reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Magdus, przeciez ja to wszystko wiem... ale im mniejsza roznica wieku, tym wg mnie lepiej... mniej wydatkow, podobne problemy, latwiejsza komunikacja z dziecmi i miedzy dziecmi bo na podobnym poziomie...
... mowie o caloksztalcie, nie o jednym roku, czy dwoch...

a moj poprzedni post nie dotyczyl tego, ze dziecko jest spokojne, ale ze moje akurat jest kompletnie bezproblemowe... poza jednym dniem, gdzie zabek sie wyzynal... ;)
i tak czuje sie zmeczona... to samo by bylo przy wiekszej liczbie a to dlatego, ze meczy psychicznie samo ciagle czuwanie...

reklama
Ja to jeszcze dodatkowo z innych względów bym chciala teraz - ja po prostu póxniej Kamila nie namówię na kolejne dziecko. On nie chce więcej dzieci, nigdy nie chciał. Więc dla mnie szansą byłaby wpadka teraz ;) Z całą świadomością tych pierwszych trudnych lat. Jazz, masz rację, po jakimś czasie to wszystko jest na nowo ekscytujące :) A mniej męczące. Mimo, że Natalia jest bardzo spokojna i nie sprawia problemów, nie marudzi, nie miała kolek ani nic z tych rzeczy to przeciez jestem zmęczona, i cieszę się mogąc wyjść sama raz na jakiś czas. Ale obawiam się, że później mnie też byłoby ciężko uznać - ok, to może czas na kolejne dziecko. Zresztą, o czym ja mówię, to że bym chciała to jedno,a to, że dwie osoby muszą chcieć to drugie ;) Obawiam sie, że Natalka zostanie jedynaczką.

ja to kompletnie nie moge zalapac, czemu Twoj Kamil nie chce wiecej dzieci... :)

jakos w ogole nie jestem w stanie wydumac zadnego sensownego argumentu... chyba najlepszy to taki, ze nie i juz... ;)

Ja też nie mogę wydumać czemu, no ale cóż, tak,a prawda, że nie chce. Może nie na 100% ale jednak nie chce. Co prawda gdy pytałam co by było ghdyby to się śmiał i powiedzial no, a co miałoby być. Byłoby tak jak chciałaś. Więc na to licze...

Teddy pisze:
ale im mniejsza roznica wieku, tym wg mnie lepiej... mniej wydatkow, podobne problemy, latwiejsza komunikacja z dziecmi i miedzy dziecmi bo na podobnym poziomie...
... mowie o caloksztalcie, nie o jednym roku, czy dwoch...

Dokładnie z tych samych powodów chciałabym mieć jak najszybciej druga dzidzię :)
a jak będzie...zobaczymy :) ;)

reklama
Do góry