reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

reklama
ja tez jakos ten termometr to z daleka...
... ale czopek glicerynowy mozna by sprobowac...

po czopku robi sie poslizg w pupie i twardsze gowienko lagodniej pojdzie, a po termometrze to tyle, ze "zwieracze" puszczaja, a jak gowienko trudne i bez poslizgu to moze bolec...

...tak mi sie wydaje... z reszta takie mialam odczucia przy zaparciach...

Jazz ja z Weroniką miałam podobną sytuację poszłam nawet z nią do szpitala a tam mnie wyśmiali. Trafiłam spowrotem do przychodni na taka starszą lekarkę która kazała dawać jabłko(debridad nie pomagał).Wszystko sie unormowało.Doktorowa powiedziała , że takie są objawy kiedy dziecku przestaje wystarczać nasze mleko_Ona po prostu trawiła całe mleko jakie zjadała. Jabłko reguluje takie sprawy.Spróbuj ugotować i dać mu jabłko.

Jazz, nam pediatra też powiedział, że jeśli Natalia będzie miała kłopot z kupką to mogę dac jej jablko starte. Może spróbuj z jabłkiem, pewnie pomoże.
Efuniu - super z wynikami.
Teddy - jak przeczytalam o parku to aż się ucieszyłam ;) A czemu się ze śpiworka wyśmiewacie?

jazz pisze:
Efunia - super, że wyniki dobre!!

Igancy też domaga się nieustanej uwagi, nie zostanie sam ani chwili - a jak sie weźmie go na ręce to cały szczęsliwy - a najlepiej to by kicał non stop .....no i oczywiście gadać do niego i gadać ....aż mi język drętwieje...

jazz żeby gadać! on chce żeby mu śpiewać. ja się już tak wprawiłam, ze nawet listę zakupów wyśpiewam nie wspominając o programie tv  ;D

magdusiek pisze:
Teddy - jak przeczytalam o parku to aż się ucieszyłam ;) A czemu się ze śpiworka wyśmiewacie?

bo po pierwsze, kolejna kiecka do kolekcji  ::), a po drugie to on jak nogi do gory podnosi to sobie to na glowe zarzuca... i do tego sie cieszy...
...mnie to bawi niesamowicie...

dzięki dziewczyny :) byłam na forum edziecko i tam Monika Staszewska (doradca laktacyjny) pisała, że maluch na piersi może nie robić kupki nawet kilkanascie dni, więc na razie czekam...może rzeczywiście małemu zaczyna nie wystarczać mój pokarm i wszysytko dokładnie trawi... ostatnio słyszałam też teorię, że jak dziecko wyjdą pierwsze ząbki to znaczy, że już jest gotowy na pokarmy stałe....poza tym Ignacy jak tylko widzi, że coś jemy to aż cały się trzęsie...

efunia pisze:
jazz pisze:
Efunia - super, że wyniki dobre!!

Igancy też domaga się nieustanej uwagi, nie zostanie sam ani chwili - a jak sie weźmie go na ręce to cały szczęsliwy - a najlepiej to by kicał non stop .....no i oczywiście gadać do niego i gadać ....aż mi język drętwieje...

jazz żeby gadać! on chce żeby mu śpiewać. ja się już tak wprawiłam, ze nawet listę zakupów wyśpiewam nie wspominając o programie tv  ;D

jedna gada, druga spiewa, a ja...
.... tancze...  ::)
w dodatku w pozycji horyzontalnej z dzieckiem siedzacym mi na.... no w okolicach brzucha...  ::)

reklama
Do góry