reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wijemy gniazdo na powitanie maleństwa

A my wczoraj złozylismy łóżeczko, nielada wyczyn ;-) i sobie ładnie stoi i wcale nam nie odwaliło :-p :-D
Wczoraj tez przywieźliśmy wanienkę, przewijak i dwie reklamówki ciuszków, acha no i WÓZEK. Od poniedziałku biorę się ostro za pranie, najpierw wózka, bo kilka miesięcy stał w kańciapie z jakimiś gratami, co prawda w worku, ale ... wiadomo ;-)
We wtorek powinna przyjechać komoda, więc i ciuszki pójdą w obroty. Później wstawi się sofę i pokój zacznie wyglądać, jak pokój a nie składowisko różnych rzeczy.
Poprałam też moje maskotki, które z sentymentu leżały sobie schowane w szafie, a teraz są jak znalazł na wystawkę parapetową.
Cieszę się, że wszystko idzie do przodu i podobnie jak Karola, chciałabym mieć na początek grudnia wszystko gotowe, bo później święta, które zgodnie z tradycją są u nas zawsze u nas. Czeka mnie robienie pierników, pierogów itp... stojenie chaty, bo wysprzątane już mam i teraz tylko tego pilnuję (nawet we wszystkich szafkach)

Przepraszam za długość mojego posta i gratuluję tym, które przez niego przebrną ;-)

reklama
hehe mariola ja tez wczoraj mojego M namowilam zebysmy rozlozyli luzeczko (pod prtekstem wymierzenia szuflady pod nie) :p i w zalacznikach widzicie mniej wiecej, niestety nie mialam zbyt duzo miejsca na fotografowanie, a teraz spowrotem stoi w kartonie.
Okazalo sie ze jest duze i pozniej mozna je przerobic na takie luzko dla starszego dziecka. Poza tym pojechalismy popatrzec na materacyki, no i upatrzylam sobie taki za 59euro, piankowy, antylaergiczny ze specjalnym obleczeniem. A teraz poluje na posciel na allegro. i chyba od razu pieluchy tez wezme :)
Mama mnie wczoraj lekko dobila tekstem czy moze mi wyslac moje stare pieluchy tetrowe:szok: normalnie one maja ponad 20 lat... ludzie kochani... na szczescie okazalo sie ze juz ich nie ma, teraz tylko jak juz kupie posciel to bede miala uszyte na nia od razu kilka powloczek, tez z jakiegos 20-to letniego materialu:eek: ale to akurat moze byc bo nie bede miala problemu jak sie pobrudzi czy cos :p

aniay łóżeczko śliczne:tak::-) kurcze wy już rozkładacie a moje w 30 częściach w piwnicy czeka aż się ktoś zlituje i je polakieruje:szok:

xmamuska, to luzeczko tez juz spowrotem w kartonie, czeka na grudzien :D narazie komputer caly czas na swoim miejscu stoi i poprostu nie ma gdzie go postawic, a luzeczko rzeczywiscie sliczne ^_^

Ja tez mam już łóźeczko...ale nie skręcone. Takie:LOZECZKO KLUPS RADEK VII SOSNA szuflada+MATERAC (141204736) - Aukcje internetowe Allegro
Tylko kolor słomkowy...
Leży sobie pod łóżkiem...wmawiam Mariuszowi, ze musi je złożyć, aby sprawdzić czy wszystkie są część i nic nie uszkodzone, ale on jakos się ociąga i inne zajęcia sobie wynajduję...cholera chyba sama je wyciągne na trochę...

Była u mnie mama w tym tygodniu przez kilka dni. Fajnie było...rzadko się widzimy, bo mieszka pod Olsztynem...
Zrobiłyśmy sobie wycieczkę po sklepach, hurtowniach, stadionie...i mam już niezły zestaw ciuchów dla małego. Mama twierdzi , że i tak to mało , bo ona miała połowe więcej dla mnie ( nawet w rozmiarze 56), ale mi się wydaje , ze przesadza....mam dobra pralke , cichy szybko schną w łazience, więc będzie dobrze...
No i dzięki niej jestem posiadaczką nowego laktatora Avent isis i podgrzewacza do butelek ( bo nawet nie myślałam o kupowaniu tego - ew. jakies używki na alllegro)...mam nadzieję , ze się chociaż przydadzą....podgrzewacz to napewno, ale ciekawe jak będzie z tym laktatorem....

Zaraziłam mauśkę moją allegrowaniem....spodobało jej się , bo podczas jej odwiedzin listonosz 3 razy przychodził z paczką dla mnie....a to jeszcze nie wszystko co do tej pory zamówiłam....

Dziewczyny są fajne bluzki na alllegro na ciążę , czekam na przesyłke takiej ( turkus):
CIĄŻOWE BLUZECZKI W PASECZKI 3/4 rękaw NOWE (137910653) - Aukcje internetowe Allegro

Kamilala ...... to takie samo łóżeczko jak moje, tylko ja mam w kolorze teak (ciemniejszy, ciepły brązik)

Aniay ..... 20 letnie pieluszki to pokaźnej kupki chyba by nie wytrzymały ;-)

Aniay ..... 20 letnie pieluszki to pokaźnej kupki chyba by nie wytrzymały ;-)

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
przypomnial ami się reklama papieru toaletowego, gdzie mrówka skacze z półki na kawałek papieru trzymanego przez inne mrówki, aby nie zabiła się -tylko na nim wylądowała......a ten papier jest taki cienki, ze mrówka przelatuje przez niego i bęc....podobnie jak z tą kupką i pieluchą może być.......:-):-):-):-):-)

A z drugiej beczki to: mi babcia przekazała 2 pieluchy tetrowe takie właśnie wiekowe z czasów jak byłam malutka...i sa dalej mocne , oprócz tego , ze w jakis żółtych plamach i watpię czy da się je usunąć...ale wiecie babcia ma 83 lata-chciała dobrze....:-D:-D:-D

reklama
MariOla,
mi tez teak się podobał, uważam, że jest nawet ładniejszy...ale u mnie to nie będzie pasował brązik do reszty mebli...wziełam słomke , bo sosna- to taka jakaś wogóle jakby nawet lakierem nie pokryli...

Do góry