reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Witam, ktoś umie odpowiedzieć na moje pytanie?

Z netu : "Po wielkości pęcherzyka ciążowego w badaniu USG ocenić można, w którym tygodniu ciąży znajduje się kobieta, zanim możliwe będzie zmierzenie długości ciemieniowo-siedzeniowej (CRL) dziecka. Jeśli: pęcherzyk ciążowy ma wymiar 1-4 mm = 4/5 tydzień ciąży. pęcherzyk ciążowy ma wymiar 5-8 mm = 5/6 tydzień ciąży."
Twoja znajoma miała 8mm z tego co kojarze, więc jeśli to 5-6 tydzien ciąży to stosunek musiał być ok 3-4 tyg temu.

reklama
Przeciętny miesięczny cykl kobiety wynosi 28 dni (od okresu do okresu). Dni płodne (kiedy moze dojść do zapłodnienia) występują od około 12 do 17 dnia cyklu (średnio). Na wizytę do ginekologa zwykle umawia się około 6 tygodnia ciąży czyli 4 tygodnie po stosunku (tak, aby było już coś widać, może nawet bijące serce). Tak jak kolezanka napisała powyzej, najszybciej COKOLWIEK na usg można zobaczyć w okolicach 3 tygodnia po stosunku.
6 dni po stosunku nie ma możliwości (wynika to z biologii), by było cokolwiek widać na usg. Dziewczyna zwyczajnie chce zrobić z Ciebie jelenia, nie daj sie.

A tak z ciekawości to ile czasu rośnie sam pusty pęcherzyk? Już nie chodzi o to czy mam jakieś nadzieje bo już ich nie mam po przeczytaniu i czego się dowiedziałem. Jak się spotkam z ta dziewczyna to tez nie chce jej pokazać ze jestem zielony w tym temacie , tak w zaparte idzie ze to moje dziecko. Poczekam do spotkania w 4 oczy.
jTak żebyś miał punkt odniesienia - ja jestem w bardzo wcześniej ciąży ze stosunku w Sylwestra. Niecaly tydzień temu byłam na USG i jeszcze był sam pęcherzyk 12 mm, póki co zarodka nie było widać. Czyli 4 tygodnie od stosunku, czyli 6+ 0 tc.
Na takim etapie ja ja jestem zarodek mógłby już być widoczny ale wszystko zależy od tego kiedy była owulacja.

jTak żebyś miał punkt odniesienia - ja jestem w bardzo wcześniej ciąży ze stosunku w Sylwestra. Niecaly tydzień temu byłam na USG i jeszcze był sam pęcherzyk 12 mm, póki co zarodka nie było widać. Czyli 4 tygodnie od stosunku, czyli 6+ 0 tc.
Na takim etapie ja ja jestem zarodek mógłby już być widoczny ale wszystko zależy od tego kiedy była owulacja.
A tamta dziewczyna miała 7 dni po naszym stosunku pęcherzyk GS 0,82cm 😂

To albo stara miłość nie rdzewieje albo jest ktoś trzeci w tej historii... Może jakiś przypadkowy koleś, który nie nadaje się na ojca albo koleżanka nawet nie wie, kto to i jako odnaleźć, więc na szybko wykombinowała, że wrobi Ciebie w ciążę (pewnie jesteś dobrym kumplem/przyjacielem i uznała, że lepiej z Tobą mieć to dziecko niż z tamtym) i tyle z tej historii :)

Istnieje jeszcze szansa, że kobieta sama nie ogarnia jak działa jej cykl, owulacja, zapłodnienie 🤣🤣 i serio uważa, że to Twoje dziecko. Ale to by nie świadczyło o niej najlepiej...

OK, pytałam, bo do 300 dni ex mąż jest domniemanym ojcem wg prawa, ale to nie Wasza sytuacja. Prenatalny test na ojcostwo kosztuje dobrych kilka tysięcy i w przypadku sprawy sądowej o ustalenie ojcostwa i tak będzie trzeba robić inne testy po narodzinach dziecka.

reklama
Pprzecież lekarz jej na bank powiedział który to tydzień to aż tak głupia by była żeby pomyśleć że ciąża 4tygodniowa jest ze stosunku sprzed tygodnia? W sumie i tak zbyt mądra nie jest skoro chce wrobić w dziecko swojego przyjaciela.Zwaliła dziewczyna misję totalnie.Chciała zyskać A straciła chyba wszystko co miała...
To albo stara miłość nie rdzewieje albo jest ktoś trzeci w tej historii... Może jakiś przypadkowy koleś, który nie nadaje się na ojca albo koleżanka nawet nie wie, kto to i jako odnaleźć, więc na szybko wykombinowała, że wrobi Ciebie w ciążę (pewnie jesteś dobrym kumplem/przyjacielem i uznała, że lepiej z Tobą mieć to dziecko niż z tamtym) i tyle z tej historii :)

Istnieje jeszcze szansa, że kobieta sama nie ogarnia jak działa jej cykl, owulacja, zapłodnienie 🤣🤣 i serio uważa, że to Twoje dziecko. Ale to by nie świadczyło o niej najlepiej...

Do góry