reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

dzieki Jolik. fajnie, ze kogos znalazlas :) niestety ja tez sie domyslam :(
u nas tez pieknie - w poludnie lecimy na spacerek ;D

reklama
Dla Tosi i Maćka też wszystkiego naj.. ;D
Jolik ja już kiedyś o tym pisałam. Neurolog powiedział mi, żeby pionizować dziecko jak najpóźniej. Powiedziała, że jak mała będzie próbowała to jej nie pomagać, ponieważ potem będzie chciała tylko w takiej pozycji przebywać a to jest niezdrowe.

a co do forum.. to właśnie nie wiem co się dzieje.. :-[

A my chyba na spacerek nie pójdziemy. To jak wyglądają nasze osiedlowe chodniki powino się znależć na pierwszych stronach gazet !!! Nam pozostaje nadal tylko wietrzenie :-(

Dzięki Duralex - tak własnie myslałam, że trochę to za wczesnie :-( tylko co robić jak on się podnosi i jak mu sie oczywiście nie udaje to strasznie sie denerwuje :-( a może to pionizowanie dotyczy pozycji "stojącej" ?

dzieki, duralex... ja mysle, ze bez przesady z tym pionizowaniem - w koncu to chyba normalne, ze dzieci lubi byc pionowo skoro tak wiecej widac. trudno im to totalnie ograniczyc.

Siedzącej niestety też.. A Tymek się denerwuje, bo już parę razy mu się udało.. I jak powiedziała neurolog.. im częściej będzie tak siedział tym głośniej będzie protestował jak mu się nie będzie pozwalało..
Jolik pisze:
Znalazłam wspaniałą opiekunkę :-)
I wszystko się dobrze ułożyło :)

drogie dzieciaczki wszystkiego dobrego dla jubilatów ;D
maluch śpi w wózku a ja nadrabiam zaległości, super Jolik że znalazłaś opiekunkę, a ta pni przedszkolanka z 30 letnim stażem pracy ci nie pasowała.

_anna - niestety nie pasowała :-( to starsza pani z widocznymi problemami zdrowotnymi ...

... nio nic, pozostaje mi się zapytać naszego lekarza jak postępować z tym siedzeniem. Tymek ma 4 m-ce więc niedługo samodzielnie będzie siedział, a przecież kiedyś musi zacząć się uczyć tej sztuki :-) może jego czas już nadszedł?

i własnie się obudził. Spał całe 25 minut !!! :-)

Tosiu, Maciusiu wszystkiego naj, naj, naj!!!!

Jolik mam nadzieję, że wszystko się uda i będziesz miała wspaniałą, zaufaną opiekunkę! No i jak blisko ... Bardzo się cieszę!
Jeśli chodzi o siadanie, to niestety napiszę Ci to samo co Duralex ... wg tego słynnego fizjoterapeuty, którego kilkakrotnie już tu cytowałam, nie powinno się dzieci podtrzymywać w tej pozycji, jeśli same siadają to niech siadają, ale bez naszej pomocy. I jak najdłużej ich nie pionizować, wg niego do około 5-go miesiąca nie powinno się nawet dzieci nosić pionowo, jedynie do odbicia ... a wszystko to w trosce o ich kręgosłup.

reklama
Do góry