reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Witam, ktoś umie odpowiedzieć na moje pytanie?

I od kiedy pojawia się pęcherzyk ciążowy po stosunku od kiedy zaczyna rosnąć czy się pojawiać na usg.
To nie jest Tewoje dziecko, ja w 4 tc ,nie miałam takoego pęcherzyka, czyli 2 tyg od stosunku nie miałam, a Ty mówisz że mieliście 1 stosunek 6 dni przed tym badaniem, więc laska wiedziała że jest w ciszy, i szukała jelenia , powiedz jej ze chcesz iść z nia na następne nadanie ,I zapytasz lekarza który to tydzień ciąży, a lasce powoedz ze zrobisz test na ojcostwo ,a teraz jeszcze w ciąży da się takie zrobić

reklama
6 dni po stosunku ze mną poszła do ginekologa wysłała mi zdjęcie ( ginekolog powiedział ze to bardzo wczesna ciąża) , był tylko pęcherzyk ciążowy taka plamka na usg. Nie było zarodka. Rozumiecie coś z tego? Bo nie mam kogo się spytać nawet. Skoro ginekolog powiedział ze wczesna ciąża to może to ta sprzed 6 dni nie było przecież zarodka… sama jakaś plamka nic więcej
Samo to, że poszła do ginekologa 6 dni po stosunku już jest dla mnie podejrzane... Zazwyczaj w takich sytuacjach (nieplanowanych) kobieta czeka na miesiączkę, czyli jakieś 2 tygodnie i wtedy gdy miesiączka się nie pojawi, zaczyna działać, robi test ciążowy, idzie do lekarza. Wtedy można już stwierdzić ciążę, która ma około 4-5 tygodni. Nie ma technicznie możliwości, żeby 6 dni po stosunku ktoś stwierdził ciążę. Ale to już wiesz.

Ja od siebie dodam, że za jakiś miesiąc (w 9. tygodniu ciąży) będzie już możliwe wykonanie badania genetycznego, które praktycznie w 100 % potwierdzi lub wykluczy Twoje ojcostwo. Nie musisz z tym czekać do porodu. Nie byłoby w porządku, gdybyś przez następne 20 lat płacił alimenty na nie swoje dziecko 😕 Chyba, że świadomie zdecydujesz się je wychować. Ale musisz mieć świadomość, że ta dziewczyna spała z kimś inny niedługo przed Tobą.

I od kiedy pojawia się pęcherzyk ciążowy po stosunku od kiedy zaczyna rosnąć czy się pojawiać na usg.

Poczytaj.

Tam jest takie ważne zdanie: "po raz pierwszy zobrazowania pęcherzyka ciążowego (czyli pierwszego objawu ultrasonograficznego ciąży – gestational sac GS) w macicy możemy się spodziewać nie wcześniej niż ok. 4 tygodnie i 5 dni."

Wniosek: Laska musiała się bzykać ok 3 tygodnie temu - tydzień temu, w momencie kiedy spala z Tobą pewnie była już po teście ciążowym pozytywnym 😏

Daj znać koniecznie jak będziesz z nia po rozmowie. Nie daj sobie wkręcić, że to Twoje dziecko,bo to fizycznie niemożliwe jesli rzeczywiście spaliscie ze sobą tylko ten jeden raz. Jak będzie próbowała dalej Ci wmawiać to powiedz, że jesteś po rozmowie z ginekologiem i Ci powiedział, ze nie ma takiej możliwości że to Ty jesteś ojcem. Ewentualnie poproś o test na ojcostwo w 9tc 🤷

Myślę, że temat jest wyczerpany - tym razem tatusiem nie będziesz na pewno (przynajmniej biologicznym)..
Dodam tylko,że niejedna starajaca się kobieta marzy o takiej możliwości,żeby niecaly tydzien po owulacji zobaczyć na usg pęcherzyk..
A to najpierw trzeba czekać do terminu okresu, potem jeszcze trochę i dopiero gnać do lekarza..
Powodzenia chłopaku!

6 dni po stosunku ze mną poszła do ginekologa wysłała mi zdjęcie ( ginekolog powiedział ze to bardzo wczesna ciąża) , był tylko pęcherzyk ciążowy taka plamka na usg. Nie było zarodka. Rozumiecie coś z tego? Bo nie mam kogo się spytać nawet. Skoro ginekolog powiedział ze wczesna ciąża to może to ta sprzed 6 dni nie było przecież zarodka… sama jakaś plamka nic więcej
To w takim razie ciąża jest starsza i była już tam podczas waszego stosunku sprzed 6 dni.

reklama
Spałem z nią tylko 1 raz tak jak pisałem tutaj właśnie
To w takim razie nie wjst to twoje dziecko. A faktycznie dziewczyna jest w ciąży. Ale nie ty stworzyłeś to dzieckiem szkoda ze cię kłamie. A może sama jest młoda i się na tym nie zna ale napewno nie jest to twoje dziecko skoro wasz stosunek odbył się tylko 6 dni orzed usg.

Do góry