reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zapadnięty pęcherzyk ciążowy ?

Sasola

Początkująca w BB
Witam i proszę o wypowiedz osoby które spotkały się z tym określeniem.

Nie mogę znalesc informacji nt .zapadnietego pęcherzyka...

4 tygodnie dostałam bardzo silnego krwotoku, karetka zabrała mnie do szpitala - nie znaleziono przyczyny krwotoku i bez leków wypuszczono mnie do domu ponieważ serce dziecka w 7tc biło.

Na drugi dzień miałam wizytę u swojego ginekologa który potwierdził że serduszko bije , nie znalazł również przyczyny krwawienia ALE znalazł drugi pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym - niewiele mniejszym od tego gdzie serduszko już bije.
Dostałam duphaston i zostałam poinformowana że mogą to być bliźniaki.

Kilka dni później kiedy krwawienie ustało wybrałam się prywatnie na USG żeby sprawdzić czy z dzieckiem jest wszystko ok po tak silnym krwotoku i co z tym drugim pęcherzykiem , czy jest zarodek i serce czy nie...

Odnośnie drugiego pęcherzyka lekarz mnie zadbał ale stwierdził że pęcherzyk wygląda na zapadnięty - co oznacza to określenie ?

Bo co znaczy to że pęcherzyk jest splaszczony to wiem - bo taki miałam pęcherzyk z dzieckiem któremu serce bije i na równi z rozwojem dziecka pęcherzyk zmienił swój kształt.

Nie mogę znalesc informacji o zapadniętym pęcherzyki ciążowym?
Czy z tego już nic nie będzie?
To znaczy że to drugie już się nie rozwinie że się oczyszcza?

reklama
Do góry