reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Witam kochane, ale sie za Wami stęskniłam

U mnie bb chodzi jak mucha w smole a ja chciałam ponadrabiać zaległości :( :( :(

Po pierwsze, moje dziecię zassało smoka ;D Jest cudownie (od dwóch dni). Co prawda jeszcze mu tego smoka czasem trzeba trzymać, i w efekcie i tak z nim leżę ale już nie ssie cyca na okrągło.
Dziś nawet władowałam go do wózka na spacer nie uśpionego - usnął na spacerku (i nie widział cioci Małgosi bo sie spotkałyśmy nareszcie:) :) :))

Jolik wielkie dzięki za receptę na maść do pupy. Jeszcze z niej nie skorzystałam, bo pomogła maść Tormentiol, ale zostawię ją sobie na wszelki wypadek  gdyby i Tormentiol nie pomógł przy tfu tfu nawrocie

Ida
mój synek też ma takie czerwone znamię na karku. To podobno częste u dzieci. Kiedyś mówiono o takich znamionach, że to uszczypnięcie bociana ;D ;D ;D (Mój synek ma akurat w tym samym miejscu w którym mam i ja)
Nie zawsze sie wchłaniają (najlepszy przykład ja) ale są niegroźne.

reklama
Wlasnie...dolaczam sie do pytania Vetrigo....czy pas poporodowy cos w rodzaju gorsetu daje efekty???? bo wlasnie chce sobie kupic... :)

Cześć Kobietki,

Ale dawno tu nie zaglądałam. Spróbuję nadrobić wątki, jak Jaś pozwoli. Na spacerku spotkałyśmy się z Patką!! Poznałyśmy się od razu i 15 minut normalnej pogawędki. Super. Może jeszcze kiedyś się uda.
Jaś mi dorasta :(
Śpi po 4,5 - 5 godziny i to w zupełnych ciemnościach!! Zjada tylko moje mleko (od 2 dni) i jest taki kochany. A śmieje się najpiękniej szkoda, że jeszcze nie w głos, ale pracuję nad tym. :laugh:

Nie używam, ale słyszałam wiele dobrego o noszeniu pasów poporodowych. Ale ja tak sobie myślę, że chyba nie przyspieszą wchłaniania się nadmiaru skóry na brzuchu bo ta i tak wchłonie się swoim tempem (tylko nie będzie zwisać pod ubraniem jak sie będzie nosić taki gorset)
A może ktoś używa i może się wypowiedzieć szerzej ???

ja mam pas poporodowy... nie dałabym rady bez niego zaraz po operacji... strasznie mi się ten mój obwisły brzuch majtał  :laugh: i bolały mnie szwy... a pas to ładnie "ścisnął" i mogłam śmigać  :laugh:
kurcze, ale fajnie, ze sie poznałyśmy na tym forum, co? nie wydaje wam się to niezwykłe? ja co prawda męża poznałam dzięki internetowi, ale nie pomyślałabym, ze również dzięki netowi zyskam tyle nowych fajnych koleżanek wraz z dziećmi  :laugh:

Efuniu - 100% racji :)

Ja mam inne pytanie - jak myślicie, kiedy można zacząć ćwiczyć? Bo ja w ogóle nie czuję tego połogu i się zastanawiam czy może nie zacząć. Wizytę u gina mam dopiero 9.12

ale wiecie z tym pasem to jest tak, ze on parę centymetrów dodaje, bo jest grubawy dość... tyle, ze brzuch trzyma...
a co do połogu, to właśnie mam pytanie, ale ruuszam do wątku "połóg" :laugh:

Nie wiem w jakim wątku zapytać to pytam tutaj. Czy któraś z mam z Wawy wie gdzie są zajęcia na basenie dla mam z dziećmi i od kiedy można się zapisać.
Ja już zaczynam myśleć bo bardzo chcę chodzić z Małym na basen a czytałam, że można już od bardzo wczesnego wieku.

reklama
magdusiek ja ide na gimnastyke od 1-go grudnia a na basen od stycznia......bylam u gina i mi powiedziala ze juz moge (a jestem przeciez po cc) ale mam oszczedzac miesnie brzucha, nie to ze wogole nie moge ich uzywac, bo przeciez uzywam ich codziennie ale z umiarem....jesli dobrze sie czujesz mysle ze juz mozesz ale lepiej skonsultuj sie z ginem...to ze ja juz dawno doszlam do siebie nie znaczy ze kazda tak ma...

Do góry