reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Jolik - świetnie, że znalazłaś opiekunkę!

Maciusiu - wszystkiego najlepszego! Ciemięga ze mnie, nie spojrzałam wcześniej :)

reklama
witam
u nas lekarka powiedziała że Kubuś jest bardzo silny i trzyma stabilnie główkę w pozycji siedzącej więc powiedziała żeby go sadzać z poduchami po bokach na kilka minut. mały sam pcha się do siadania, u jednych dzieci jest to szybciej ,u innych nie. lekarz lekarzowi nie równy!!! ja słucham swojego instynktu- w końcu jestem matką i to ona zna swoje dziecko najlepiej :D
Dave też siadał w jego wieku a dziś ma 9 lat i zdrowy kręgosłup

Magdusiek mój Oli też SAM przesunął sobie godzinę zasypiania, pada nam już około 20-21. Wymusił w ten sposób wcześniejszą kąpiel, bo ze 2 razy jak usnął, tak się nad ranem obudził więc przesunęliśmy kąpanie, a budzi się 1x raz na jedzenie. W miarę już jest wyregulowany, chociaż wiadomo odstępstwa się zdarzają ;)

Oto fragment moich zapisków. Pory karmienia:
6.01.2006
18:40 - 18:50
20:00 - 20:10
04:28 - 04:38
07:45 - 07:57

7.01.2006
18:32 - 18:40
20:03 - 20:10
04:29 - 04:39
07:44 - 07:54

Dodam, że Oli jest karmiony na tzw. żądanie, a można by wg niego zegarek regulować :laugh: :laugh:

może to co napisze urazi niektóre mamy, ale jak miałam pierwsze dziecko bałam się że wszystko robię źle, dlatego cokolwiek ktoś mi powiedział- czy to lekarka czy coitka traktowałam jak świętość. do czasu kiedy Dawid miał 4 latka i lekarka z przychodni która go prowadziła od urodzenia po raz "setny" dawał mu antybiotyk na przeziębienie. ponieważ chorował od 6 tyg życia ciągle na to samo tzn kaszel, katar co 2-3 tyg, i nic nie pomagało a ona ciągla ten antybiotyk, poprosiłam o skierowanie do szpitala. tam zrobili mu badania i okazało się że alergentów ma 1670 przy normie 52!! zmiana leczenia i lekarza. lekarze z reguły traktują dzieci jak przypadki książkowe, w końcu z nich się uczyli, a przecież każde jest inne. dlatego teraz dr. łukasik szanuję za to że patrzy na Kubusia wg jego normy a nie statystyk

Vertigo wcześniej Oli jadł zazwyczaj 6 razy, odstępy miał minimum 3 godzinne, ale od kilku dni je 7 razy, jak widać nawet co 1,5 godziny (w środku dnia ma zawsze dłuższą 4-5 godzinną przerwę) i nie wiem dlaczego je teraz więcej ??? Może rośnie, może już mu nie wystarcza ...

reklama
Doxa - z Twoich zapisków myślałam, że Oli je tylko 4 razy na dzień :-) ale jak się przypatrzałam to zabrakło mi pór karmienia w dzień :-) Tymek też je 7 razy na dobę :-) ale mniej więcej po 15-20 minut

Kika - chyba nikogo z nas nie uraziłaś. Myślę, że przy drugim dziecku inaczej będę podchodziła do pewnych spraw, teraz niestety nie "czuję" jeszcze niektórych z nich. Staram się jak mogę, aby Tymusiowi w żaden sposób nie zaszkodzić, ale ... no własnie istnieje to ale. Nie wiadomo czy wszystko jest tak jak powinno.

Do góry