reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wijemy gniazdo na powitanie maleństwa

Aniay zaintrygowałaś mnie tymi normami:-)

Dziś przejrzałam szafę i pod Waszym wływem,nie twierdzę,że negatywym,;-)posegregowałam wszystkie ciuszki jakie mam. Najmniej mam tych 0-3, potem mniej więcej po równo 3-6 i 6-9 i tych to już mam dość sporo zważywszy nawet na standardy forumowe;-)

reklama
A mnie ogarnęła chęć malowania pokoju :rofl2: mieliśmy robić to jakieś 2 tygodnie temu ale doszłam do wniosku że na wiosnę pomalujemy:sorry2: a dziś mam ochotę malować:rofl2::happy2: a najgorsze jest to że mój mąż ma teraz 2 zmiany a od nasępnego pierwsze a potem nocki i kiedy on to zrobi:crazy::wściekła/y: Ja chcę malować, a raczej odświeżyć pokój:dull:

ja w przyszłym tygodniu jestem bez kompa (idzie do naprawy). i juz sobie zaplanowałam robótki:tak: :
zmywanie okien, pranie dywanu, pranie i prasowanie ciuszków i rzeczy Filipka. mysle ze czas szybko mi zleci.
a na forum może wieczorami bede zaglądac, jak maz wróci z pracy z laptopem

Oj dziewczyny zazdroszcze wam ja to jestem w proszku:tak:, dlatego ze bedziemy zmieniac mieszkanie tuz przed narodzinami dzidzi lub po narodzinach (wszystko zalezy od tego czy dostaniemy z Housing Exekutiv, bo jak nie dostaniemy do narodzin dzidzi to wynajmiemy z agencji) , u mnie wszystko w rorbach i pudelkach dla dzidzi a reszta w sklepach nie kupiona:zawstydzona/y:, kurde kiedy ja sie wyrobie? :-(nie mam pojecia

ależ się wściekłam:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
mebelków nie ma i będą być może dopiero w pod koniec przyszłego tygodnia:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
nie mógł facet kurna od razu powiedzieć ze trezba będzie trochę dłużej poczekac? powiedział ze 2-3 dni i będą.
na dodatek kolor fotelika, który wybraliśmy już wyszedł z produkcji:wściekła/y: i znowu trzeba wybierac kolor. no żesz :wściekła/y: :errr: :realmad: :unibrow: :growl: :frown: :angry:

a daliśmy zaliczke w sklepie, wiec nie możemy zrezygnowac, tzn mozemy, ale zaliczka przepadnie. ale niech no ja zajade do tego sklepu, popamięta facet co to znaczy wściekła ciężarna kobieta:wściekła/y:

skakanka
nazwijmy to tak mam nietypowe podejscie do zycia, nie nadaje sie raczej na kure domowa (czego oczekuja ode mnie wszyscy jako ze nie pracuje) i nie potrafie spedzac na gospodarzeniu calego dnia (oczywiscie dzis musialam, najpierw dwie godziny sprzatania w kuchni, potem poltorej godziny obierania ziemniakow i jeszcze kolejne poltorej przygotowywania miesa) POza tym jestem w domu z dwoma dziewuszkami ktore w przeciwienstwie do mnie sa porzadne, nie kozystaja nalogow z komputera i maja definitywnie wiecej sily niz ja, poza tym wkurza je niemilosiernie to ze jak mi cos przeszkadza to o tym mowie (badz tez wrzeszce placze itd) i wyladowuje negatywne emocje one siedza cicho i tylko krzywo na mnie patrza dopuki sama nie zapytam o co chodzi...
Jeden plus. jedna z nich jest mama 8mio letniej Patrycji :-D i chetnie sie jej radze w wielu sprawach...

ja w przyszłym tygodniu jestem bez kompa (idzie do naprawy). i juz sobie zaplanowałam robótki:tak: :
zmywanie okien, pranie dywanu, pranie i prasowanie ciuszków i rzeczy Filipka. mysle ze czas szybko mi zleci.
a na forum może wieczorami bede zaglądac, jak maz wróci z pracy z laptopem

Elu smutno nam tu będzie bez ciebie, więc jak dasz radę to zaglądaj do nas :-) Ale nie przesadź z tymi porządkami, żebyś sobie i Filipkowi nie zaszkodziła :nerd:

Hahahah u mnie w przyszłym tygodniu równiez bierzemy się za sypialnię!!!!
Odświeżamy pokój - malujemym chociaz Mariusz napoczątku gderał , ze w tamtym roku malował....:happy2:ale wiecie dziury po gwoździach trzeba zakleić , bo będzie tam rewolucja totalna!!! I kanape jade jutro oglądać rozkładaną dla nas (bo wywalamy łóżko nieskładane duże, aby było mniejsce). Firanki już kupiłam niebieskie z Ikei-lezą i czekaja na świeży pokoik...potem jeszcze dywan i będę zadowolona....

Ela mnie zinspirowała ...i umyję jeszcze okna w mieszkanku...przed 9 miesiącem...

reklama
Ela,bardzo ci wspolczuje,bo nie ma jak sie czlowiek na cos nastawi i tego nie ma na czas... a swoja droga jesli nie ma tego fotela co zamowilas,bo juz nie ma go w kolekcji to targuj sie o rabat,bo on jak zamawialas nic ci nie powiedzial,ze moze nie byc... nie do konca jego wina,ale powinien wiedziec,ze czegos moze nie byc i cie ostrzec... w koncu to on handluje i jemu powinno zalezec na zadowolonej klientce,aby jego sklep polecila innym.... jak nie ma koloru to chociaz jakis rabacik dodatkowy dla "otarcia lezek"...
a co do robienia takich duzych porzadkow,to do ktorego miesiaca mozna? mnie sie wydaje dziewczyny,ze mycie okien to powinnyscie sobie darowac i pozwolis drugiej polowce to zrobic lub zawolac kogos... wydaje mi sie,ze to jest zbyt duze wyzwanie dla zaawansowanych przyszlych mamus...

Do góry