reklama
witam
u nas lekarka powiedziała że Kubuś jest bardzo silny i trzyma stabilnie główkę w pozycji siedzącej więc powiedziała żeby go sadzać z poduchami po bokach na kilka minut. mały sam pcha się do siadania, u jednych dzieci jest to szybciej ,u innych nie. lekarz lekarzowi nie równy!!! ja słucham swojego instynktu- w końcu jestem matką i to ona zna swoje dziecko najlepiej
Dave też siadał w jego wieku a dziś ma 9 lat i zdrowy kręgosłup
u nas lekarka powiedziała że Kubuś jest bardzo silny i trzyma stabilnie główkę w pozycji siedzącej więc powiedziała żeby go sadzać z poduchami po bokach na kilka minut. mały sam pcha się do siadania, u jednych dzieci jest to szybciej ,u innych nie. lekarz lekarzowi nie równy!!! ja słucham swojego instynktu- w końcu jestem matką i to ona zna swoje dziecko najlepiej
Dave też siadał w jego wieku a dziś ma 9 lat i zdrowy kręgosłup
Doxa
Fanka BB :)
Magdusiek mój Oli też SAM przesunął sobie godzinę zasypiania, pada nam już około 20-21. Wymusił w ten sposób wcześniejszą kąpiel, bo ze 2 razy jak usnął, tak się nad ranem obudził więc przesunęliśmy kąpanie, a budzi się 1x raz na jedzenie. W miarę już jest wyregulowany, chociaż wiadomo odstępstwa się zdarzają
Oto fragment moich zapisków. Pory karmienia:
6.01.2006
18:40 - 18:50
20:00 - 20:10
04:28 - 04:38
07:45 - 07:57
7.01.2006
18:32 - 18:40
20:03 - 20:10
04:29 - 04:39
07:44 - 07:54
Dodam, że Oli jest karmiony na tzw. żądanie, a można by wg niego zegarek regulować :laugh: :laugh:
Oto fragment moich zapisków. Pory karmienia:
6.01.2006
18:40 - 18:50
20:00 - 20:10
04:28 - 04:38
07:45 - 07:57
7.01.2006
18:32 - 18:40
20:03 - 20:10
04:29 - 04:39
07:44 - 07:54
Dodam, że Oli jest karmiony na tzw. żądanie, a można by wg niego zegarek regulować :laugh: :laugh:
może to co napisze urazi niektóre mamy, ale jak miałam pierwsze dziecko bałam się że wszystko robię źle, dlatego cokolwiek ktoś mi powiedział- czy to lekarka czy coitka traktowałam jak świętość. do czasu kiedy Dawid miał 4 latka i lekarka z przychodni która go prowadziła od urodzenia po raz "setny" dawał mu antybiotyk na przeziębienie. ponieważ chorował od 6 tyg życia ciągle na to samo tzn kaszel, katar co 2-3 tyg, i nic nie pomagało a ona ciągla ten antybiotyk, poprosiłam o skierowanie do szpitala. tam zrobili mu badania i okazało się że alergentów ma 1670 przy normie 52!! zmiana leczenia i lekarza. lekarze z reguły traktują dzieci jak przypadki książkowe, w końcu z nich się uczyli, a przecież każde jest inne. dlatego teraz dr. łukasik szanuję za to że patrzy na Kubusia wg jego normy a nie statystyk
Doxa
Fanka BB :)
Vertigo wcześniej Oli jadł zazwyczaj 6 razy, odstępy miał minimum 3 godzinne, ale od kilku dni je 7 razy, jak widać nawet co 1,5 godziny (w środku dnia ma zawsze dłuższą 4-5 godzinną przerwę) i nie wiem dlaczego je teraz więcej ??? Może rośnie, może już mu nie wystarcza ...
reklama
Jolik
Nieźle zakręcona mama
Doxa - z Twoich zapisków myślałam, że Oli je tylko 4 razy na dzień :-) ale jak się przypatrzałam to zabrakło mi pór karmienia w dzień :-) Tymek też je 7 razy na dobę :-) ale mniej więcej po 15-20 minut
Kika - chyba nikogo z nas nie uraziłaś. Myślę, że przy drugim dziecku inaczej będę podchodziła do pewnych spraw, teraz niestety nie "czuję" jeszcze niektórych z nich. Staram się jak mogę, aby Tymusiowi w żaden sposób nie zaszkodzić, ale ... no własnie istnieje to ale. Nie wiadomo czy wszystko jest tak jak powinno.
Kika - chyba nikogo z nas nie uraziłaś. Myślę, że przy drugim dziecku inaczej będę podchodziła do pewnych spraw, teraz niestety nie "czuję" jeszcze niektórych z nich. Staram się jak mogę, aby Tymusiowi w żaden sposób nie zaszkodzić, ale ... no własnie istnieje to ale. Nie wiadomo czy wszystko jest tak jak powinno.