reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Witam!
Juz dawno nie było tu tak pusto!:baffled: Hej, gdzie Wy sie podziewacie?
Dziewczyny , w Arkadi na pewno zejdzie sie trochę. Chłopcy chcą Spiderman 3 , a to trwa ponad 2 godziny. Dawid ma swoja kasę i pewnie bedzie chciał gdzies wydać;-) tak więc pewnie do jakiejś 14 bedziemy!:-)Jeżeli nie uda sie Wam przyjechać to ja na pewno będę na początku lipca. Poza tym za 2 tyg. zaczynam wakacje i zawsze moge po prostu przyjechac z Nadią autobusem:tak: w jakiś dzień tygodnia.

Doxa, gratuluję smoczkowych postepów. U nas dzis rano Nadula wyrzuciła smoczek do śmieci, a potem jak trzeba było iść na drzemkę to poszła go szukać:-D Ale w wakacje może sie tym zajmę na powaznie, ale nie przeżywam tego mocno;-)
Szczerze powiem, że bardziej mi zalezy na szybkim rozstaniem z pieluchą.

reklama
Zdjęcia Natalki boskie. Tylko mój Mati miał problem z identyfikacją postaci- wydawało mu sie, że na zdjeciach jest Nadia- dziewczynki maja 2 identyczne kapelusze, chusteczki też a reszta to tez dużo różowego:-D
No i plenery nie zgadzały;-)

Kasiek dzięki! Oj, mi też zależy na pozbyciu się pieluchy, plan wykonia mam na te wakacje/lato. Tylko Oli jakoś nie bardzo ma ochotę na nocnik ;-) Czasem nawet usiądzie i to gołą pupką (to już postęp!), ale o załatwieniu się mogę póki co tylko pomarzyć!
A ze smoczkiem samo tak wyszło ;-) Tylko dzisiaj biedak nie może usnąć, biega od 7 rano i nie chce spać, 3x już go kładłam, ze smoczkiem już dawno by spał! Trudno, najwyżej padnie wieczorem ;-)

W tej chwili Oli siedzi w wannie, nie śpi już ponad 12 godzin!

Najlepsze było, jak zaraz po jedzeniu ok. 15:15 Oli przymknął oczy siedząc w foteliku, zaczęłam mu tak śmiesznie opadać główka, wyraz twarzy też miał śmieszny i ja wyrodna matka nie mogłam się powstrzymać i dostałam ataku śmiechu, o rany ależ się zaśmiewałam, przekomicznie wyglądał :-) :-) Oli zaczął otwierać jedno oczko uśmiechać się i dalej przysypiał, no ale jak go wyjęłam z fotelika (ciąglę rechocząc) to wybudził się na dobre!

Kasiek no to cd relacji. O 19:40 Oli wylądował w swoim łóżeczku, położył się i na tym koniec :-) Do tej pory nie jęknął ani nie mruknął, więc chyba śpi ;-) Biedaczek był wymęczony na maksa!!!!

Witajcie! Magdusiek dzięki za zdjęcia! Widać że Natalka czuła się jak ryba w wodzie w tej Grecji. Poza tym na każdym zdjęciu inny strój tak jak glówna bohaterka chińskiego filmu "Spragnieni miłości" widziałyście?
Kasiek74 ja też się bardzo staram z tą pieluszką. Pierwsza próba już była - jak były te upały, dobrze nam szło, szkoda że przerwaliśmy bo teraz wszystko wróciło do normy. Czyli czasmi sie udaje na nocal. Smoka wprawdzie nigdy u nas nie bylo ale jest coś gorszego- palec. Istna makabra z tym palcem....Doxa gratuluję rocznicy i udanego wieczoru, myśmy też niedawno obchodzili ale wieczorem owego dnia zmęczenie było silniejsze niż wszystkie chęci wyjścia gdzieś - zostaliśmy romantycznie w domu..

Hej
Natalia dziś spała pół gopdziny, szalała na dworze z dziadkiem, w piaskownicy z dziadkiem, na rowerze z dziadkiem itd, a myw tym czasie szpitale, podlewanie kwiatków itd.
Dzięki za słowa otuchy, jakoś to będzie, ale przyznam że najbliższego tygodnia sobie nei wyobrażam.
I dzięki za komplementy dla Natalki :-)
Dziecko odpadło mi w samochodzie, przytomnie ją wykąpałam wcześniej, więc luzik, zdjęłam buty, bluzę i śpi dalej przeniesiona do wozka i dalej do łóżeczka.

reklama
Drzewko, miło, że jesteś!:-) U nas też róznie z pielucha. Generalnie Nadia siada chętnie na nocnik ale nie czesto pojawia sie w nim jakaś zawartość. Teraz jak jest w domku ze mna to chodzi bez pieluchy w majteczkach. Zobaczymy..A zawsze oznajmia jak zrobi siusiu a na pytanie kto Nadusi zrobił siusiu? odpowiada, że tata!:-D

Doxa, gratulacje! Ale na razie jestem powściągliwa co do sądów;-)

Do góry