reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Kasiu, jesteśmy jesteśmy, tylko chyba za bardzo się objadłyśmy w święta i teraz nikt nie ma siły usiąść do komputera ;D
Ja dzisiaj wybieram się do sklepu po jakieś spodnie, bo niestety za duży mam już brzunio i nie mieszczę się w żadne. A może to tak po tych świętach? Nie wiem, pewnie już mniejszy nie będzie  ::) Właśnie zaczęłam 2-gi trymestr :D :D :D
Co u Was dziewczyny? Odezwijcie się!

reklama
Cześć dziewczyny!!! Bardzo dawno mnie nie było na forum ::) wiec się nie znamy. Mam termin na przełomie września pażdziernika. wszyscy sie ze mnie śmieją ;D bo ja nadal wyglądam tak samo (no może troszkę przytyłam ale tylko ja to widze) dzidzia ma już ok 53mm więc jest całkiem spora ;D W sumie to jakoś tak dziwnie bo nie mam żadnych mdłości ani zachcianek ale moja mama mówi, że u niej bylo tak samo. Napiszcie co u Was :D

Miło,że znowu nasze forum żyje i jest co czytać oby tak dalej. Dziewczyny piszcie często i dużo........POZDROWIONKA dla wszystkim przyszłych mamuś tych z małymi i tych z większymi brzuszkami

Witajcie!!!
Kika napisz koniecznie jak było na usg. Ja też trzymam kciuki.
Ja miałam raz w nocy nerwową pobudkę bo poczułam jakby mi ktoś szpilę wbijał z lewej strony brzucha ale to było tylko chwilowe. Mam nadzieję że nic to nie oznacza, w przyszłym tyg mam usg to zobaczymy. Dziewczyny czy Wam też dokucza wieczorami i w nocy zgaga. Ja już nie mogę :(, juz nie wiem co mam jeść a czego nie, mdłości słabsze ale za to doszło coś nowego. No i to zmęczenie, o 18,00 ja już kładę się spać, budzę się w nocy (jak nigdy) i przez jakieś 2 godz nie mogę spać. Czyżby mnie dzidziuś już przyzwyczajał do nocnych igraszek:) Też tak macie? Te dolegliwości to troche chyba za wcześnie???? W pracy od 12,00 jestem juz nieprzytomna i marzę aby pojechać do domu.
piszcie co u Was, pozdrawiam

Witaj Magdeczka, jak miło Cię powitać!
Ja z pierwszym dzieckiem też na początku wogóle nie odczuwałam że jestem w ciąży. Teraz jest już trochę gorzej:) No ale i wiekowo też się trochę posunęłam ;D A może to tym razem dziewczynka???? pozdrowionka

Nie wiem jak to jest ale zawsze myśląc o pierwszym dziecku myslałam o córeczce a teraz jak sie dowiedziałm o ciąży to mam jakieś takie przeczucie, że to będzie syneczek Feliks. Chociaż tak naprawde to mi wszystko jedno byle dzidzia była zdrowa :laugh:
Aak sie czują dziś przyszłe Mamusie i ich Fasoleczki ;D

Nie jest żle,bywały gosze dni.Byłam dzisiaj na ekg i siedziałam na balkonie w słoneczku i leniuchowałam.W racy dali mi tydzień zaległego urlopu, więc bardzo się cieszę i wykorzystuję wolny czas na odpoczynek.W domu sajgon a ja odpoczywam, tak postanowiłam.Nie mam zamiaru dostać się do szpitala tak jak to miało miejsce przy mojej pierwszej ciąży. Musiałam leżeć przez 6 tygodni brrr okropne.Kobietki trzymajcie się cieplutko , łapcie promienie słoneczne i piszcie.

hejka !! byłam na usg, widziałam dzidzię, jest cudowna. ma całe 65mm i słodziutki kręgosłup :laugh: strasznie się rusza, pewnie jej coś pzreszkadzało podczas tego badania ;) niestety mam takie kłucia po prawej strony, czasami też po lewej i lekarze stwierdzili że wezną mnie na kilka dni do szpitala i zrobią na spokojnie wszystkie badania. więc w poniedziałek pójdę, ale spokojnie, mój mąż napisze wam na bierząco co i jak u nas. teraz idę spać więc do jutra kochane :) :D :D :D

Czesc dziewczynki...

jak mnie tu dawno nie bylo :)
od kiedy wrocilam do pracy po zwolnieniu po prostu na nic nie mam sily... wracam przed 16 i prawie od razu ide spac. Spie do 2 w nocy, potem ide sie wypluskac i dalej do wyrka. W pracy tez chodze nieprzytomna. Zawsze bylam leniwa, ale zeby az tak... :)

Moja przyjaciolka wlasnie dzis poszla rodzic. Jak mi wczoraj o tym powiedziala, to mi tak cisnienie skoczylo, jakby to chodzilo o mnie... teraz sie zastanawiam, jak to bedzie na poczatku pazdziernika, kiedy na mnie przyjdzie kolej... :)

ale faktycznie, czas leci szybko... dopiero co robilam test, a juz 1/3 za mna...

pozdrawiam serdecznie
no i postaram sie zmobilizowac i zagladac czesciej... ;)

reklama
Ale się cieszę dziewczyny, że znowu się odzywacie!
Kika - super że z dzidzią wszystko w porządku, a szpitalem nie przejmuje się, przynajmniej porządnie Cię przebadają. Trzymam kciuki i czekam na relacje.
Teddy - oj tak, daaaaawno Cię tu nie było, ale fajnie że wróciłaś do nas. Ja też czuję ciągłe zmęczenie i osłabienie, tak to już jest nasz organizm zużywa teraz dużo energii na maleństwo, tak że dla nas jej brakuje :D. Pisz na bieżąco co u Ciebie i dzidzi.

Do góry