reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

witam!!

pamiatacie, jak Duralex opowiadala, ze ona na pewno na mnie zaczeka :laugh: Ja chyba jestem jedyna, ktory chcialaby, zeby sie termin przesunal o pare dni i zeby mala urodzila sie w urodziny mojej mamy 14.10 :laugh:

W kazdym razie wielkie gratulacje Duralex niezla niespodzianke zrobiliscie wszystkim :)

Jolik za nowym watkiem jestem tez jak najbardziej, ale moze umowmy sie, ze beda tam umieszczane tylko rady i spostrzezenia doswiadczonych w dajen kwestii....bo juz z niejednego wytku zrobil sie maly smietniczek, o imionach piszemy w watku o szyjce itd. ;)

Kaszu malutka jest piekny, Ty wygladasz super, oby tylko szczescie i zdrowie Wam dopisywalo :)

reklama
no wlasnie zauwazylam, ze masz na 14-go i imie masz fajne :)....mozemy sie zamienic, ale moj termin jest niewiele wczesniej 11-go odpowiada Ci to, czy szukasz jeszcze czegos wczesniejszego? ;) Nie wiem, czy jestes juz gotowa ze wszystkimi przygotowaniami ;)

Przgotowana raczej jestem. A może masz jakieś przeczucie, że urodzisz szybciej, to mi jeszcze bardziej pasuje.
A 14.10. to święto Edukacji Narodowej - tzw. Dzień Nauczyciela. U nas w Polsce dzień wolny od szkoły dla dzieci. Czyż to nie brzmi zachęcająco? ;) ;) ;)

patka no racja, i nikt w klasie sto lat! nie zaśpiewa :(
Ale za to mama sie wyśpi bo nie będzie musiała dziecka do szkoły zaprowadzać, a jak jeszcze pracuje w edukacji to też ma wolne. Dla mnie miodzio! ;)

DURALEX GRATULACJE !!!!
No i prosze bardzo nastepna mamusia.
Co do mojego CRP to nic nie wiadomo od czego i dlaczego. Reaguje na antybiotyki wiec tyle jest dobrze. W pierwszy dzien pobytu mialam atak od nerki ( przynajmniej tak mi sie zdawało), ryczałam z bolu, bo nawet oddychac nie mogłam. Dostałam zastrzyk przeciwbolowy i zaraz akcja pod kątem nerek. Puchnie mi prawa noga wiec jest tez podejrzenie o ucisk na zyłe. W karcie mam zapisane infekcja wewnatrzmaciczna co znaczy wszystko i nic.
Dziewczyny z ktorymi lezalam koszmar- na podtrzymaniu ciaż, ale fajeczka co 30 min w kibelku i podejscie co ma byc to bedzie. I najgorsze , ze to nie były jakies proste, niedouczone osoby. Historii ich ciaz nie bede opisywac, bo mozna sie naprawde załamać.
W każdym bądz razie dzis zaczynam spacery, porzadki, zeby urodzic w najblizszym tygodniu. Zreszta juz chce, bo za duzo denerwowania sie czy z dzieckiem wszystko ok. A i jeszcze jedno- na KTG wyszły mi skurcze w kosmos !! Ile czułam z nich ? Nawet nie pół. Moze bede miała bezbólowy porod ? No i mam rozwarcie na 2 cm. Hura !!!

Zapomniałabym- Efunia (moje okno na swiat), Jolik, Orzech, BARDZO WAM DZIEKUJE ZA SMSY. I Małgosi za telefon- jak sie nagrała na sekretarke swoim ciepłym głosem to ryczałam jak bóbr. To naprawde potzrebne i miłe. :-* :-* :-* I dzieki za wszystkie ciepłe slowa na forum.

reklama
Kaszu wygladasz bosko !! Mała super !!
Jolik Tymek rosnie jak na drozdzach i zmienia sie z dnia na dzien , albo ze zdjecia na zdjecie. Tak samo Olivierek. Inne mamy po prosze o wiecej zdjec rosnacych pociech :)

Do góry