reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

Małgosiu pisałaś coś o dobrym ortopedzie. Mogłabym dostać namiary, bo przydałoby się pokazać u dobrego specjalisty

reklama
duralex pisze:
Efunia a może to kryzys 3-go tygodnia :D
śmiej się śmiej...
ja mam ciągły kryzys... jak mi nie miną te nastroje, to chyba znów odwiedzę mojego pana psychiatrę :( kiedys leczyłam się na depresję i teraz to chyba wróciło... wciąż beczę i beczę... i mam wrażenie, ze moje życie sie już skończyło...

Jolik pisze:
Dziewczyny, żeby te suwaczki wstawić należy się na tej stronie zarejestrować. Potem standard ...:-)

A ja kupiłam pieluszki Dada z Biedronki. Wiele o nich czytałam i powiem szczerze są warte dobrej opinii :-)
Są naprawdę dobre. Mogę powiedzieć, że porównywalne z Pampersami, a nawet jeżeli chodzi o wygląd to ładniejsze bo kolorowsze :-)
my też ich używamy... co prawda tylko na noc i na wyjścia, bo poza tym to tetra, ale rzeczywiście są super!

Magda, Vertigo Serdeczne Gratulacje!!! :D :D
Lucky Wszystkiego Najlepszego z okazji Urodzin.!! :D
Jolik Wielkie dzieki za ksiązkę. :D
Teddy moja Natalka tez tak czasem charczy i myslę że to też przez zapchany nosek (czesto się jej ulewa) Tak jak Patka zakraplam sól fizjologiczną. Ale za kazdym razem boje się bo troche przy tym się krztusi choć daje jej po kropelce.

boże, nawet nie wiem małgosiu co się u ciebie dzieje :(
kiedy ja wreszcie znajdę chwilę dla siebie?
znaczy teraz znalazłam, bo mały śpi...
jestem we własnym mieszkaniu, bo przyjechaliśmy do okulisty.. kanaik mam masować, oczka zakraplać i smarować... a jak się nie udrożni to za dwa miesiące do akademii :(

Małgosiu! Karmić i jeszcze raz karmić! Bezpośrednio z piersi, wkładając Jasiowi całą brodawkę do buzi, jak opróżni 1 pierś do końca (musi być flaczek) dopiero podaj drugą pierś. Następne karmienie zaczynasz od tej drugiej piersi i ją Jas opróżnia do samego końca i dopiero pierwsza pierś i tak na zmianę. Poza tym nie dawaj mu "wisieć" na piersi, pobudzaj go do AKTYWNEGO ssania i tak co 2,5-3godziny. Nie dawaj mu żadnej butelki, nawet ze swoim mlekiem, bo się tylko chłopak rozleniwia!

Efunia udrożni się, udrożni nie zakładaj od razu najgorszego!! Bo jeszcze się sprawdzi ;) Efunia kochana, staraj się myśleć wyłącznie pozytywnie!!!

Nie wiem czy Wam pisałam, ale jednak nie zakończyliśmy kuracji w poniedziałek, jeszcze jutro musimy pojechać do szpitala na kolejny zastrzyk. A ja się rozkładam ... :(

Vertigo - Gratulacje!!!

Efunia,
Jasio tez miał podejrzenie zapchanego kanalika, ale po kropelakch i masażu jednokrotnym Pediatry przeszło.
Nie mart sie u chłopców, to ponoć norma.

Jolik,
Poprosze o książeczkę, chociaz to może nietakt z mojej strony, gdyz Jasio budzi sie tylko 2 razy od ostatniej nocki. Ale jednak, poproszę.

Doxa,
Nie ma mowy o przystawianiu Jasia do piersi. Moje brodawki sa wielkości dorodnej czereśni, popękane, pełne strupków, których nie mogę zmiękczyć niczym, bolą niemiłosiernie i na dodatek wczoraj zauważyłam, że pod lewa brodawką mam sprą opuchliznę.
Pokarm jeszcze jako tako ściągam, ale wczoraj przez cały dzień uda lo się tylko 200 ml. Dzisiaj może będzie lepiej, gdyż już mam w lodówce 100 ml.

reklama
Duralex,
Na ul. Spartańskiej jest prywatna przychodnia (Wola). Tam przyjmuje dr Madzik. Nie moge znaleź tel. Ale sama się zapisuję na przyszły poniedziałek, więc znajdę za chwilę i Ci podam.

Do góry