reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wijemy gniazdo na powitanie maleństwa

Kamilala, moja mama by juz dawno miala ta zmywarke, ale moj tata jest troche starej daty i wczesniej twierdzil,ze jak ma trzy baby w domu ( mama,moja siostra i ja) to zmywarka jest iscie zbednym gratem..... ale na starosc mu sie troche charakterek zmienil ( jeszcze ma swoje zdanie,ale nie jest juz tak uparty....) i juz nie protestuje tak bardzo...
a z tym krochmaleniem to ja nie krochmale poscieli tutaj tylko jak jestem w Polsce ( chociaz taka tez lubie) ale obrusy i serwetki to obowiazkowo,nawet te na codzien; moj Joe patrzy na mnie z politowaniem,bo jemu by wystarczylyby do obiadu serwetki papierowe tudziez recznik papierowy, a ja lubie moje krochmalone przywiezione z Polski ponad 25-cio letnie serwetki lniane,ktore moja kochana babcia dla mnie na posag szykowala,bo wtedy o wszystko bylo ciezko itp....LOL....
a co do poscieli z kory i frotte to niecierpie ich w przeciwienstwie do mojej mamy... ja lubie tylko bawelne i to jeszcze taka dobra... moja rodzina miala ze mnie ubaw zawsze,bo ja spalam pod wymaglowana i jeszcze przeprasowana przeze mnie tuz przed zalozeniem koniecznie biala i haftowana posciela... nazywali mnie "hrabianka" i smiali sie,ze nie w tej rodzinie sie urodzilam...
ale to cala ja......

reklama
Karlam, ja kupiłam w sklepie, ale można kupic też na allegro za 59zł:
KOCYKI KOCYK BECIK ROŻEK *BELPLA* 80x90 ANTYALERG (140390229) - Aukcje internetowe Allegro
W porównaniu do innych koców jest mięciutki i nie taki sztuczny-"skrzypiący", Mariusz nie chciał mi go oddac do schowania, tylko stwierdził , ze na nim śpi zamiast poduszki...musiałam mu siłą wyrwać...!!!! Sami byśmy chcieli taki duży mieć...ale drogo trochę wychodzi...
może później dla maluszka kupimy większy koc 110x140 z tego samego materiału....:tak:

Ewa,
co człowiek to inne upodobania...
ja natomiast nie lubię białej pościeli (ew. przescieradło) - musze mieć kolorową, wesołą pościel....

A dziś przyniosłam do domu komplet pościeli Feretti, takiej co tez Elżbietka kupiła, i prześcieradełka dzersejowe błękitne i białe- śliczniutkie...no i czekam jeszcze na jeden wzór pościeli i baldachim...

Ela - mi tez dali rabat! 5%. Rzeczywiście warto było wybrać się na Jagiellońską. Ceny są niskie. I wziełam tez niższy ochraniacz, bo wyższe sa na zamówienie , a do tego mogą być za wysokie na górne poziomy w łóżeczku....I mają tez śpiworki do kompletu. A będa rożki i przyborniki - tylko niewiadomo kiedy...może do tego czasu już urodzimy....
Nie wiem czy kupic śpiworek do spania dla maluszka....:-(

Kamila super:-)chyba sama kupie.Kocykow nigdy za wiele a jeszcze jak mozna go przerobic na rozek to super.:tak:

Skakanka - polecam!!!!
Materiał jest rewelacyjny!!!
W sklepie widziałam innej firmy podobnie zapinane kocyki za 109 zł i w dotyku były takie sztucznawe.

Ela - mi tez dali rabat! 5%. Rzeczywiście warto było wybrać się na Jagiellońską. Ceny są niskie. I wziełam tez niższy ochraniacz, bo wyższe sa na zamówienie , a do tego mogą być za wysokie na górne poziomy w łóżeczku....I mają tez śpiworki do kompletu. A będa rożki i przyborniki - tylko niewiadomo kiedy...może do tego czasu już urodzimy....
Nie wiem czy kupic śpiworek do spania dla maluszka....:-(

ja wycyganiłam 10%:-D
no ale w sumiekupiłam 3 komplety za ponad 500 zł.

ja śpiworka do spania nie kupuje. ajkos on wydaje mi sie niewygodny. do lezenia na pleckach ok, ale na boku?? a jesli dziecko będzie kochało spacna brzuchu jak mama? to się nie da rady obrócić:baffled: (jak jak skończyłąm 2 miesiace, to sama się obracałam na brzuszek i tak całą noc spałam, zostało mi to do dzisiaj, obecnie z 9-cio miesięczną przerwą:eek: )
przybornika tez nie kupuje. nie zastanawiałam się czy jetson przydatny. dla mnie on się po prostu nie podoba jak tak wisi na łóżeczku.

Kamila chyba w przyszłym mscu chyba,że teraz znów wejdę na debet a dopiero połowa niecała..msca..:wściekła/y:

Natalka akurat do tej pory nie śpi na brzuchu..spała tylko na mnie na swoim i moim brzuchu jak miała kolki. A w łóżeczku na początku bałabym się zostawić ją na brzuszku.

reklama
no właśnie tez mi się wydaje, że jak coś to kocyk wystarczy, albo rożek...
a u mnie w bloku to i tak dobrze grzeją...a przybornik to też sobie chyba daruję, dla mnie to on jest trochę za duży....

Do góry