reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

witam!!

reklama
Kasiek z cieniami jest tak, że ich trzymanie się na powiecie zależy od wielu czynników m.in. od budowy oka (ja np. mam głęboko osadzone i dość szybko zbierają mi się w załamaniach powieki), od rodzaju cery (im więcej łojotoku tym szybciej spływają) oraz przede wszystkim od techniki malowania oka - ja mam i cienie droższe (Lancome, Dior), i cienie średnie (Isa Dora) i tańsze (Inglot, Sefora) i jakiś wielkich różnic nie widzę w samym cieniu, a właśnie w technice nakładania! Jeśli faktycznie 2-3 godziny Ci się utrzymują to zainwestuj w bazę pod cienie, która pomaga je utrzymać dłużej. Póki nie masz bazy, to spróbuj na powiekę nakładać korektor lub podkład/fluid, potem przypudrować deliaktnie i dopiero cień. Mam nadzieję, że pomogłam!

Efunia faktycznie szybko jeśli to @ bóle brzucha!

Kasiek oj przykra sprawa z kluczami! I co będzie zmiana zamków?

Oj Kasiu przykra sprawa z tymi kluczami,moze sie znajda.
Ja zawsze daje podklad a pozniej cien, chyba ze szykuje sie jakis ekstrawagancki makijaz i na dlugi czas to jeszcze pudrem sypkim. Ale chyba tak jak Doxa pisze to zalezy od wielu rzeczy, ja mam wrazenie ze na moim oku to nawet bazarowe wytrzymalyby sporo czasu:-D
Magdusiek ale szybki powrot do pracy, i to juz na pelnych obrotach?

witojcie

tymek pierwszy dzien w przedszkolu. ale był krzyk, wrzask i nie wiem co jeszcze... ale teraz twierdzi ze w przedszkolu było super, bo robił baby, bawił sie samochodami i klockami... ciekawe jak jutro..

a mnie sie spac chce strasznie. graliśmy wczoraj do połnocy w scrabble :sorry2: czułam się jak na koloniach :-)

Dzień dobry!

Efunia Tymek całe wakacje będzie chodził do przedszkola? Daj znać jak jutro będzie!!

Tusiekn a Ty kiedy wyjeżdżasz?

Dzień dobry
Ja jeszcze wrócę do tych zabawek, little people genialne, ale u na ssuper sprawdzają się etz koparki, ciężarówki i inne. I nie uznaję takiego podziału na dziewczyńskie/chłopięce, Natalia miała krótki okres fascynacji talerzami itd, ale dużo fajniej i dłuzej bawi się innymi zabawkami. Nie przepadam za takimi uogólnieniami, ważne jakie jest dziecko.

Tak, do pracy wróciłam na pełen gwizdek, fajnie.
Efuniu - no to super, ze Tumuś już w przedszkolu.
Kasiu - i jak klucze, znalazły się?

A z cieniami ja widze róznicę... i wszystkie słabsze wyeliminowałam. OD tamtej pory święty spokój z poprawkami ;-)

tak magduś, ja tez nie mam nic przeciwko samochodom dla dziewczynek. gdyby tymek chciał wozek dla lalek dostałby go, ale wystarcza mu kosiarka :-) ale ja małej nie wiedziałam już 8 miesięcy poza tym wiem, ze oni obgadaliby nas na wszystkie sposoby gdybyśmy kupili coś nie "dziewczynskiego" (stawiam na teksty typu, że pewnie tymek dostał dwie takie same zabawki i dlatego oddaliśmy itp.). więc mała dostanie ubranko, lalkę z akcesoriami w plecaczku, tiarę i torebeczkę wraz z koralami i bransoletką :-) myslałam o ciastolinie ale obawiam sie ze i tak nie miałby sie z nia kto tym bawić. podobnie little people. my nie mamy co prawda ale mamy zamek chicco z misiami. to jest super zabawka, ale wymaga jakiegoś zaangażowania ze strony rodzica moim zdaniem... chociaz u nas zamek służy nie tylko do zabaw strategicznych ale rownież jako jeden z licznych garazy :-D pomysle o takich rozwojowych zabawkach przy prezencie gwiazdkowym jak ja teraz zobacze to ocenie czy dorosła do nich ;-)

doxa nie wiem jak to bedzie czy całe wakacje. ale zapisanie go od lipca to chyba dobry pomysł. w całym przedszkolu zostało moze z 30 dzieci i niemal wszystkie panie. więc ma szansę się przyzwyczaić i zaadaptować dzięki mniejszej grupie... wiem ze w większości przedszkoli u was są zajęcia adaptacyjne, u nas to rzadkość i w tym przedszkolu nie ma ich w ogole. więc tak to obmyśliliśmy...

magdusiek a jak ty się czujesz powiedz? nie męcza cię mdłości? nie jesteś zmęczona? ja początek pierwszej ciązy miałam kiepski, ale drugiej to był koszmar. mam wrażenie ze calutkie trzy miesiące spędziłam w toalecie... z tymkiem na plecach ;-)

Efuniu - u nas little people to zarówno zabawka do wspólnej jak i samodzielnej zabawy. Ale fakne prezenty wybraliście :-)
A ja się czuję kapitalnie, podobnie jak w pierwszej ciąży, dzięki ;-) Tzn zero mdłości itd, full energii, spac chodzę późno choć dziś jestem zmęczona, ale nie tyle ciążą co pracą. Bo część wzięłam do domu, nie chciałam czekać na konfigurację nowego laptopa itd i postanowiłam coś zrobić na domowym,a jutro ustawiac wszytsko w pracy już na nowym.

reklama
Efunia super pomysł z "letnim" przedszkolem, naprawdę! Nasze nieczynne w wakacje.

Tak, Magduśkowi można tylko zazdrościć samopoczucia w ciąży!! A propos pracy, jak Natalka znosi Twoją nieobecność?

Rany jak się ochłodziło, wyszłam popodlewać roślinki i normalnie zmarzłam, musiałam założyć polar.

Ostatnia edycja:
Do góry