Doxa, rany,cieszysz się ,że pracy dużo?:-Da zdjęcia Olinka bez ospy też mile widziane.:tak:
Efunia, Dawid ma alergie na pyłki ( w tym prawdopodobnie olsza),jak był malutki nie dało się zrobić testów więc robiliśmy setki badań zeby wykluczyc infekcje.jak miał skończone 3 lata próbowaliśmy robić testy,ale to był dla niego przerażający stres.Stres był tak wielki,że nawet próba nie wyszła,pani pielegniarka nakrzyczała na mnie ,że nieodpowiedzialna matka,przychodzę z dzieckiem ,które bieże leki antyhistaminowe i tp.A ja leków nie podawałam,dopiero nasz alergolog powiedział,że czasem dla dziecka jest to tak ogromny stres , że następuje blokada receptorów na skórze i wychodzi jakby brał leki- czyli nawet próba nie wychodzi. Więc zostało nam tylko obserwować objawy i patrzeć na kalendarz pyleń. I tak zeszło się kilka lat ;-)Ale nie było powodów do paniki jego alergia miała charakter wysiękowy, sienny,czasem zapalenie spojówek. Aż do teraz....

halo :-)

zośka zasnęła, ja zaraz biorę się za pracę, ale zajrzałam

kasiu myślisz ze to moze być początek astmy? a co na to alergolog? a może to tak jak mowił mi pulmunolog, ze błona sluzowa regeneruje się w ciągu 6 tygodni i w tym czasie moze być kaszel? ja tak mam. czasami jeszcze miesiąc po infekcji nadal kaszlę. a może to osobnicza reakcja jakaś? w każdym razie trzymam palce żeby wszystko było ok i okazało się, ze to jedynie jakieś nawarstwione infekcje, które zaraz miną!

ja czekam na wszystkie dzieci w galerii! nikt się tam nie pokazuje :-(

Witajcie!
Kiedy w końcu będzie wiosna, czy ktoś wie?

Kasiek no cieszę, się cieszę, bo wiesz ja to prawie jak na akord pracuję - jest praca, jest kasa, nie ma pracy, nie ma zakupów ;-)

Tak, tak wiem, kochane, wiem, wieki nie wrzucałam zdjęć Olinka do galerii - spróbuję jakoś nadrobić ... w bliżej nie określonym czasie.

Doxa, Bedzie wiosna ,będzie juz niedługo. Za jakieś 2 tygodnie...tak myslę :-)
Efunia, nie przypuszczam ,żeby to był poczatek astmy, ale kaszel jest taki tchawiczny , brzydki, to nie jest " oczyszczanie " wydzieliny.Zresztą ja nie lekarz,zobaczymy.:tak:

ciekawe gdzie podziewa się reszta dziewczyn? Tusiekn,Mała, Vertigo, Teddy,Luszka?

Powim Ci,że ja nawet już schowałam płaszcz zimowy i wszystkie Nadulki zimowe kurtki. Chodzi w płaszczyku na wczesna wiosnę.:-)

spieszę donieść ze spadł snieg!!! i są trzy stopnie mrozu! a już tak ładnie bylo.

zosia jeździ w wiosennej kurtce ale ocieplanej. tymek też w wiosennej chodzi ale pod spodem bluzę nosi. ale już wybrał sie kilka arzy w bezrękawniku. i do soboty chodzi w kaloszach. wynalazł je w szafce... a myślałam ze już mu ta miłość mineła ;-)

reklama
Do góry