reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Witaj Bazal w naszym gronie!
Zazdroszczę Ci, że ominęły Cię wymioty, mnie niestety nie! A z drugiej strony baaardzo Ci współczuję z powodu nieszczęsnych 8 godzin w pracy  :(
Trzymaj się i zaglądaj do nas często!

reklama
Hej, hej!!
zmieniam lekarza. To juz postanowione! mam nadzieje ze będzie to dobry, a tym samym, ostateczny wybór.
Wraca mi powoli apetyt, a co gorsze.... mam ochote na słodycze, a szczególnie mleczna czekoladę......
Trzymam kciki za Ciebie Doxa - oby szybko sokńczyły sie 'dolegliwosci' ciążowe, żebyś mogla cieszyc sie tym prawdziwie 'błogosławionym' ;) stanem!!
Pozdrawiam

Bazal! Ja zmieniłam lekarza z tych samych powodów co Ty! Na razie jestem zadowolona! Też najchętniej poleżałabym i poczyatała W OCZEKIWANIU NA DZIECKO, ale podobnie jak Ty pracuję! Przynajmniej wieczory i popołudnia mamy dla siebie! Trzymaj się!

Hey Doxa! Faktycznie to zmęczenie mnie dobija, ale ostatnio sprężyłam się i więcej rzeczy wykonuję niż wcześniej, ale wieczorkiem niestety padam "na twarz" :). Dziś urządzam małe przyjęcie urodzinowe, moje oczywiście (no niestety latka płyną) - strasznie chciało mi sie torta no i sama go sobie zrobiłam hahaha.Teraz czekam na męża z utęsknieniem, bo sama tego torcika przecież nie zjem haha. Brzuszek juz rośnie i widać co nieco, ubrania mi sie kończą, więc na jakieś zakupy wiosenne warto skoczyć po jakąś sukienkę, bo o spodniach juz nawet nie marzę:). Pozdrawiam cieplutko, papa. A JAK WY MAMUSIE SIĘ CZUJECIE?

Dziewczyny!!! Mam do was jedno pytanko: jakie bierzecie witaminki, bo nie mogę się zdecydować. Lekarz kazał Maternę ale ona jest strasznie droga.POZDRAWIAM!!!!

Cześć Kasiu,
na to samo pytanie odpowiedziałam Ci parę dni temu w wątku "Jaki tu spokój". Oto treść mojej odpowiedzi:

Odnośnie witaminek, to miałam podobny problem i zadałam to pytanie na forum ogólnym, oto link https://www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,1260.0.html
Oczywiście ile wpisów tyle opinii, mam nadzieję że mimo wszystko pomogą Ci one w wyborze. Zanjdziesz tam zeskanowaną ulotkę z tabelką porównującą różne witaminki.
Ja na razie mam dobre wyniki, więc witaminki biorę profilaktycznie i wybrałam Falvit gł. z uwagi na cenę.

Jak w ogóle się czujesz? Masz jakieś wyniki poza normą?

AGA wszystkiego najlepszego z okazji "zawsze" 18-tych urodzin. Dużo, dużo siły i energii oraz zdrowiutkiego maluszka!

cześć :laugh:
wróciłam ze szpitala. wszystko jest oki, tylko mam duzo odpoczywać.
wczoraj tj w sobotę poczułam wyraźnie ruchy dzidzi :laugh: kilka dni wcześniej też coś takiego czułam ale pojedyńcze i mniej wyraźne, a wczoraj to 4 razy i az mi łezka poleciała. ::) brzuszek mi urósł ;D nudności ustapiły, ale brak apetytu na niekture potrawy( zwłaszcza mięso) pozosta- i aby tak do końca. zastanawia mnie jedna rzecz: jak byłam w szpitalu to dziewczyna dostała luteinę na wywołanie krwawienia, a z tego co pisały niektóre dziewczyny na forum to biorą luteine w ciąży?? ja już nic nie kapuję, dobrze że ja biorę duphaston- wiem na co on jest :).
a cio tam u was??

witam ;D
szkoda że nasz wspólny temat tzn mamusie na październik jest w dwóch różnych tematach, łatwiej by było gdybysmy wszystkie pisały na jednym, byłoby nas więcej i zdecydowanie radośniej ;D, przerzućmy się albo do tematu PAŻdziernik 2005 albo na WITAM, chyba że stworzymy nowy wątek?? co wy na to ??

reklama
Hej mamuśki.
Kika pamiętaj o odpoczynku to ważne dla maleństwa zwłaszcza w twoim przypadku. Ja również biorę duphaston i to od początku ciąży dlatego, że pierwszą ciążę poroniłam a z drugą czyli teraz od początku jakieś choroby jak nie zapalenie oskrzeli to przeziębienie. Teraz na szczęście jestem zdrowa i moja dzidzia rośnie. Duphaston czyli progesteron jest na podtrzymanie ciązy i będzie chronił twoją dzidzię aby była do końca z Tobą, Brzuchol mi urósł, wczoraj kupiłam sobie fajne spodenki ze streczu i u góry wiązane na sznurek, bardzo wygodne i rozciągliwe. Wymioty ustępują - teraz mam co trzy dni. :p
Trzymajcie się cieplutko!!!!! :laugh:

Do góry