reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Asia27 ja pracuje w urzedzie :) w takim fajnym dziale od rozwoju, ale niestety nasza pani sekretarz wyznacza mode i nie mozna z niczym nietypowym wyskoczyć bo od razu idą komentarze.
A na to zwolnienie musiałam isc przez ta torbiel (opowiedziałąm swoją historie na topiku pazdziernik 2005, a do gina ide dzis na kontrolke torbielki

reklama
Asia 27 ja przeciez z Toba o tej torbielce rozmwaiałam hihihi :)
ale ja tu sie jeszcze gubie

wiesz co ASTAS - ja też pracuję w urzędzie. I niby tez nie można chodzić ubranym jak się chce, ale ja mam luzy. Mogę sobie występić w zwykłych spodniach i traperach albo jak tam mi się podoba. Ale to dlatego bo pracuje jako psycholog, a jak powszechnie wiadomo psycholog to nie zawód tylko rozpoznanie, wiec nikt mnie się nie czepia :)

O widzisz Mała, to w tym samym czasie zaczęłyśmy chodzić z naszymi mężami :)
Spodnie, no tak to są raczej bojówki, i do tego one są z bawełny więc takie wyprasowane to tylko na tym zdjeciu :) Spodnie te kupiłam w sklepie ciążoweym a nie przez internet (producent to oczywiścei 9fashion). Ja muszę ubranie nałożyć zanim je kupię ;) Generalnie to dużo jest teraz fajnych ciuszków. Panie z obsługi na wejściu się pytają czy eleganckie czy sportowe. Skoro siedzę w domku to oczywiście sportowe :) Ale za 2 tyg. będę na komunii mojego siostrzeńca, więc będę potrzebowała coś eleganckiego.
Jeśli chodzi o płeć to rzeczywiście przykra sprawa jak USG się nie sprawdzi. Ale ja wcale bym się nie obraziła jakby urodziła mi się dziewczynka, więc nie boję się rozczarowania. Odwrotna sytuacja może być naprawdę przykra, zwłaszcza jak ma się już sukieneczki kupione :)

Atas dzięki, mi i mojemu mężowi też bardzo się podobają. Razem je kupowaliśmy ;) A suwaczek masz superancki :) Mój dzisiaj się zbuntował i nie chce się pokazywać :p

Asiu ale się uśmiałam, psycholog to nie zawód to rozpoznanie hi, hi dobre  ;D

no to uciekam do domciu. Dyrektor zlitował się nade mną i kazał mi iść wczesniej, więc uciekam bo zmieni zdanie. :)
Więc życzę wam miłego, słonecznego i spokojnego weekendu. pa pa :)

Fajny dyrektor!!! Pozdrów go od nas ;)
Tobie również miłego weekendu życzę i wypocznij sobie, niech te złe humorki pójdą sobiew dal!!!

no ja tez wreszcie za chwilke opuszczę ponure mury uczelni :-)) Koniec z pracą na ten tydzień. Doxa, bardzo podobaja mi sięTwoje spodenki. Sprawdziłam sobie na stronach, gdzie w Gdańsku moge takie kupić i już mam na oku sklepik, który pewnie jeszcze dziś odwiedzę ;-)
Mała 26 - Moj suwaczek jakoś zaciął sie czas jakiś temu i nie umiesczałam go z powrotem. Wezmę sie za niego porządnie:>, a na razie powiem Wam, ze termin lekarz ustalił na 24.10. Pewnie znając życie będzie jeszcze później kilka dni - tak to juz jest z tymi pierworókami, tym bardziej, że wciąż jescze ruchów żadnych nie czuję, czyli dzidzia nie spieszy się ponad planowany czas. Chciałabym wcześniej jednak (rozmawiam o tym często z mojąDzidzia ;-)) bo jakoś tak dziwnie mi z myslą, że urodzę małego skorpiona. Pewnie sie teraz na mnie gromy posypią - i słusznie, nie wierzę w tego rodzaju determinacje chatakteru, poza tym Skorpiony, wbrew obiegowym opiniom, to na pewno ciekawe osobowości ;-)
Która z Was jeszcze na koniec października będzie się wzruszać na porodówce? :-)

Ale mnie tu dawno nie było-problemy z kompem.Okropnie się za Wami stęskniłam tyle napisałyście przez ostatni tydzień że dzisiaj czytam i czytam i czytam i trochę mam wrażenie że jestem daleko za Wami :( Ze spodniami ciążowymi pośpieszyłam się bo od miesiąca leżą w szafie i czekają kiedy będą na mnie dobre chyba bardziej chciałam mieć zaokrąglony brzuszek niż faktycznie taki był.No i dalej niewiele jest większy.Wy już zbieracie kilogramy a moja waga jeszcze nie drgnęła zaczyna mnie to niepokoić.Idąc dalej...nie czuję jeszcze żadnych ruchów a do USG to mam jeszcze miesiąc czekania a więc i o płci nie mam zielonego pojęcia.Dlaczego miesiąc? bo mój gin liczy mi ciążę od owulacji czyli teraz mam 14 czy 15 tydzień...sama już nie wiem bo to też się zmienia.I na dodatek jak ktoś mnie pyta w którym jestem tyg. ciąży to nie wiem czy to 14,15 czy 17 tydzień.Można oszaleć!!! ::) Pomóżcie mi z tymi tygodniami...

reklama
Ja też dokładnie nie wiem. Podobno liczy się od OM (a propos Doxa - wcale nie mam zamiaru Was opuszczać - tu jest super :D :D ). U mnie to będzie 15 tydzień. Ale coś mi się wydaje, że przez moje długie cykle moja ciąża potrwa nieco dłużej. Więc mogę urodzić w listopadzie (termin z OM na 26 październik). Mój mąż chciałby aby dzidzia przyszła na świat 27 października - w jego urodziny. Tak więc Bazal może też pod koniec października będę spacerować korytarzem porodówki ;D

Doxa - fajne spodnie. Sama też musiałabym o takich pomyśleć...
Muszę sobie zrobić ten test na płeć dziecka - ciekawe co wyjdzie ???

Do góry