reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Witaj ATAS ponownie, tym razem w tym wątku :)
No to kolejna dziewuszka w naszym gronie :) Oj ten mój mały to będzie miał dobrze ;).
Atas już znasz na 100% płeć? Z USG czy tego testu?

reklama
ojej a ja już w sierpniu 5 rocznica! ::) oj ale zleciało!!!! jakby to wczoraj było... ehhhh
no i bedzie prezencik na 5 rocznice, co prawda dwa miesiące później ale będzie w końcu!!! :)
Hey ATAS! witaj w naszym wątku. i trzymam kciuki z a ciebie, wszystko bedzie dobrze zoabczysz. w naszym gronie nic złego ci się nie stanie. tu wszystkie się martwimy tylko za wczasu,a później i tak jest wszystko w porządku i jesteśmy szczęśliwe! i tak tez bęzie z Tobą zobaczysz!
bazal a gdzie twój suwaczek? :)

dzieki mała26 za wsparcie
Mam duża wiare ze bedzie wszystko ok!!!
Opowiem po wizycie co tam sie u mnie dzieje :)

No no Atas - jako druga podałaś płeć. Fajny okres się zaczyna, coraz więcej z nas będzie podawać płeć po kolejnych USG.
Atas - jak samopoczucie przed wizytą u giana. Mam nadzieję, że nie stresujesz się bardzo. Jak tylko będziesz w domciu to szybciutko daj znać, czy wszystko jest dobrze. ja będę trzymać kciuki.
Doxa - juz sama nie wiem czy wolałabym dziewczynke czy chłopaka. Zawsze wolałam chłopaka, ale jak moja siostra urodziła 2 synów to jakoś wszyscy wyczekują u mnie na dziewczynę. A mnie już naprawde wszystko jedno. Najważniejsze, żeby wszystko było ok. Chociaż Bartek (3,5 letni synek mojej siostry) jeszcze zanim wiedział że ciocia będzie mieć dzidzię (nie chciałam mu mówić, bo po pierwszym poronieniu nie mógł zrozumieć jak to jest że jeszcze niedawno mieszkała u mnie w brzuszku dzidzia a teraz już nie mieszka :mad:) przypełznął do mojego łóżka (często u nas nocuje), pogłaskał mój brzuszek i powiedział "wiesz asia, ty będziesz miała córeczkę :). Naprawdę. I do tej pory twierdzi, że będzie miał siostrzyczkę cioteczną :D. Chociaz sam ma przecież braciszka, którego uwielbia. I znalazł sposób, żeby dzidzi w brzuszku nie było ciemno ;). Zapala jej światełko w pempuszku :D. A jak nie ma go u nas to dzwoni do mnie wieczorem i przypomina "asia, zapal światełko bo ciemno się robi". Kiedyś nawet jak u nas spał obudził się biedaczek o 12 w nocy i z płaczem przybiegł do mnie, że dzidzia nie może spać, bo on zapomniał na noc wyłączyć śiwatełko. Uroczy dzieciak. Jak na niego patrzę, to już Ci Doxa zazdroszczę :)

a spodnie to takie sobie kupiłam:
spodniemarocco4js.jpg

to te które muszę skrócić ;) Ja mam ten jaśniejszy kolor.

Hellou i witajcie- bardzo fajnie tutaj u Was- taka fajna atmosfera
Doxa- płeć wyszła mi z badania usg- wiesz ja nawet nie znałam innych mozliwości badania płci :)
A byłam pewna ze to bedzie chłopak :) :) :) Ale ciesz sie bardzo bo maż pragnie dziewczynkę
Asia 27 - przez wizytą miarowy spokoj- niszcze tą torviel myslami jak tylko moge\buziaki
P.S. zmieniam sobie ciagle mojego suwaczka i nie moge sie okreslic hihi, mysle ze w koncu znajde swoj odpowiedni :)

Mała my już w tym roku właśnie w weekend majowy mieliśmy 8-ą rocznicę naszego bycia razem, bo znaliśmy się ze 2 lata wcześniej! A w czerwcu będzie I-a rocznica ślubu, potem pewnie będziemy jeszcze obchodzić rocznicę ślubu kościelnego :)
Cały rok będziemy świętować!!!

Asiulku, już nieważne jaka to będzie płeć, najważniejsze że tym razem się udało i będzie maleńki skarbuś w Waszym domku. A z mojego syneczka ja też bardzi się cieszę :) :) :) Na pewno będzie słodki, nie ma innej opcji  ;D
Moja mama też sobie wymarzyła wnuczkę, ma już w sumie 7 wnucząt z czego tylko 2 dziewczynki, a tu niespodzianka znowu chłopak ;)
A ten Twój siostrzeniec, Bartuś, to prawdziwy skarb. Będzie świetnym starszym bratem dla Twojego maleństwa!!!

Atas bardzo się cieszę, że Ci się u nas podoba :) Teścik możesz sobie zrobić dla zabawy, na poprzedniej stronie jest link.

wiesz Doxa, ostatnio tez oglądąłm te spodnie na stronce 9fashion.pl, ale nie mogła się zdecydować. Bo wiesz, ja raczej potrzebuję takich uniwersalnych spodni, tzn do pracy i na sporotowo. Chociaz podobno kobieta ciężarnym wolno wszystko!!! Myślisz że one nadają się do pracy? a jak wyglądają w rzeczywistości? Ja zastanawiałam się jeszcze nad takimi szarymi z takim pasem wiązanym, bo nie mają kieszeni na bokach nogawek i może byłyby odpowiedniejsze do pracy. sama już nie wiem.
My 26 kwietnia obchodziliśmy 8 rocznicę jak jesteśmy razem. :) a po ślubie jesteśmy prawie 5 lat.
ATAS koniecznie daj znać po wizycie u gina! trzymam kciuki! :)
no faktycznie przywa nam już konkretnych płci na forum he he :) ja jednak chyba się nie zdecyduję. Poza tym kuzynka, którą prze 9 m-cy gin. uświadamiał że to będzie córeczka w marcu urodziła chłopaka. Jest sliczny i zdrowy, ale oni nastawieni byli na córeczkę, tym bardziej że maja już synka i w ich najbliższej rodzine tez same chłopaki. Położna przezd porodem nawet dała różową tasiemkę dla dziecka na rączkę. No i jako jedyny chłopczyk był z różową tasiemką. :) więc chyba żeby nie było rozczarowania to nie będę ryzykować.

Z testu wyszła mi dziewczynka na 65% :) :) :)
Ale do poki nie zobacze tej dziewczynki na zywo to nie uwierze :)
Chyba juz okresliłam swojego suwaczka :)

A co do ubrań ciażowych- niby ciązarnej wszystko wolno- ale jesli ja bym wpadła w takich portkach do pracy to usłyszalbym niemiłe komentarze- ale wiadomo, kazda praca jest inna. U mnie to tylko eleganckie ciuchy musze nosić i nawet kupiłam sobie fajne spodnie ( wogoel te spodnie to mają gore po pachy- hehehe)- i okazało sie ze musze isc na zwolnienie- paradoks i teraz musze sobie jakies luzne kupić.
Doxa te Twoje są bardzo ładne

reklama
ATAS - a gdzie pracujesz? A to zwolnienie to mam nadzieję nic poważnego?. Byłas już u gina?

Do góry