reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

witam!!

Ja początkowo dużo potrzebowałam snu, w ciągu dnia min. 2 godzinki i całą noc bez problemu, nawet nie wstawałam na "siusiu" bo mało wtedy piłam. Teraz z kolei cały dzień nie śpię, czuję się dobrze, kładę się około 23-24 i nie mogę usnąć wiercę się niesamowicie, budzę się około 6 rano. Jakiś koszmarek normalnie. A do tego teraz mam jakieś dziwne sny, co noc, a wcześniej nic! A propos snów, to parę dni temu śniły mi się bliźnięta :laugh:

reklama
he he! no z tymi bliźniakami to dobre! mój mąż ostatnio widział dwa lecące bociany! :) A co do snów ja tez mam jakieś dziwne sny, taka niby rzeczywistość, a jednak inaczej chyba nawet w czarniejszych kolorach! :( mam nadzieje ze to tylko sny!

no cze kobietki :D
jeżeli chodzi o wątek "witam" to też mam do niego sentyment- zwłaszcza że go założyłam ;D
też chodzę zmęczona, i staram się drzemać jak już nie mogę wysiedzieć, a w nocy jak się przytulę do mojego "kochanego misia" to zaraz zasypiam. często wstawałam w nocy siku ale po 20 nie piję już nic i dosypiam do rana bez wstawania.
jeżeli chodzi o ruchy dzidzi to faktycznie to indywidualna sprawa każdej przyszłej mamuski, ja się cieszę że- po tym szpitalu- te ruchy są dobrym znakiem.
za mną już 1 trymestr i samopoczucie się porawiło, choć niesmak na niektóre rzeczy pozostał. przybyło mi w pasie kilka cm ale to nic ;) po porodzie zrzucimy ;D

Witam wszystkich!!!! Jak tam samopoczucie przyszłych mam??? u mnie trochę lepiej i strasznie się cieszę , bo myślałam,że dplegliwości nigdy nie miną.Mam nadzieję, że teraz będzie już coraz lepiej.Jak byłam w pierwszej ciąży to wylądowałam na 6 tygodni w szpitalu i już bałam się ,że będzie powtórka.Narazie jest dobrze zobaczymy co będzie dalej.POZDRAWIAM!!!!!

Kasiu, super że czujesz się lepiej. Naprawdę bardzo się cieszę!
Zapraszam Ciebie i wszystkie mamusie do wątku "witam!!". Postanowiłyśmy pisać w jednym wątku (a te 2 trochę się dublują), aby było nam wygodniej!
Pozdrowionka

AgaMP dzięki za słowa otuchy! Właśnie poczytałam sobie wątek o ruchach dziecka na forum ogólnym i trochę się uspokoiłam. Jak widać to bardzo indywidualna sprawa, jedne mamy czują je w 12tc, inne w 20 nadal nie czują.

mała26 jestem przekonana, że to tylko sny ;) Ja nigdy nie wierzyłam we własne sny i nie przekładałam ich na rzeczywistoć. Jak powiedziałam mojej mamie, że spodziewam się dziecka to za 2 dni dzwoniła i mówiła że śniła jej się dziewczynka ;D

Hej dziewczyny ;)

Ja pojawiam się na forum dość żadko (a na "Witm"pierwszy raz) ale połączenie 2 wątków to super pomysł. Ja problemy ze spaniem mam już za sobą, z natury jestem strasznym śpiochem ale to co przechodziłam w pierwszych tyg strasznie mnie martwiło(oczywiście niepotrzebnie). W zasadzie cały dzień chciało mi się spać, normalnie funkcjonowałam jakieś 3 godz a potem zasypiałam na stojaco ;D. A co do snów to mojemu prawie mężowi  ;)(14 maja mamy ślub) śniła się córeczka i mnie w tą samą noc również ;Dno ale poczekamy zobaczymy
pozdrawiam wszystkie Fasolki

spróbuję nic nie pić po godz.20. Mam nadzieje że wytrzymam, choć na pewno będzie ciężko bo piję dość dużo wody.
Dziewczyny jak tak piszecie, że macie za sobą I trymestr i lepiej się czujecie to aż mi nadzieja wraca! Jak ja chciałabym tak powiedzieć juz od przyszłego tygodnia! Żeby było "jak ręką odjął"!Że zaczynam 13 tydz. i nagle nie ma mdłości, wymiotów...

A tak na marginesie: pamiętacie w którym tygodniu robiłyście piersze USG i jak duża (w cm) wtedy była wasza fasolka? :)

reklama
mała26 na pewno już nie długo wszystko bedzie dobrze, wiem ze to żadne pocieszenie ale mój mężczyzna ostatnio po moich narzekaniach powiedział, jak to dobrze ze to 9 m-cy a nie 3 lata jak u słonia bo wtedy to bym się namęczyła ;D

A co do USG to ja robiłam bardzo wcześnie bo w pierwszym tyg i jeszcze wtedy nie można było potwierdzic ciąży na 100% bo dzidzia była mikroskopijna więc dla potwierdzenia testu ciążowego musiałm zrobic badanie krwi

Do góry