reklama
Teddy
Październikowa mać
kurczaki opanierowane, dziecko uspione... matka ma czas, zeby poplotkowac...
Shady, dawaj linka do tej "agresji"...
Powiem Ci tyle... wydaje mi sie, ze przy malych dzieciach musimy byc jednak mniej delikatne i bardziej stanowcze niz dotad... wtedy grozi nam jedynie to, ze za 5 lat uslyszymy od dziecka, ze nas nienawidzi...
jesli natomiast bedziemy bardziej delikatne i mniej stanowcze, to za 15 lat uslyszymy nie takie rzeczy nie tylko od wlasnych dzieci, ale i o nich...
...a mi 5 godzin snu nie wystarsza...
Tosienko, Olivku, Maciulku... wszystkiego najlepszego... :-*
......ide czytac...
Shady, dawaj linka do tej "agresji"...
Powiem Ci tyle... wydaje mi sie, ze przy malych dzieciach musimy byc jednak mniej delikatne i bardziej stanowcze niz dotad... wtedy grozi nam jedynie to, ze za 5 lat uslyszymy od dziecka, ze nas nienawidzi...
jesli natomiast bedziemy bardziej delikatne i mniej stanowcze, to za 15 lat uslyszymy nie takie rzeczy nie tylko od wlasnych dzieci, ale i o nich...
...a mi 5 godzin snu nie wystarsza...
Tosienko, Olivku, Maciulku... wszystkiego najlepszego... :-*
......ide czytac...
Teddy
Październikowa mać
mati pisze:Wzielabym urlop wychowawczy chociaz do czasu kiedy Gabrysia skonczy pol roku, ale nie wiem jak zareaguja na to w pracy. Na Wigilii juz mowili, ze chca zebym wracala.
mozesz wziac urlop wychowawczy i w tym czasie podjac prace nawet u tego samego pracowadcy...
u mnie tez byli niepocieszeni, ale mam ich gdzies... nie takie pieniadze az mi placili, zeby mi bylo zal... to powiedzialam szefowi... :
... w zartach... :
Teddy
Październikowa mać
Jolik pisze:Pytanie do mam "starszych" dzieciaczków: czy Wasze pociechy rwią się już do siedzenia?
.... moje sie nie rwie... moje se siadlo... od tamtej pory lezy przywiazany...
Teddy
Październikowa mać
poczytalam... a teraz moge sie Wam wyzalic...
moje dziecko juz nie spi w nocy po 8-9 godzin...
wczoraj po raz pierwszy w zyciu zjadl az 150 ml mleka w dodatku z kleikiem - tez po raz pierwszy, bo chcialm isc z nim rano na badania, no i zeby mi chociaz do 7 pospal...
... no i pospal... od 0.10 do 4.11.... po prostu rewelacja...
a mi 5 godzin snu nie wystarcza, wiec potem spalismy do 8...
z jednej strony to dobrze, bo wreszcie je... tylko czemu po nocach!!!!! zupelnie jak mamusia, ale to akurat nikomu nie przeszkadzalo...
moje dziecko juz nie spi w nocy po 8-9 godzin...
wczoraj po raz pierwszy w zyciu zjadl az 150 ml mleka w dodatku z kleikiem - tez po raz pierwszy, bo chcialm isc z nim rano na badania, no i zeby mi chociaz do 7 pospal...
... no i pospal... od 0.10 do 4.11.... po prostu rewelacja...
a mi 5 godzin snu nie wystarcza, wiec potem spalismy do 8...
z jednej strony to dobrze, bo wreszcie je... tylko czemu po nocach!!!!! zupelnie jak mamusia, ale to akurat nikomu nie przeszkadzalo...
magdusiek
Październikowa Mama 2005
Shady - olej dziecko info, ja tam wchodze bardzo rzadko i nie zaluję
I mnie tez tyle snu nie wystarcza.
Ale super spacer dzisiaj sobie zrobilam. Slonce, snieg, genialnie. Tylko obiadu nie mam, chyba trzeba cos wykombinowac z tego co w lodówce, bo obok nie bylo miesa... moglam pomyslec wczesniej.
Ale super spacer dzisiaj sobie zrobilam. Slonce, snieg, genialnie. Tylko obiadu nie mam, chyba trzeba cos wykombinowac z tego co w lodówce, bo obok nie bylo miesa... moglam pomyslec wczesniej.
shady
Fanka BB :)
i tak zrobie......a co do snu to poproistu chcialam im udowodnic ze osoba ktora musiala spac conajmniej 10 godzin czyli ja, moze sie przestawic na 5 godzinny tryb i to styknie
magdusiek pisze:Shady - olej dziecko info, ja tam wchodze bardzo rzadko i nie zaluję
reklama