reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wijemy gniazdo na powitanie maleństwa

A ja też dziś byłam w Ikei...jejku taka ona duża i te kasy na dalekim końcu, ze myślałam , ze do nich nie dojdę....miałam ochotę wkoczyc komuś do wózka-żeby mnie podwiózł:-):-):-)
Kupiłam małe, kolorowe, wieszaczki do szafy na ciuszki dzidzi - bo udało mi się wygospodarować miejsce i zasłonki z woalu, ale nie matowego tylko mieniącego się (może to organtyna???) niebieskie. Cena 34,90 za 2 sztuki - 140x270 (chyba 270)....niezłe są....tylko musze je skrócić...

reklama
i jeszcze fajny kocyk kupiłam 80x90 (nie w ikei) ...gruby i delikatny...zapiąć go można na zamek i będzie rożek lub becik....można tak zapiąć aby był kapturek i rączki były okryte ....

aniay, moja mama tez swego czasu oddawala posciel do magla,ale ze ja uwielbiam prasowanie,to pozniej przestala, a jak wyjechalam to kupila sobie komplet poscieli z kory ma problem z glowy. ja na pocztku nie wyobrazalam sobie spac w niewyprasowanej poscieli,ale teraz to jak mi sie nie chce to tez nie prasuje,ale zadko mi sie to zdaza.ostatnio wpadlam w nalog kupowania poscieli i mam chyba z 6 kompletow,ktore uzywam na zmiane i co najmniej ze dwa,ktore sa za male na moj materac.jednak wole spac pod wyprasowana i wykrochmalona ( jestem beznadziejna pod tym wzgledem...) i tez ladniej wyglada zlozona w szafie...

Karlam co to jest gumolit?
jak ci sie uzywa zmywarke? to jest mojej mamy najwieksze marzenie odkad pamietam... sama tez mam i uzywam na okraglo,tylko garki myje w reku,bo za duzo miejsca zajmuja w zmywarce i nie domywaja sie ( mam jedna z najtanszych,bo juz byla jak sie wprowadzilismy, teraz przy remoncie wymienie na lepsza)... i rzeczywiscie dobre zmywarki zuzywaja duzo mniej wody niz mycie w reku....

a ja zaczne porzadki od przyszlego tygodnia ,bo teraz jeszcze czekaja mnie urodzinki mojego meza a potem do dziela:tak:,lozeczko planuje rozlozyc na poczatku grudnia a teraz jeszcze zajme sie dokupowaniem brakujacych rzeczy:butelki,smoczusie,mydelko,itp..:-D

Ja to nie lubię pościeli z kory oraz prześcieradeł frotte- wolę aby pościel była gładka (Ewa- ale niewykrochmalona....) i mięciutka....
Dla dziecka tez frotte prześcieradła nie kupie , bo jeszcze po mnie odziedziczy tą przypadłość....
czyli zostaje mi dżersej i flanela...a prasowanie -to tak od czasu do czasu:-p...no dla gości to zawsze...

Ewa, a moja mama to tez o zmywarce marzy , ma w domu 3 chłopów (ojciec i 2 moich braci) co utrudniają jej życie i nie zmywają po sobie...koszmar...remont kuchni ma na wiosnę i zmywarka ma się wkońcu pojawić. Karlam chodziło chyba o gumoleum ....chyba.....

Jeszcze ze sprzątaniem nie szaleję, choc się skradam powoli do szaf, by przebrać i części się pozbyć.
Ewa Krystynapodziwim, ja za prasowaniem nie przedam.;-) :baffled:

reklama
Do góry